5 találat a(z) bankhitel cimkére

Hiteltörlesztési moratórium: jelezni kell, ha valaki nem akar élni vele Cikk

Célszerű elektronikus úton jelezni, ha valaki nem akar élni a hiteltörlesztési moratóriummal – mondta Trencsán Erika pénzügyi szakértő ma az M1 aktuális csatornán.

Munkáltatói igazolás banki hitelhez Kérdés

Tisztelt Szakértő! Banki hitelhez a bank által használt munkáltatói igazolás kitöltését kérik a munkavállalók. Az igazolás a munkavállaló jövedelemadatain kívül a munkabért terhelő levonás és munkabérelőleg adatait is kéri. Valamint a levonás indokát, a levonás összegét és hogy mely időpontig terheli a munkabért a nevezett levonás. Megadhatóak ezek az adatok? Köszönettel.

Lakáshitel részleges tőkeelengedés adózása nem belföldi magánszemély esetén Kérdés

Angliában élek, dolgozom, ott fizetek adót. Svájcifrank-alapú jelzáloghitel kapcsán (magyar ingatlan, magyar bank, magyarországi szerződés) a bankkal egyeztetések vannak folyamatban a hitel lezárása és a tőke bizonyos mértékű elengedése kapcsán. A bank azzal érvvel, hogy az általa elengedett tőke után neki még adófizetési kötelezettsége van. Mivel egyedi megállapodásról van szó, így a banknak valóban lenne ehofizetési kötelezettsége, nekem pedig szja-fizetési kötelezettségem, ha Magyarországon adóznék és lennék biztosított. Mi a helyzet ilyen esetre, amikor másik EU tagországban vagyok biztosított és ott is adózom (jelen esetben Egyesült Királyság)? Válaszukat előre is köszönöm!

Kisvállalkozói kedvezmény igénybevétele Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy vállalkozás a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretén belül uniós támogatást nyert el. A támogatott projekt keretében termelőüzemet alakított ki, és gépeket szerzett be. A projekt összköltségének 50 százaléka vissza nem térítendő támogatás, 50 százaléka pedig bankhitel. Igénybe tudja-e venni ez a vállalkozás a Tao törvény 7. § zs. pontja szerinti kisvállalkozási kedvezményt annak ellenére, hogy a beruházás finanszírozása nem saját erőből történt? Köszönettel várom válaszát.

Törzstőke emelése banki hitelből Kérdés

Az egyik, általam könyvelt cég banki hitelből szeretné törzstőkéjét felemelni a törvényben meghatározott hárommillió forintra. Véleményem szerint ez nem megy, mert a hitelt vissza kell fizetni, viszont akkor a könyvelése sem megoldott. Szeretném az Önök véleményét is kikérni ezzel kapcsolatban. Tisztelettel Mihály Gáborné

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Távolléti díj számítása

dr. Kéri Ádám

ügyvéd, adatvédelmi tisztviselő

Eurós előleg

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close