5 találat a(z) bankhitel cimkére

Hiteltörlesztési moratórium: jelezni kell, ha valaki nem akar élni vele Cikk

Célszerű elektronikus úton jelezni, ha valaki nem akar élni a hiteltörlesztési moratóriummal – mondta Trencsán Erika pénzügyi szakértő ma az M1 aktuális csatornán.

Munkáltatói igazolás banki hitelhez Kérdés

Tisztelt Szakértő! Banki hitelhez a bank által használt munkáltatói igazolás kitöltését kérik a munkavállalók. Az igazolás a munkavállaló jövedelemadatain kívül a munkabért terhelő levonás és munkabérelőleg adatait is kéri. Valamint a levonás indokát, a levonás összegét és hogy mely időpontig terheli a munkabért a nevezett levonás. Megadhatóak ezek az adatok? Köszönettel.

Lakáshitel részleges tőkeelengedés adózása nem belföldi magánszemély esetén Kérdés

Angliában élek, dolgozom, ott fizetek adót. Svájcifrank-alapú jelzáloghitel kapcsán (magyar ingatlan, magyar bank, magyarországi szerződés) a bankkal egyeztetések vannak folyamatban a hitel lezárása és a tőke bizonyos mértékű elengedése kapcsán. A bank azzal érvvel, hogy az általa elengedett tőke után neki még adófizetési kötelezettsége van. Mivel egyedi megállapodásról van szó, így a banknak valóban lenne ehofizetési kötelezettsége, nekem pedig szja-fizetési kötelezettségem, ha Magyarországon adóznék és lennék biztosított. Mi a helyzet ilyen esetre, amikor másik EU tagországban vagyok biztosított és ott is adózom (jelen esetben Egyesült Királyság)? Válaszukat előre is köszönöm!

Kisvállalkozói kedvezmény igénybevétele Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy vállalkozás a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretén belül uniós támogatást nyert el. A támogatott projekt keretében termelőüzemet alakított ki, és gépeket szerzett be. A projekt összköltségének 50 százaléka vissza nem térítendő támogatás, 50 százaléka pedig bankhitel. Igénybe tudja-e venni ez a vállalkozás a Tao törvény 7. § zs. pontja szerinti kisvállalkozási kedvezményt annak ellenére, hogy a beruházás finanszírozása nem saját erőből történt? Köszönettel várom válaszát.

Törzstőke emelése banki hitelből Kérdés

Az egyik, általam könyvelt cég banki hitelből szeretné törzstőkéjét felemelni a törvényben meghatározott hárommillió forintra. Véleményem szerint ez nem megy, mert a hitelt vissza kell fizetni, viszont akkor a könyvelése sem megoldott. Szeretném az Önök véleményét is kikérni ezzel kapcsolatban. Tisztelettel Mihály Gáborné

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Térburkolat, esővíz-elvezetés

Nagy Norbert

adószakértő

Lízingzárás könyvelése

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 december
H K Sze Cs P Sz V
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close