17 találat a(z) alapítás cimkére

Kft. alapításával kapcsolatos teendők Kérdés

Egyéni vállalkozó megszüntetés utáni kata Kérdés

Magánszemély üzletrész eladásának adózása kiválással létrejött társaság esetén Kérdés

Többes jogviszony Kérdés

Tisztelt Szakértő! Adott egy bt., akinek a beltagja 50 százalékban tulajdonos, a bt.-ből van tagi jövedelemkivétje minden hónapban. Alapíthat-e úgy kft.-t, hogy a jelenlegi jogviszonya mellett 50 százalékban lenne tulajdonos, ügyvezetőként. Milyen feltételek mellett valósulhat ez meg? Milyen jogszabályok támasztják alá? Van-e kizáró oka? Tisztelettel: OÁ

Családi gazdaság Kérdés

Családi gazdaság alapításánál írják, hogy a tulajdonosok tulajdonában használatában lévő összes területet be kell vinni, kivéve a bérbeadottakat. Azokat csak akkor kell bevinni, ha lejár a bérlet időtartama. A kérdésem az lenne, hogy ha lejár egy terület bérleti ideje, akkor kötelező bevinni a családi gazdaságba, vagy újra ki lehet adni? Ha be kell vinni, akkor az azért elég nehézkes, ha például az ország másik végében van. Illetve ha így 300 hektár fölé menne a családi gazdaság termőföldjeinek területe, akkor megint gond van. Számomra ez nem életszerű. De akkor miért írják, hogy "kell"?

Sok szociális szövetkezet alakul, de sok el is hal Cikk

A szociális szövetkezetek száma és árbevétele egyaránt nőtt 2016-ban, és a bővülés idén sem állt le – derül ki az OPTEN céginformációs szolgáltató adataiból.

Kft. alapítása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Négy magánszemély most készül kft.-t alapítani. Ételkiszállítás lesz a fő tevékenységi körük. Az ehhez szükséges ingatlant megvásárolta az egyik magánszemély, amit majd bérbe fog adni a kft.-nek, amiben ő lesz az egyik tulajdonos. Ezt megteheti gondolom, nem ütközik jogszabályba? Ezen az ingatlanon már a kft. végezné el a szükséges átalakítási munkákat, tehát a kft. már most meg kell alapítaniuk, megkötni a bérleti szerződést a magánszeméllyel, ezután kezdődhet a beruházás, amit a kft. elszámolhat könyveiben mint bérelt ingatlanon végzett beruházást és aktiválhatja? Van-e esetleg bármilyen olyan feltétel, ami különös körültekintést igényel a jogszabályban előírtak miatt a magánszemély tag és a kft. között a bérleti szerződés tekintetében?

Tovább tömörödött a cégvilág 2016-ban is Cikk

46 ezer cégtörléssel és 26 ezer cégalapítással zárta Magyarország a 2016-ot. A cégek darabszámát tekintve harmadik éve folyamatosan zsugorodik a cégvilág.

Több az új cég idén, mint tavaly Cikk

Bár még nincs vége az évnek, a 2015-ös cégalapítási számokat úgy tűnik, sikerül majd felülmúlni 2016-ban – jelezte az Opten.

Régi cégek szűnhetnek meg, újakat alapíthatnak az adócsomag miatt Cikk

Nyugalmas októbert hagy maga mögött a cégstruktúra, de az új adócsomag kétségkívül hamarosan újabb átrendeződést generál.

Egyesület, alapítvány gründolása és adózása Cikk

Mielőtt valamilyen nemes cél érdekében alapítvány vagy egyesület létrehozásáról határozunk, tisztában kell lennünk ezek alapvető működésével és adózási következményeivel.

Nőtt a cégalapítási kedv, továbbra is tisztogat a cégbíróság Cikk

Több mint 13 ezer új céget alapítottak Magyarországon 2016 első félévében, ami 7,6 százalékos növekedést jelent előző év azonos időszakához képest. Ezzel párhuzamosan a megszűnő vállalkozások száma 5,7 százalékos csökkenéssel meghaladta a 24,5 ezret – derül ki az Opten céginformációs szolgáltató adataiból.

Áfalevonási jog, ha új vagy felszámolás alatti cégtől jön a számla Cikk

Befogadható-e egy frissen alapított cég számlája vagy egy magánszemélyé, ha az nem jelentkezett be adóalanynak? Jelent-e kockázatot felszámolás alatt álló cég számlájának befogadása? Az útmutató mellett uniós bírósági esetről is beszámolunk.

Új cége van? Erről a papírmunkáról se feledkezzen meg! Cikk

Nem volt semmilyen gazdasági esemény a tavaly decemberben alapított cégnél. Kell-e 2014-re beszámolót készíteni? Olvasói kérdésre Pölöskei Pálné okleveles könyvvizsgáló válaszolt.

Tízezrével dobják be a cégek a törölközőt. Ez a magyarázat Cikk

Az idén, az első három negyedévben 25 027 vállalkozást töröltek, és egyidejűleg 20 649 újat jegyeztek be a cégnyilvántartásba. A világgazdasági válság kezdete – 2008 szeptembere óta – ez az első év, hogy a törölt cégek száma meghaladja az újonnan alapítottakét. Az adatokat összevetve: ebben az esztendőben 17 százalékkal több társaság húzta le a rolót, mint amennyi kitette az új cégtáblát – tájékoztat a feketelista.hu.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Átalakulás

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 június
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close