53 találat a(z) alanyi mentesség cimkére

Alanyi mentesség Kérdés

Tisztelt Szipszer Tamás! Köszönöm válaszát, ha ez az egyéni vállalkozó ügyvéd, akkor melyik nyomtatványon jelentem be az alanyi áfa mentesség átlépését?

Alanyi mentesség Kérdés

Szeretném megkérdezni, ha katás egyéni vállalkozó, szeptember 20-án átlépte a 6 millió forint bevételi határt, kell-e neki valami nyomtatványt küldeni a NAV felé, vagy csak 10. 20-val be kell adni egy áfabevallást? Valamint jól értelmeztem-e, hogy a 6 millió forint átlépésével, ő fizeti úgy az 50 ezer forint katát (nem kell külön bérszámfejtés), és februárban a 6 millió forint feletti nettó összegre megfizeti a 40 százalékot?

Alanyi mentesség és az áfahatályon kívüliség kapcsolata Kérdés

Szokásjogi alapon azt mondjuk egymás között, hogy az alanyi mentességet nem befolyásolja, ha közben "tárgyi mentes" értékesítést is folytatok. Konkrét példa szerint áfa hatályán kívüli minősítésű oktatást végzek 7 millió forint értékben, emellett pedig tanácsadóként számlázok alanyi mentesen 5 millió 980 ezer forintot. Ebben az esetben úgy gondolkozunk, hogy a két tétel egymástól független. De nem találom azt a jogszabályhelyet, amely ezt nevesítené, csak azt, hogy az értékesítésből származó árbevétel ne haladja meg a 6 milliót. Itt meghaladja. Segítene rámutatni arra a jogszabályra, amely megerősíti a fentieket?

Áfa alany imentesség választása Kérdés

A társadalmi szervezet (vadásztársaság) áfa alanyi mentesség választásához mely bevételeket kell figyelmen kívül hagyni, mely a hat millió forintba beleszámít.Vélelmezem a tagdíjat, támogatást, földalapú támogatást, a többit figyelembe kell venni?

NAV: alanyi mentesség katásoknak év közben is Cikk

A kisadózók tételes adóját, azaz a katát választók akár évi egy bevallásra csökkenthetik adminisztrációs kötelezettségüket - tájékoztatott a Nemzeti Adó-és Vámhivatal (NAV).

Alanyi mentesség választása - fokozott adóhatósági felügyelet ideje alatt Kérdés

Tisztelt szakértő! Választható-e az alanyi áfa-mentesség a fokozott adóhatósági felügyelet ideje alatt? 2012-ben Kockerd utáni szigorított áfa gyakoriság volt, ami havi bevallást jelent adótanácsadói ellenjegyzéssel. Köszönöm a segítséget!

Áfakör - kilépés, belépés Kérdés

Egyéni vállalkozó 2013-ra a KATA adózási formát választja, alanyi áfamentességgel.Jelenleg is alanyi mentes, de 2012 december végén átlépi az 5.000.000 forintos értékhatárt, de a 6.000.000 forintot semmiképpen nem lépi túl.Ekkor ki kell jelentkeznie az alanyi mentes körböl, majd 1-2 nap múlva ismét vissza kell jelentkezni? Az adószám kétszer is megváltozik, és áfabevallást is be kell nyújtani erre a pár napra vonatkozóan? A pénztárgépet is át kell állítani, majd január elsejével vissza? Ha december 27-én lépi túl a határt, 15 napon belül kell bejelenteni az áfakörbe való visszatérést, majd még december 31-ig kell bejelenteni az alanyi mentesség választását? Kérem legyenek kedvesek segíteni a megteendő lépések leírásában.Előre is köszönöm válaszukat.

Alanyi mentesség Kérdés

Létezik-e még az a megoldás újonnan alakuló vállalkozás esetében, hogy fő tevékenysége szerint tárgyi mentes tevékenység miatt nem alanya az áfának, és mellette egyéb tevékenységre, mely esetleg áfás lenne, alanyi mentességet is használhat?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Számlázás

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Pénztárgép, számlázás

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Online pénztárgép

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 július
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close