8 találat a(z) alanyi mentes katás cimkére

Közösségi szolgáltatás Kérdés

Alanyi mentes vállalkozó szolgáltatása EU-ba Kérdés

Otthonfelújítási támogatás elszámolása Kérdés

Katás egyéni vállalkozó szolgáltatásnyújtása angol cégnek Kérdés

Kata szigorítás Kérdés

Alanyi adómentes asztalos szolgálatásnyújtása Ausztriába Kérdés

Tisztelt Szakértő! Alanyi adómentes (katás is) belföldi adóalany közösségi adószámmal rendelkezik, ausztriai adóalanynak (van érvényes közösségi adószáma) konyhabútort értékesít, melyet az ausztriai helyszínen beépítve ad át. Ez esetben szolgáltatásnyújtásról van szó (39. § (1)? A kiállított számlán mely paragrafusra kell hivatkozni? Ha a megrendelt beépítendő konyhabútorra előleget kér, akkor mi kell, hogy a számlán szerepeljen? Köszönöm válaszát!

Áfás kérdés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Katás alanyi mentes egyéni vállalkozó határon átnyúló szolgáltatást kiván végezni. Közösségi adószámmal rendelkezik. Áfa szempontjából (milyen áfa kulccsal) hogyan kell kiállitania a számlát, ha magánszemélynek, illetve ha cégnek számláz? Köszönöm szépen!

Alvállalkozói anyagellátás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Vállalkozásunk gépértékesítéssel és azok felszerelésével foglalkozik. Az alvállalkozónkat, aki felszereli a készüléket, ellátnánk a kapcsolódó rögzítőanyagokkal, csövekkel. a) A szerelési költségeket csövekkel, tartóval, szerelési költséggel együtt az alvállalkozó számlázza ki a vevőnek. Hogyan tudjuk a rendszerünkből kivezetni a felhasznált anyagokat? Az alvállalkozónk alanyi mentes katás. Nem akar áfázni, mert csak áfásként tudjuk ki neki továbbszámlázni. Ismereteim szerint nem kellene neki a beszerzés áfa tartalmáról bevallást beadni, mert áfát nem tud alanyi mentesként levonni, mert ő arra hivatkozik, hogy nem akar áfabevallásokkal bajlódni, ezért nem akarja hogy neki bármit is kiszámlázzunk. b) Ha a cégvezetőnk szereli fel egyéni vállalkozó katásként, akkor neki a cég kiszámlázza az anyagokat és ő a felhasznált anyagokat számlázza ki a vevőnek. Vagy van más megoldás? Köszönettel:

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Ebtenyésztés őstermelőként

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 május
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close