4 találat a(z) adószám változása cimkére

Jogutódlás Kérdés

Azonosítás Kérdés

Tisztelt Adózóna, egyszerű kérdéssel fordulok Önökhöz. A vásárló partnerünk felé díjbekérőt állítottunk ki. Mire kifizette, majd másnap elszállította, már érvénybe lépett az átjelelenkezése másik adózói körzetbe, így az adószáma utolsó számjegye megváltozott. A kérdésem az, hogy ebben az esetben az előlegszámlán és a végszámlán két külön adószámot kell-e feltüntetni? Pontosabban, két külön adózóról van szó akkor, ha székhelyváltozás történik? Válaszukat köszönöm.

Alanyi adómentesség használt ingatlan értékesítése esetén Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbiakban kérném szíves állásfoglalását. Adott egy több éve működő alanyi adómentes kft., melynek bevételei nem érték el az áfamentesség határát (kb. 2 millió forintot tettek ki). Új tevékenysége keretében használt lakást vásárol (amely nem minősül újnak) magánszemélyektől, melyet felújít, és értékesíteni kíván (emellett jelenleg egyéb tevékenysége nincs), nem választotta jelen tevékenységgel kapcsolatban az adókötelessé tételt, viszont az értékesítéssel meghaladja az alanyi adómentesség határát. Ebben az esetben az értékesítés adómentes lesz, viszont ha egyéb bevétele keletkezik, akkor azt már áfásan kell-e számláznia (természetesen, ha az nem adómentes bevétel), illetve kell-e az adószámváltozása miatt bejelentést tenni a NAV-hoz? Köszönettel: MG.

Számlatömb adószámváltáskor Kérdés

Tisztelt Szakértő! Jelenleg vállalkozásunk alanyi adómentes, így az adószámunkban "1" van. Év közben a bevételünk növekedése miatt áfakörbe fogunk belépni. Így az adószámunkban változás lesz "2". Kérdés: használhatjuk-e az eddig megkezdett számlatömbünket, illetve nyugtatömbünket, amelyeket még "1"-es adószámmal vásároltunk? Vagy újakat kell venni a már új adószámmal? A vállalkozásban más adat nem változott.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Meghiúsult ügylet előlegének rendezése

Bunna Erika

adótanácsadó

Szálláshely-szolgáltatás

Bunna Erika

adótanácsadó

Helyi iparűzési adó

Antretter Erzsébet

adószakértő, igazgató

Niveus Consulting Group Kft.

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 december
H K Sze Cs P Sz V
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close