77 találat a(z) adóhiány cimkére

Irathiány miatt bírságolnak a revizorok Cikk

Súlyos bírságokra számíthatnak idén azok a vállalkozások, amelyek nem teljesítik a működésük során keletkező dokumentumok hiánytalan megőrzésére vonatkozó kötelezettségeiket. Az iratok rendszerezése és gyors visszakereshetősége a cégek saját érdeke, sok hazai vállalkozás mégsem veszi kellően komolyan az ezzel kapcsolatos feladatait.

Feketelista.hu: 458 cégnek van 100 milliónál nagyobb adóhiánya Cikk

A feketelista.hu összesítése szerint 458 cégnek van egyenként 100 millió forintnál nagyobb adóhiánya, huszoneggyel kevesebbnek, mint egy évvel ezelőtt. Az adófizetési morál egy év alatt azonban mit sem változott, amit bizonyít, hogy e cégek együttes adóhiányának összege 142,5 milliárd forintra rúg, körülbelül ötmilliárddal több, mint egy évvel korábban volt - állapítja meg a portál elemzése.

Hárommilliárdos adóssággal a NAV-lista élén Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) 2011 második negyedévében 155 adózónál állapított meg jelentős összegű adóhiányt. A dobogó legfelső fokán - a bírságokat is beleszámítva - 2,99 milliárd forinttal egy cég áll, míg a magánszemélyek közül 267 millió forinttal lehetett "elvinni a pálmát". A jogkövetkezményekkel együtt hat cégnek van 1 milliárd - ezen belül négynek 2 milliárd - forint feletti adótartozása.

Rendezett könyveléssel leplezett áfacsalás Cikk

Az adóhatóság közel 230 millió forintnyi fizetési kötelezettséget – adóhiányt és szankciókat – állapított meg egy általános forgalmi adóval trükköző betéti társaságnál. Bár a bt. jogkövető szervezetnek tűnt a rendezett könyvelés és a hibátlanul kiállított bizonylatok alapján, mégsem volt rendben az ügylet.

Hatszázmillió forintos APEH-bírság a BKV-nak Cikk

Az összeg kétharmada a megállapított adóhiány, a többi a bírság és a késedelmi kamat.

Oszkó cáfolja, hogy brutálisan nőhet a hiány Cikk

Oszkó Péter leköszönő pénzügyminiszter hamisítványnak nevezi és cáfolja a Napi Gazdaságban a gazdasági napilap értesülését, miszerint a Pénzügyminisztérium a magyar államháztartás esetében a hiány brutális növekedésével számol.

APEH: a legnagyobb adóhátralék 5,3 milliárd forint Cikk

Az APEH 2009 harmadik negyedévében 181 adózónál összesen 43,6 milliárd forint adóhiányt állapított meg, amihez 20,9 milliárd forint jogkövetkezmény társult az adóhatóság honlapján nyilvánosságra hozott adatok szerint. A legnagyobb hátralék 5,3 milliárd forint.

Nyugdíj, szja, vagyonosodás: új kalkulátorok az Adózónán Cikk

Mennyi öregségi nyugdíjra számíthat? Jövedelmei után mennyi szja-t kell befizetnie? Ha vagyonosodási vizsgálatnak veti alá az APEH, mivel számolhat? Az Adózóna frissített kalkulátoraival már számolhat.

APEH-bírság: ki, mikor, mennyit fizet? Cikk

Az APEH közel ötvenoldalas tájékoztatót tett közzé bírságolási gyakorlatáról, hogy az adózók megismerjék a bírságok megállapítása és kiszabása során alkalmazott elveket.

Adóhiány megállapítása: mire nem hivatkozhat az APEH? Cikk

Az adóhatóság az adóhiány megállapításánál arra hivatkozott, hogy az adózó átlépte az üzleti ajándék Egészségügyi Minisztérium rendeletében előírt értékhatárát. Ám erre a rendelet semmilyen utalást nem tesz az szja-törvényben, ahogy az Art.-ban nem szerepel. De akkor hogyan hivatkozhat erre az APEH?

Hogyan lesz kétmillióból tíz, ha vizsgál az APEH? Cikk

Előfordul, hogy a vagyonosodási vizsgálatok során egymásnak ellentmondó határozatokat hoz az adóhatóság, a revizorok sajátos szótárában pedig meglepő értelmet kapnak a szavak.

Nagy adóhátralékosok listája: átlagosan 151 millió forint adóhiány Cikk

Az APEH 2007 negyedik negyedévében 151 adózónál összesen 22,748 milliárd forint összegű adóhiányt állapított meg, amihez 19,179 milliárd forint összegű jogkövetkezmény társul - derül ki az adóhatóság által közzétett adatokból.

70 millió forint adóhiány egy vattagyárnál Cikk

Mintegy 70 milliós adóhiányt okozott az államháztartásnak egy vatta feldolgozással foglalkozó szolnoki gyár a gyanú szerint - tájékoztatta a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága (VPOP) szóvivője.

Adócsalók: a feledékeny, a spórolós és a gazdag nagymama Cikk

Sokat maszekolt össze a családfő a nyugdíj előtt, faágakkal fűtötték a lakást, ezer forint jutott a család megélhetésére egy hónapban, a nagymama sokszor és drága ajándékokat adott - ilyenekkel és ezekhez hasonló történetekkel találkozott az adóhatóság a vagyonosodási vizsgálatok során. A mismásoló adózóknál, esetenként több tízmilliós adóhiányt állapítottak meg.

Kalkulátor vagyonosodási vizsgálathoz Cikk

A vagyonosodási vizsgálat során az APEH a bevételeket és kiadásokat veszi sorra. Kalkulátorunk segítségével ellenőrizheti havi, negyedéves vagy féléves pénzforgalmát, és azt is meghatározhatja, hogy hiány esetén milyen adóterhekkel kell számolnia.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓ

Kérdések és válaszok

Kata öregségi nyugdíj mellett

Lepsényi Mária

adószakértő

Áttérés katáról átalányadózásra

Lepsényi Mária

adószakértő

Átalányadó választása kata után

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs