60 találat a(z) T1041 cimkére

T1041 nyomtatvány kitöltése Kérdés

Külföldön élő magyar munkavállaló Kérdés

Jogutódlás Kérdés

Kft. tagja ügyvezetői megbízással Kérdés

Katás bt. egyetemista beltagjának (és családi gazdaság tagjának) jogviszonya Kérdés

Nyugdíjigénylés visszamenőleg Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyik munkavállalónk a tegnapi folyamán jár a Nyugdíjfolyósítónál, ahol azt a tájékoztatást kapta, hogy visszamenőleges hatállyal, 2019 novemberétől igényelheti a nők kedvezményes 40 éves nyugdíját, mivel a jogosultsága megnyílt rá. Amennyiben ezt igényli és igényét elfogadják, akkor ha jól értem visszamenőleges dátummal megállapítják neki a nyugdíjat. Munkavállalónk jelenleg munkaviszonyban áll. Amennyiben visszamenőleges hatállyal megállapítják a nyugdíját, akkor 2019. novemberétől minden érintett hónapra a havi járulékbevallásokat önrevíziózni kell, mivel nyugdíjas munkavállalóktól nem kell járulékot vonni, valamint szakképzési és szociális hozzájárulási adót sem kell a cégnek fizetni? A munkavállalónak ki kell fizetni az így önrevíziózott és korábban tőle levont járulékokat? Valamint a T1041-es nyomtatványon a novemberi dátummal kell kijelenteni a munkavállalót? A 2020. január 31-éig kiadott 2019. évi adó- és járulékigazolásokat is módosítani kell? Segítségüket előre is köszönöm.

1041 bejelentés Kérdés

1953-ban született magyar-román állampolgárságú személyt munkaviszonyban kívánjuk alkalmazni. Nyugdíjat Romániából kap (elmondása szerint). Be kell-e jelentenem a T1041 nyomtatványon, biztosítottnak számít-e Magyarországon?

Főállású munkaviszony melletti társas vállalkozó bejelentése T1041-en Kérdés

Tisztelt Adózóna! Az alábbi szituációban kérném megerősítésüket vagy ellenvéleményüket: Újonnan alakult kft.-ben a személyesen közreműködő tagnak van máshol főállású munkaviszonya, így véleményem szerint nem lesz biztosított társas vállalkozó, így nem kell jelenteni a T1041-en, és 08-as bevallást sem kell beadni, amennyiben nem történik kifizetés számára. Ugyanez a nem biztosított társas vállalkozó egyben az ügyvezető is, aki megbízási jogviszonyban látja el feladatát, de kifizetés nem történik részére, ezért az ügyvezetői státuszában sem lesz biztosított, nem kell jelenteni a T1041-en, és nem kell 08-as bevallást beadni. Összeségében tehát jól gondolom-e, hogy a fenti szituációban egyáltalán nem kell T1041-en jelenteni, és 08-as bevallásokat beadni, ha nincs kifizetés a tag és egyben ügyvezető részére? Szakértő válaszukat előre is köszönöm.

Megbízási jogviszony bejelentése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Cégünk megbízási szerződést kötne egy magánszeméllyel, aki máshol munkaviszonyban áll. Várhatóan éven túli időszakra. A kifizetést negyedévente tervezzük, amely meghaladja a minimálbér havi összegének 30 százalékát. Kérdésem, hogy elég jelenteni a 18T1041-es és a 1808-as bevalláson a kifizetés napjára a megbízási jogviszonyt, majd kijelenteni és a következő negyedéves kifizetéskor ismét bejelenteni, vagy a szerződés megkötésekor bejelentem a T1041-es nyomtatványon majd a 1808-as bevallásokon a kifizetés hónapjában bevallom az összegeket, amikor nem történt kifizetés nullás lesz a 1808-as? Köszönöm válaszát!

Zrt. vezérigazgatója Kérdés

Tisztelt Szakértő! Zrt. vezérigazgatóját mely esetekben kell bejelenteni T1041-esen? Köszönettel.

Biztosítás szünetelésének bejelentése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Szeretném megkérdezni, hogy mely esetekben kell a T1041-es nyomtatványon bejelenteni a biztosítás szünetelését? A kitöltési útmutató a munkavállaló igazolatlan hiányzását és az egyéni vállalkozás szüneteltetését hozza példának, de lehet-e más eset is, amely indokolja a nyomtatvány ezen részének használatát? Válaszát előre is köszönöm!

Bejelentési kötelezettség Kérdés

Tisztelt Szakértő! Megbízási szerződéssel, a minimálbér 30 százalékát el nem érő jövedelemmel foglalkoztatott személy jogviszonyát a kifizetőnek a T1041 -es nyomtatványon le kell jelenteni? A nyomtatvány a biztosított magánszemély adatairól és a jogviszonyáról szól, ugyanakkor a jövedelem nagyságára való tekintettel a jövedelemből nem kell járulékot (egészségbiztosítási és nyugdíj) levonni. Tisztelettel Szné M.

Katás bt. bevallása (T1041 és 08) Kérdés

A társasági szerződésben a bt. beltagja ügyvezető, aláírásra jogosult öregségi nyugdíjas. A bt. kültagja ügyvezető, aláírásra jogosult ,36 órát meghaladó munkaviszonnyal rendelkezik, jelenleg gyesen, mindketten önállóan cégjegyzésre jogosultak. Jelenleg a cégvezetéssel kapcsolatos feladatokat a beltag ügyvezető látja el. 2018-ban a bt. bejelentkezett a kata hatálya alá. A bt. beltagja után fizeti a katát. Kérdés: Kit kell jelenteni a T1041 bevalláson és kell-e 08-as bevallást beadni? Várom válaszukat köszönettel

Nyugdíjas (többes) ügyvezezető, 08-as Kérdés

Tisztelt Szakértő! Öregségi nyugdíjas ügyvezető igazgató "A" Kft.-ben, itt kap jövedelmet, és megfizetik az egészségügyi szolgáltatási járulékot is (7110 forint). "B" Kft.-ben szintén ügyvezető, de itt már nem részül semmilyen jövedelemmben. Kizárólag a cég működtetése miatti ügyintézést végzi, személyes közreműködése nincs a cégben, ami szinte alig működik, valószínűleg végelszámolás lesz jövőre. Kérdésem a "B" cégre vonatkozik: 1. kérdés : a T1041-en kell-e bejelenteni a nyugdíjas ügyvezetőt? 2. kérdés: 08-as bevallást kell-e küldeni "B" cégben havonta? Köszönettel Lengyel Krisztina

Kft. ügyvezetése Kérdés

Egy új kft. tulajdonosai: 3Kft. 50 százalékban és 4Kft. 50 százalékban. Az ügyvezetést megbízásban látja el a 3Kft. és a 4Kft. két tulajdonosa. Kell-e őket bejelenteni T1041-es nyomtatványon, amennyiben nulla forintért látják el az ügyvezetést? Nem természetes személyek az új kft. tagjai, ilyenkor mi az eljárás?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Meghiúsult ügylet előlegének rendezése

Bunna Erika

adótanácsadó

Szálláshely-szolgáltatás

Bunna Erika

adótanácsadó

Helyi iparűzési adó

Antretter Erzsébet

adószakértő, igazgató

Niveus Consulting Group Kft.

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 december
H K Sze Cs P Sz V
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close