9 találat a(z) Skócia cimkére

Nemzetközi lapszemle: szakszervezeti megállapodás híján tovább folytatódik a vasutassztrájk Skóciában Cikk

Skóciában tovább folytatódhat a vasutassztájk, és nem feltétlen a szombati sztrájk lesz az utolsó, ha a szakszervezeti tárgyalások eredménytelenül zárulnak – közölte a közlekedési alkalmazottakat képviselő legnagyobb brit szakszervezet, az RMT, írja a BBC.

Külföldön dolgozó magánszemély magyarországi megbízási díjának adó- és járulékterhei Cikk

Egyik munkavállalónk külföldön vállalt munkát, életvitelszerűen kiköltözött Skóciába – írja olvasónk. Hozzátéve: magyar székhellyel rendelkező vállalatként a minimálbér fölötti havi díjjal, megbízási szerződéssel foglalkoztatnánk a magánszemélyt távmunkában elvégezhető informatikai feladatokra. Kérem szíves állásfoglalásukat, hogy milyen adó- és járulékfizetési kötelezettség van a magyarországi megbízási díjra! Hol adózik és hol lesz biztosított a magánszemély Magyarországon vagy Skóciában? Az olvasó kérdéseire Horváthné Szabó Beáta adószakértő válaszolt.

Külföldön dolgozó magánszemély magyarországi megbízási díjának adó- és járulékterhei Kérdés

Koronavírus: újabb korlátozások Skóciában, Walesben és Észak-Írországban Cikk

Új egészségvédelmi szabályokat vezet be vasárnaptól Skócia, Wales és Észak-Írország a koronavírusos megbetegedések növekvő száma miatt, Angliában a politikusok ugyanakkor hétfőig valószínűleg nem tárgyalnak további intézkedésekről.

Lesz függetlenségi népszavazás Skóciában? Cikk

Újabb függetlenségi népszavazásról szóló tervezetet terjesztett elő vasárnap a Skóciában kormányzó Skót Nemzeti Párt (SNP). A dokumentum szerint, ha a májusi skóciai parlamenti választás után ismét az SNP alakíthat kormányt, Skócia újból kérni fogja a brit kormányt arra, hogy ruházza át a skót parlamentre a függetlenségi referendumról szóló törvény megalkotásának kizárólagos hatáskörét.

Külföldön biztosított, de Magyarországon él Kérdés

Tisztet szakértő! A munkavállaló skóciában élt, és ott biztosított, ott alanyi jogon jár az ellátás. Hazajött és nem akarja megszüntetni a Skóciai biztosítását. A kérdésem az lenne, hogy ilyen esetben mi lehet a megoldás hogy Magyarországon is biztosított lehessen. Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel Somogyi Zoltán

Brit választások – Skócia nemet mondott a Brexitre Cikk

A brit parlamenti választáson a skótok elsöprő többsége kinyilvánította, hogy az Európai Unióban akar maradni – mondta péntek délután Nicola Sturgeon skót miniszterelnök.

A skót gazdaság sokat nyer a külföldi EU-s munkavállalók foglalkoztatásából Cikk

A skót kormány számításai szerint évente több milliárd font hasznot hajtanak a skót gazdaságnak a Skóciában dolgozó külföldi EU-munkavállalók.

Turistaadót vezetnének be egy skót szigeten Cikk

Turistaadó bevezetését fontolgatják a skóciai Skye szigetén, hogy így mérsékeljék a látogatók áradatát.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Egyszerűsítetett foglalkoztatás hétvégén

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Foglalkoztatási bejelentés elmulasztása

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs