184 találat a(z) Orbán Viktor cimkére

Orbán: nagy küzdelmek árán megvédtük a nyugdíjakat és a béreket Cikk

A 2023-as év értékelése kapcsán Orbán Viktor miniszterelnök nehéz évnek értékelte nemzetközi sajtótájékoztatóján a záródó és az előttünk álló évet.

Orbán: jön a nyugdíjkiegészítés Cikk

Csaknem félhavi nyugdíjukat fogják pluszban megkapni az idősek novemberben, amiért a kormány nem jól számolta ki eredetileg, mekkora lehet az idei infláció – írja a hvg.hu.

Orbán Viktor: ki fogjuk terjeszteni az szja-mentességet a háromgyermekes édesanyákra is Cikk

Két év telt el azóta, hogy konferenciát tartottunk, és ahogy itt Pesten mondják, azóta sok víz lefolyt a Dunán. Egy háború árnyékában ülünk most itt, de jó dolgok is történtek, például Meloni asszony és az olasz jobboldal megnyerte a választásokat. Fantasztikus. Az utolsó pillanatban történt, mi Pesten már azt hittük, nem lesz soha többé hazafias, családszerető kormánya Olaszországnak – kezdte előadását Orbán Viktor a Budapesti Demográfiai Csúcson, írja a 24.hu.

Kormányülést hívott össze, béremeléseket ígér Orbán Viktor Cikk

Orbán Viktor szerda reggel egy „Munka van” feliratú képpel közölte a Facebookon, hogy kormányülést hívott össze. A posztjának kísérőszövegében az ígérte, hogy a kormány beindítja a gazdasági növekedést és emelni fogja a béreket – írja a hvg.hu.

Thm-változások, felmentések – új jogszabályok jelentek meg Cikk

Tegnap este a Magyar Közlöny 2023/55. számában több új jogszabály jelent meg, egyebek között a teljes hiteldíj mutatóról, a Hungaroringről szóló kormányrendelet módosításáról. Orbán Viktor miniszterelnök két hivatal vezetőjének menesztéséről döntött.

Van kiút az inflációs csapdából? Orbán Viktor a gazdasági évnyitón Cikk

Az infláció letörése és a recesszió elkerülése – két látszólag egymásnak ellentmondó feladat áll a kormány előtt – írja a hvg.hu. A gazdaságpolitika irányítói, Varga Mihály pénzügyminiszter, Nagy Márton gazdaságfejlesztésért felelős miniszter és Orbán Viktor miniszterelnök a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara hagyományos évnyitóján beszélnek arról, hogyan is képzelik ezek megoldását. Egy dologban azonban szakítottak a hagyománnyal: idén második éve nincs jelen a találkozón a Magyar Nemzeti Bank elnöke, Matolcsy György.

A magyar életmód és nemzeti értékeink védelméért felelős miniszterelnöki biztost ezentúl közvetlenül a Orbán Viktor irányítja Cikk

Tavaly június 29-e óta van kinevezett miniszterelnöki biztosa a magyar életmód és nemzeti értékeink védelmének.

Fél éven át a kormány fizeti a Dunaferr dolgozóinak bérét: 16 milliárd forintot meghaladó mentőövet dobtak Cikk

Orbán Viktor Facebook oldalán bejelentette, hogy az elkövetkező hat hónapban a kormány átvállalja a Dunaferr dolgozóinak járó bérek kifizetését.

Jön a 30 év alatti, gyermeket vállaló nők szja-kedvezménye, maradnak az áfamértékek – kormányinfó Cikk

Az ünnepek előtt állt ki hagyományos évzáró sajtótájékoztatójára a miniszterelnök. A két órás kormányinfón sok új bejelentés nem született, ezek egyike, hogy jövőre a 30 év alatti, gyermekes nőkre is kiterjesztik a 25 év alattiak szja-mentességét – írja a hvg.hu.

Törvényjavaslatot nyújtott be a miniszterelnök Cikk

A Magyarország minisztériumainak felsorolásáról szóló 2022. évi II. törvény és egyes kapcsolódó törvények módosításáról szóló T/2099. törvényjavaslatot Orbán Viktor a mai napon nyújtotta be.

Az inflációs nyugdíj-kiegészítés november első felében érkezik Cikk

November 10–15-e között kapják kézhez a nyugdíjasok az inflációs nyugdíj-kiegészítést – jelentette be közösségi oldalára szombaton feltöltött videójában Orbán Viktor miniszterelnök.

Új adókedvezményt lengetett be Orbán Viktor Cikk

A 25–30 éves életkor közötti gyermekvállalást támogathatja a kormány az szja-mentesség meghosszabbításával – helyezte kilátásba Orbán Viktor miniszterelnök, az Országgyűlés hétfői, őszi szezonnyitó ülésén Dúró Dóra parlamenti képviselő családtámogatási elképzeléseket firtató kérdéseire válaszolva. A kormányfő leszögezte: ha a nyugdíjon kívül bármilyen juttatást az inflációhoz kötnének, az államcsődhöz vezethetne. Orbán Viktor nem tágít: továbbra is az uniós szankciós politikát teszi felelőssé a válságért.

Orbán Viktor: Meghosszabbítjuk az árstopokat Cikk

A kormány döntött az árstopok meghosszabbításáról, jelentette be fb-oldalán Orbán Viktor miniszterelnök.

Döntött az Országgyűlés: havi 3,5 millióra nő Orbán fizetése, több mint 50 törvény módosul Cikk

Több mint félszáz törvényt módosít az egyes törvényeknek a honvédelemmel, a gazdaságfejlesztéssel, valamint a kormányzati igazgatással összefüggő módosítása, amelyet 133 igen és 51 nem szavazattal fogadott el az Országgyűlés a kormány javaslatára.

Orbán Viktor ma reggeli bejelentése: érkezik a rezsicsökkentés új szabályairól szóló rendelet Cikk

Öt hét után újra interjút adott a Kossuth Rádió péntek reggeli adásában Orbán Viktor kormányfő, és például bejelentette, hogy holnap egy olyan rendeletet ad ki, amely értelmében mintegy 100 ezer kkv is benne maradhat a rezsicsökkentés rendszerében. Azt is jelezte, hogy marad a kettős benzinár rendszer a brüsszeli bírálatok ellenére – írja a Portfolio.hu.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Tárolási díj áfatartalma

Bunna Erika

adótanácsadó

Ingatlanhasznosítás Horvátországban

Bunna Erika

adótanácsadó

Folyamatos szolgáltatás angol adóalanynak

Bunna Erika

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 július
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Együttműködő partnereink