6 találat a(z) NATO cimkére

Megerősíti az orosz határ védelmét Finnország Cikk

A finn parlament csütörtökön elfogadta a finn-orosz határ védelmének megerősítéséről szóló törvényjavaslatot, melynek értelmében kerítést emelhetnek a határ mentén, és bizonyos szakaszokat lezárva, kijelölt határátkelőhelyekre irányíthatják menedékkérőket.

Finnország és Svédország benyújtotta hivatalos csatlakozási kérelmét a NATO-hoz Cikk

Finnország és Svédország benyújtotta hivatalos csatlakozási kérelmét a NATO-hoz – jelentette be szerda reggel Jens Stoltenberg NATO-főtitkár, aki történelmi lépésnek nevezte a csatlakozási szándék kinyilvánítását, és úgy vélte, hogy a két ország csatlakozási kérelmének elfogadása gyorsan megvalósulhat, ami – szavai szerint – növelni fogja a katonai szövetség biztonságát.

Az EU megtiltotta a tranzakciókat az orosz központi bankkal Cikk

Az Európai Unió Tanácsa az Ukrajna elleni orosz hadműveletek miatt hivatalosan korlátozó intézkedéseket fogadott el a légi közlekedésre vonatkozóan, finanszírozást hagyott jóvá az ukrán fegyveres erők számára, és megtiltotta az együttműködést az orosz központi bankkal – derül ki az uniós tagországok kormányait képviselő testület hétfőn Brüsszelben kiadott közleményéből.

Egyre több ország tiltja ki légteréből az orosz légitársaságokat Cikk

A szlovén kormány szombati levelező ülésén úgy döntött, hogy több európai országhoz hasonlóan kitiltja az orosz légitársaságokat a légteréből – közölte a szlovén Kormányzati Kommunikációs Iroda.

NATO részére végzett magyarországi ingatlannal kapcsolatos szolgáltatás áfa-kötelezettsége alvállalkozó igénybevétele esetén Kérdés

Tisztelt Szakértő! Hasonló tárgyban feltett kérdésünket egészítjük most ki. Az áfa szempontjából hogyan kell számláznia annak a magyar alvállalkozónak, amely a mi magyar cégünknek számláz a NATO Magyarországon építendő ingatlanával kapcsolatosan? Cégünk szerződik a NATO-val (Luxemburgba fogunk számlázni) magyarországi ingatlanépítés minőségbiztosítási feladataira, és ehhez veszünk igénybe alvállalkozót. Válaszukat köszönjük!

NATO részére végzett magyarországi ingatlannal kapcsolatos szolgáltatás áfa-kötelezettsége Kérdés

Tisztelt Szakértő! NATO megrendelésre (Luxemburgba kell számláznunk) magyarországi NATO ingatlan felépítéséhez nyújtunk minőségbiztosítási szolgáltatást. Úgy tudjuk, hogy a NATO részére nyújtott szolgáltatás áfamentes. Jól tudjuk-e, illetve így van-e ez az ingatlanhoz kapcsolódó szolgáltatás esetén is? Van-e a NAV felé valamilyen kötelezettség az áfabevallásban való szerepeltetésen kívül (1465A 01-01 01.sor)? Válaszukat köszönjük!

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓ

Kérdések és válaszok

Reprezentáció, üzleti ajándék adózása

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Kifizetőt terhelő 40 százalékos kata II

Szipszer Tamás

adószakértő

Új kata 1041

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs