44 találat a(z) Japán cimkére

Áfa közvetített szolgáltatásnál Kérdés

Tisztelt Adózóna, terheli-e áfa az alábbi tranzakciót: Japánból érkezik egy szerszám, melynek fuvarköltségét a japán vállalat leszámlázza a magyar cégnek. A magyar cég jogosult ezt továbbszámlázni egy német cégnek. Van-e ennek áfavonzata? Köszönettel: Szendrey Zsuzsanna

Már megint elhalasztják az áfaemelést a japánok Cikk

Japánban harmadszor változtattak a tervezett áfaemelés időpontján, a legújabb, Abe Sindzó japán miniszterelnök által szerdán bejelentett elképzelés szerint 2019 októberétől vezetik be az intézkedést.

Tavaly 1456 munkamániás karosi halt bele a munkába Cikk

Karosi. Azokat hívják így Japánban, akik a túlmunkába halnak bele. Tavaly több mint 1400 dolgozó lett karosi – írja a hvg-hu.

Nyilvánosságra hozott könnyek korrupció miatt Cikk

Benyújtotta lemondását csütörtökön Japán korrupciós botrányba keveredett gazdasági minisztere, miután egy lap azt írta róla, hogy szó szerint zsebre tette azokat az összegeket, amelyeket egy építési vállalat vezetőjétől kapott „politikai adományként” – olvasható a Napi.hu oldalán.

Így pörgetnék fel a gazdaságot a japánok Cikk

A minimálbér emelését és a társasági adó csökkentését tervezi a japán kormány, hogy a gazdaság kitörjön az évtizedek óta tartó stagnálásból.

Külföldi munka Kérdés

Tisztelt Szakértő! 15 éves lány Japánban munkát végez. Fotómodell. 60 napot tartózkodik kint, a munkájáért fizetséget kap, adót is vonnak tőle. Kérdés, hogy itthon be kell-e vallani, és keletkezik-e adókötelezettség, ha igen, mi a számitás menete? Köszönettel.

Közpénzt használt magáncélra a képviselő – zokogva kért feloldozást Cikk

Nonomura Rjutaro japán képviselő 3 millió jen (6,7 millió forint) közpénzzel nem tudott elszámolni. Sajtótájékoztatóját végigsírta – írja a vs.hu.

Négyszeres áfát javasolnak Japánban Cikk

Megrendülhet a bizalom a japán kötvénypiacban, ha nem találnak megoldást az ország fenntarthatatlan finanszírozási helyzetére - véli Takatoshi Ito. A neves japán közgazdász-professzor véleménye szerint a forgalmi adót 20 százalékra kéne emelnie a kormányzatnak 2020-ig, hogy elkerülje a katasztrófát - írja az index.hu.

Nyugdíjjogok Magyarország és Japán között Cikk

Nyugdíj szempontjából kölcsönösen beszámíthatná Magyarország és Japán a másik országban szerzett szolgálati időket, ha mindkét állam parlamentje elfogadja az erről szóló - a magyar kormány által az Országgyűlésnek pénteken benyújtott - egyezményt.

Jobb GDP, jöhet az adóemelés Cikk

Az előzetesnél erősebb GDP-adattal ünnepelhette a japán kormány a 2020-as tokiói olimpia hírét, a jelentős növekedés az adóemelési döntést is megkönnyítheti. Elemzők azonban figyelmeztetnek: a legfrissebb adatok a belső kereslet megtorpanását jelzik - írja a napi.hu.

Csökkenhet a vállalati adó Japánban Cikk

A japán kormány nem zárja ki, hogy a jövőben csökkenteni fogják az ország 38,01 százalékos vállalati adóját, de Amari Akira gazdasági miniszter szerint Abe Sindzó miniszterelnök pillanatnyilag nem adott utasítást, hogy közelebbről is vizsgálják meg az adócsökkentésé lehetőségét.

Nemzeti jövedelmének harmadát társadalombiztosításra költi Japán Cikk

Mintegy 103 ezer milliárd jent (csaknem 270 ezer milliárdnyi forintnyi összeget), nemzeti jövedelmének 29,6 százalékát költötte nyugdíj- és egészségügyi kiadásokra Japán - jelentette egy kormányzati kutatóintézet, miközben pénteken összeült a kabinet által az ország nyugdíjrendszerének megreformálásával megbízott testület.

Adóemeléssel fedeznék az újjáépítést Japánban Cikk

Japánban meghaladhatja a 180 milliárd dollárt az állam költsége az újjáépítésből. Erre minden bizonnyal kötvényt fognak kibocsátani, és fedezetül adóemelés lehetséges.

A Legfelsőbb Bíróság döntése: imaadó szerzeteseknek Cikk

Nem mentesülnek az imaadó alól az ölebek temetésén közreműködő szerzetesek - így döntött Japánban a legfelsőbb bíróság.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Antitestmérés

Lepsényi Mária

adószakértő

Harmadik országbeli állampolgár csed jogosultsága

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Talent4U Consulting Bt.

Kiva, társas vállalkozó

Széles Imre

tb-szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
hirdetÉs