428 találat a(z) Európai Bizottság cimkére

EU-irányelv szüntetné meg a nemek közötti bérkülönbséget Cikk

A bérek átláthatóságáról szóló európai uniós irányelv hamarosan részletes jelentésre kötelezi a közép- és nagyvállalatokat a női és a férfi dolgozóik fizetéséről. Az Európai Bizottság döntése értelmében a kikért adatok alapján akár bírósági pert is indíthatnak majd a hátrányosan érintett alkalmazottak – hívja fel a figyelmet az EY. A tanácsadócég kollégái arra ösztönzik a társaságokat, hogy minél hamarabb világítsák át a szervezetüket, és szükség esetén tegyék meg a bérszakadék megszüntetéséhez vezető lépéséket.

Vizsgálatot indított kínai tulajdonú napelemgyártókkal szemben az EU Cikk

Az Európai Bizottság szubvencióellenes vizsgálatot indított kínai tulajdonú napenergia-ipari vállalatok ellen – jelentette be a brüsszeli testület szerdán.

Új határidő a karbonvám adatszolgáltatásra Cikk

A 2023. negyedik negyedévére vonatkozó karbonvám adatszolgáltatási kötelezettségnek 2024. január 31-éig kellett eleget tenni – emlékeztet az EY annak kapcsán, hogy az Európai Bizottság ismételten új határidőt szabott meg a teljesítésre.

Romlott a gazdasági hangulat az EU-ban és az euróövezetben februárban Cikk

Romlott a gazdasági hangulatindex az euróövezetben és az Európai Unióban februárban – derült ki az Európai Bizottság gazdasági és pénzügyi főigazgatóságának (DG ECFIN) szerdán ismertetett felméréséből.

Pénz állt a házhoz: az EU átutalta a korábban blokkolt források első részét Cikk

Az Európai Bizottság január 2-án átutalta a korábban blokkolt 2021–2027-es kohéziós források első részét, 445 millió eurót. Ezzel elindulhat az új fejlesztési időszak operatív programjainak uniós refinanszírozása, írja a kormány.hu.

Elhunyt Jacques Delors, az Európai Bizottság egykori elnöke Cikk

Kilencvennyolc éves korában elhunyt szerdán Jacques Delors, az Európai Bizottság egykori elnöke – közölte a lánya, Martine Aubry az AFP francia hírügynökséggel.

4 milliárd eurós keretet nyitott meg az Innovációs Alap nettó zéró kibocsátás támogatására Cikk

2024. április 9-ig nyújthatóak be pályázatok az Európai Bizottság által az Innovációs Alap keretében kiírt rekordösszegű, 4 milliárd eurós keretösszegű felhívásra – írja hírlevelében a PwC.

Az EU szigorúan veszi az unión kívüli állami támogatásokat Cikk

A belső piacot torzító külföldi támogatásokról szóló uniós rendelet (FSR) értelmében a vállalatoknak előzetesen be kell jelenteniük az Európai Bizottsághoz bizonyos cégfelvásárlásokat, egyesüléseket, illetve egyes nagy értékű közbeszerzéseket, ha az ezekben érintett vállalkozáscsoportok unión kívüli országtól kaptak pénzügyi hozzájárulást – hívja fel a figyelmet a Baker McKenzie ügyvédi iroda. A bejelentés összeállítása, az ehhez szükséges információk összegyűjtése nagy adminisztratív terhet jelenthet a cégeknek, elmulasztása esetén pedig a bírság a vállalkozáscsoport világszintű árbevételének 10 százalékát is elérheti.

Az Európai Bizottság jóváhagyta a Magyarország helyreállítási tervét kiegészítő, 4,6 milliárd euró értékű REPowerEU-fejezetet Cikk

Az Európai Bizottság csütörtökön jóváhagyta Magyarország módosított, a megfizethetőbb, biztonságosabb és fenntarthatóbb energiaellátást célzó, 4,6 milliárd euró (mintegy 1800 milliárd forint) értékű REPowerEU-fejezettel kiegészített helyreállítási tervét.

Információt kért az Amazontól az Európai Bizottság Cikk

Az Európai Bizottság szerdán információkérés céljából megkeresést küldött az Amazon online kereskedelmi platformnak, felkérve az óriáscéget, hogy adjon további tájékoztatást arról: milyen intézkedéseket hozott a fogyasztók online védelmének érdekében, különös tekintettel az illegális termékek terjesztésére és az alapvető jogok védelmére.

Az Európai Bizottság információt kér az Ali Expressztől Cikk

Az Európai Bizottság hétfőn információkérésre vonatkozó megkeresést küldött az Ali Express online kereskedelmi platformnak, felkérve az óriáscéget, hogy adjon tájékoztatást arról, milyen intézkedéseket hozott a fogyasztók online védelmének érdekében, különös tekintettel az illegális termékek, például hamisított gyógyszerek online terjesztésére – közölte a brüsszeli testület.

Endometriózis: jóváhagyta a Richter készítményének forgalmazását az Európai Bizottság Cikk

Engedélyezi az Európai Bizottság a Richter egyik készítményének forgalmazását az endometriózis tüneti kezelésében – olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett kibocsátói tájékoztatásban.

Az Európai Bizottság intézkedéseket fogadott el a gyógyszerhiányok megelőzésére Cikk

Az Európai Bizottság kedden intézkedéseket fogadott el az esetleges súlyos gyógyszerhiányok megelőzése, illetve enyhítése érdekében – közölte az MTI.

Megkezdi a MÁK a visszatérítések kifizetését a termelőknek Cikk

2023. október 6-án a Magyar Államkincstár (MÁK) megkezdi a korábban az uniós szintű krízistartalék feltöltése céljából elvont, de ott fel nem használt 7,4 milliárd forintnyi összeg visszatérítését több mint 70 ezer termelő részére – közölte szerdán az MTI-vel az Agrárminisztérium (AM).

Tíz évvel meghosszabbítaná a glifozát engedélyét az Európai Bizottság Cikk

Az Európai Bizottság a glifozát tartalmú növényvédő szerek Európai Unión belüli használati engedélyének tízéves meghosszabbítását javasolja – tájékoztatott Stefan de Keersmaecker, a brüsszeli testület illetékes szóvivője szerdán.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Unión belüli jövedelem adózása, árfolyama II.

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Revolut

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Külföldi napidíj, árfolyam 2

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink