11 találat a(z) EU-s értékesítés cimkére

Használt műszaki cikk EU-s értékesítése Kérdés

Külföldi fióktelepre árukiszállítás áfa és bizonylata Kérdés

EU-ba történt értékesítés Kérdés

EU-s értékesítés áfásan Kérdés

Utólagos EU-s értékesítés Kérdés

Közösségi értékesítés dokumentálása Kérdés

EU-s értékesítés bizonylatai Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy magyarországi kft. új tevékenysége kollaboratív robotok kereskedelme belföldön és külföldön egyaránt. Külföldi partnerei közül első alkalommal Horvátországba értékesít, megállapodásuk alapján. Horvát partnere pályázati elszámolása miatt számlát kér a magyar kft.-től, anélkül hogy az eszköz leszállítása megtörtént volna. Tekintettel arra, hogy a gazdasági esemény még nem történt meg, illetve arra, hogy a közösségen belüli adómentes termékértékesítés esetén fuvarokmánnyal kell bizonyítani, hogy a termék elhagyta az ország területét, a magyar kft. a számlát csak az áru elszállítását követően (CMR, fuvarokmány birtokában) akarja kiállítani. Kérdésem, hogy helyesen jár-e el a magyar cég? Üdvözlettel: Pintér László

Készpénzforgalom EU-s értékesítésnél Cikk

Használhatja-e az eladó euróban való számlázáshoz (ha a számviteli politikában azt adta meg) az MNB napi középárfolyamát? Ha az átutalásos számlát a vevő készpénzben egyenlítené ki, mi a készpénzfizetési korlát? Ez vonatkozik a valutapénztári kiegyenlítésre is? – kérdezte az Adózóna olvasója. Nagy Norbert adószakértő válaszolt.

EU-s értékesítés – készpénzforgalom Kérdés

Közösségi adószámmal rendelkező belföldi vállalkozás végez termékértékesítést közösségi adószámmal rendelkező EU tagállam külföldi vállalkozásnak. A termék igazoltan átkerül a vevő EU tagállamába. Az eladó átutalásos számlát ki. "Áfamentes" az ügylet így? Euroban való számlázáshoz (ha a számviteli politikában az lett megadva) az MNB napi középárfolyamát használhatja az eladó? Ha az átutalásos számlát a vevő készpénzben egyenlítené ki, akkor itt mi a készpénzfizetési korlát? 1 500 000 Ft? Ez vonatkozik valuta-pénztári kiegyenlítésre is? Köszönöm a segítséget!

Kata és EU-s értékesítés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Webáruház üzemeltetésébe kezdtem. EU-s adószámot nem igényeltem. Alanyi adómentességet választottam. Mivel mindenhonnan tévedhet vevő a webáruházba, így lehet számítani arra majd a jövőben, hogy értékesítünk az EU-ba is. Érdeklődnék, hogy akkor kötelező igényelni EU-s adószámot és áfabevallást készíteni, valamint A60-as összesítő nyilatkozatot kitölteni? Vagy mi a teendő, eljárhatok alanyi mentesen, ugyanúgy kiállítva a számlát, mintha magyar vevő lenne? Előre is köszönöm a választ!

Háromszögügylet vagy láncügylet adózása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Adott egy magyar cég, amely Lettországba értékesít terméket egy cégnek, azonban az árut egy lengyel mgrendelőhöz szállítja. A fuvarozást a magyar cég szervezi, az áru Magyarországról indul, és Lengyelországba kerül. Ebben az esetben a magyar termékértékesítés áfamentes EU-s értékesítésnek minősül? A 17A60 bevalláson csak a lett partnert kell feltüntetni? Köszönettel: Karkus Gábor

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

2021 CMR szigorú számadású nyomtatvány

Bunna Erika

adótanácsadó

Egyszemélyes kft. végelszámolása

Pölöskei Pálné

adószakértő

Cégautó magánhasználat

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 október
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs