9 találat a(z) ELEKAFA cimkére

Fontos határidő közeleg! Szeptember 30-áig lehet benyújtani az ELEKAFA-kérelmeket Cikk

2023. szeptember 30-ig igényelhetik vissza a magyar adózók 2022-ben, a más EU-tagállamban rájuk áthárított hozzáadottérték-adót a 23ELEKAFA-, illetve a korábban horvát kunában felszámított áfánál a 22ELEKAFA-űrlapon, olvasható a a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján.

NAV: üzemszünetek szeptember 6-án Cikk

2023. szeptember 6-án 21 óra és 24 óra között a NAV Ügyfélportál, az eBEV, eSZJA, ONYA, OSS, MOSS, ELEKAFA és eVÁM portálok karbantartás miatt nem lesznek elérhetők – írja honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Április 1-jétől már a 23ELEKAFA-nyomtatványon kell visszaigényelni a külföldön megfizetett áfát Cikk

Azoknak a magyar adózóknak, akik visszaigénylik a más EU-tagállamban rájuk áthárított hozzáadottérték-adót, vagyis általános forgalmi adót, 2023. április 1-jétől a 23ELEKAFA-űrlapot kell beküldeniük a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz (NAV), olvasható a NAV honlapján.

Számla külföldi adókulccsal: így könyveljük Cikk

Belföldi gazdasági társaság 2021. évet érintő – külföldi adókulcsok szerint számított áfát tartalmazó – számláinak áfa-visszaigénylése folyamatban van. Hogyan kell ezt szabályosan könyvelni? Olvasói kérdésre Greff Magdolna okleveles adószakértő, a Finacont Kft. munkatársa válaszolt.

Utólag kért magyar adószám Kérdés

Áfás számla közösségi importra Kérdés

Az ’ELEKAFA nyomtatványok verzióváltására figyelmeztet a NAV Cikk

A magyar adózók az ’ELEKAFA nyomtatványon igényelhetik vissza a más tagállamban megfizetett általános forgalmi adót, olvasható a Nemzeti Adó- és Vámhivatal honlapján.

Utazási iroda – ELEKAFA II. Kérdés

Tisztelt Szakértő! 2016.05.23-án az alábbi kérdést tettem fel: "Magyar utazási irodaként külföldi (EU-tagállam) utazási irodák részére értékesítünk EU-s utazási csomagokat, az utazási irodák ezeket a csomagokat továbbértékesítik, így ezen tevékenységünk tekintetében nem tartozunk az utazásszervezésre vonatkozó különös szabályok alá. Kérdésünk az lenne, hogy EU-s szállásköltség, éttermi szolgáltatások után visszaigényelhetjük-e a tagállamoktól az általános forgalmi adót, valamint jól tudjuk-e, hogy ezt az ELEKAFA nyomtatványon tehetjük meg? Válaszukat előre is köszönjük!" Amire azt a választ kaptam, hogy igen, ELEKAFA nyomtatványon tehetem meg, Viszont a kérdés első fele érdekelne jobban, miszerint mint utazási iroda (amire nem vonatkoznak az utazásszervezésre vonatkozó különös szabályok) visszaigényelheti-e az áfát. Válaszukat előre is köszönöm.

Utazási iroda – ELEKAFA Kérdés

Tisztelt Szakértő! Magyar utazási irodaként külföldi (EU-tagállam) utazási irodák részére értékesítünk EU-s utazási csomagokat, az utazási irodák ezeket a csomagokat továbbértékesítik, így ezen tevékenységünk tekintetében nem tartozunk az utazásszervezésre vonatkozó különös szabályok alá. Kérdésünk az lenne, hogy EU-s szállásköltség, éttermi szolgáltatások után visszaigényelhetjük-e a tagállamoktól az általános forgalmi adót, valamint jól tudjuk-e, hogy ezt az ELEKAFA nyomtatványon tehetjük meg? Válaszukat előre is köszönjük!

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Megbízási díj

Széles Imre

tb-szakértő

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 július
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Együttműködő partnereink