42 találat a(z) AM cimkére

Pályázat agrárágazati civil szervezeteknek Cikk

Hatvan millió forint keretösszeggel hirdetnek pályázatot agrárágazati civil szervezeteknek – közölte pénteken az Agrárminisztérium (AM).

Megjelent a zöld civil szervezeteket támogató Zöld Forrás pályázat Cikk

Az Agrárminisztérium (AM) idén is meghirdeti környezet- és természetvédelmi feladataihoz illeszkedő, a civil feladatvállalást segítő, 70 millió forint keretösszegű Zöld Forrás pályázatát – közölte az AM pénteken az MTI-vel.

Ismét forráshoz jut a tejágazat Cikk

A hazai tejtermelés és a tejfeldolgozás szakágazat szereplői a következő időszakban további fejlesztési és bővítési forráshoz jutnak – mondta az Agárminisztérium (AM) élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára a Középtiszai Mg. Zrt.-nél tett látogatáson, Kenderesen az AM közleménye szerint.

Rezsicsökkentés a kis és közepes agrárvállalkozásoknak is Cikk

Közel száztízezer mezőgazdasági és élelmiszer-feldolgozó vállalkozás számára is elérhető a rezsicsökkentett energiaár, miután az európai energiaválság hatásainak tompítása érdekében a lakosság mellett a mikro-, kis- és középvállalkozásoknak is lehetővé vált a villamosenergia rezsicsökkentés – jelentette be Nagy István agrárminiszter az MTI-nek küldött közleményében pénteken.

Pályázati lehetőség a vidéki turizmus fejlesztésének támogatására Cikk

A Megújuló vidék, megújuló agrárium program legújabb állomásaként megjelent a Nem mezőgazdasági tevékenységek diverzifikációja – Vidéki turizmus fejlesztése elnevezésű pályázati kiírás – jelentette be pénteken az Agrárminisztérium.

Rendkívüli támogatás uborkatermesztőknek Cikk

A Magyar Közlöny 202. számában megjelent a konzervuborka felvásárlás fenntartása érdekében nyújtott rendkívüli támogatásról szóló 42/2021. AM rendelet.

5 milliárdos pályázati keret tavaszi fagykárok megelőzését célzó beruházások támogatására Cikk

Megjelent a tavaszi fagykár megelőzésére szolgáló beruházások támogatása elnevezésű pályázati kiírás – jelentette be Nagy István agrárminiszter szerdán a tárca tájékoztatása szerint.

Takarmány-előállítás fejlesztésére lehet pályázni Cikk

Már lehet pályázni a takarmány-előállítási tevékenység fejlesztésére kiírt 50 milliárd forint keretösszegű új felhívásra – közölte Nagy István agrárminiszter.

A július-augusztusi aszály miatt még bizonytalanok a terméseredmények Cikk

Megkezdődtek az őszi betakarítási munkák, a július-augusztusi aszály miatt még bizonytalanok a terméseredmények – mondta az Agrárminisztérium (AM) mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára a Betakarítási Koordinációs Bizottság pénteki budapesti ülése után.

Negyvenmilliárdos keretösszegű pályázat ökológiai termesztéshez Cikk

Az ökológiai termesztést negyvenmilliárd forint keretösszegű pályázati kiírással segítik jövő év január elsejétől – jelentette be Nagy István agrárminiszter pénteken a Győr-Moson-Sopron megyei Rábcakapiban.

Már lehet pályázni gombatermesztő üzemek fejlesztésére Cikk

A Vidékfejlesztési program keretében 20 milliárd forint keretösszeggel meghirdetett, gomba-előállító üzemek fejlesztését támogató felhívásra szeptember 13-ától lehet a pályázatokat benyújtani – jelentette ki Nagy István agrárminiszter az agrártárca keddi közleménye szerint.

Fontos változások az állatgyógyászati készítményekre vonatkozó előírásokban Cikk

Megjelent az állatgyógyászati termékekről szóló 128/2009. FVM rendelet módosítása, mely elsősorban az antimikrobiális rezisztencia (AMR) kockázatának csökkentését célozza új állategészségügyi intézkedések bevezetése révén. Az életbe lépő rendelkezések az antibiotikum felelős alkalmazását segítik, összhangban az új uniós jogszabályokkal és a nemzetközi szervezetek ajánlásaival – írja honlapján az AM sajtóiroda nyomán a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

Továbbra is várják a kérelmeket a mezőgazdasági kisüzemek fejlesztési pályázatára Cikk

Nagy István agrárminiszter szerint a mezőgazdasági kisüzemek fejlesztésére irányuló pályázati felhívás az egyik legsikeresebb a Vidékfejlesztési Program felhívásai közül. Elmondta: a tavaly októberben megnyílt lehetőség az adottságaik és ambícióik alapján fejlődőképes kisméretű mezőgazdasági termelők jövedelemszerzését és gazdasági több lábon állását segíti – olvasható a kormany.hu-n.

Intézkedési javaslatcsomag a méhészeti ágazat megsegítésére Cikk

Magyarország konkrét intézkedési javaslatokat fogalmazott meg a méhészeti ágazat megsegítése érdekében a Mezőgazdasági és Halászati Tanács hétfői ülésén Brüsszelben. A beterjesztett dokumentumot Franciaország, Görögország, Horvátország, Olaszország és Románia teljes mellszélességgel támogatta – közölte az Agrárminisztérium (AM) hétfőn az MTI-vel.

Július 14. óta újra lehet pályázni az állattartó telepek fejlesztési támogatására Cikk

Az Agrárminisztérium (AM) újranyitotta a VP2-4.1.1.-20 kódszámú "Állattartó telepek fejlesztésének támogatása" című pályázati kiírást – jelentette be Nagy István miniszter a tárca pénteki közleménye szerint.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Milyen dátummal könyveljek?

Kelemen László

adószakértő, jogász

EU-s szállítás, EU-n kívüli számlázás

Kelemen László

adószakértő, jogász

Rendszerfelügyelet számlázása

Kelemen László

adószakértő, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 január
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs