11 találat a(z) 1% cimkére

Tavaly csökkentek az 1 százalékos felajánlások Cikk

A személyi jövedelemadó (szja) 1+1 százalékáról való rendelkezési lehetőség fontosságára hívja fel a figyelmet az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi), ugyanis a múlt évben csökkentek a civil szervezeteknek és az egyházaknak szánt felajánlások.

Már csak öt nap, nyilatkozniuk kell a civil szervezeteknek Cikk

A 2014-ben szja 1%-os kiutalásban részesült vagy a 13KOZ jelű közleményben tartalékolt összeget feltüntető kedvezményezetteknek a 14KOZ jelű közleményt legkésőbb 2016. május 31-ig, kizárólag elektronikus úton, ügyfélkapun keresztül kell megküldeniük a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) részére.

Alapítvány 1% Kérdés

Tisztelt szakértő! Most alakuló alapítvánnyal kapcsolatban szeretnék segítséget kérni a következő kérdések megválaszolásában: Amennyiben márciusban bejegyzik az alapítványt, kérheti-e 2016-ra az 1% felajánlásokat? Amíg nem közhasznú alapítvány, kell-e igazolást küldenie az adományozóknak a befizetésekről? Magánszemély tárgyi eszközt adományoz az alapítványnak, milyen összegen kell nyilvántartásba venni az eszközt? Az eszközt tárgyi eszközként kell kezelni, értékcsökkenést kell elszámolni rá? Adományozó fizethet készpénzben adományt az alapítványnak? Amennyiben igen, erről elég egy pénztárbizonylat kiállítása? Segítségüket előre is köszönöm

1%: a Daganatos.hu Alapítványt vizsgálja a NAV és a KEHI Cikk

Az egy százalékokból gyűjtött pénzek felhasználását vizsgálja a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a Daganatos.hu Alapítványnál.

NAV-figyelmeztetés: köztartozás-mentesség az 1%-ért Cikk

Annak az alapítványnak, közalapítványbak vagy egyesületnek (civil szervezet), amely számít a személyi jövedelemadó 1%-ára, de köztartozása van, 2013. július 31-ig rendeznie kell azt - figyelmeztet a NAV.

1%: a civileknek már csak négy napjuk van az elszámolásra Cikk

Május 31-ig több mint 24 ezer civil szervezetnek kell elszámolnia a kiutalt egy százalékos összegek felhasználásáról. A következő, 2014-es rendelkező évi egy százalékos felajánlásokból történő kizárást kockáztatja az a civil szervezet, amelyik elmulasztja a határidőt.

Szja 1 százalék: nyilvános a kedvezményezettek listáját Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közzétette azoknak a listáját, akiknek a javára a magánszemélyek érvényesen legalább 100 forintot ajánlottak fel személyi jövedelemadójukból - közölte az adóhatóság.

1%: egyre kevesebbet kapnak az egyházak Cikk

Bár többen ajánlották fel adójuk egy százalékát az idén az egyházak számára, általában jelentősen csökkent az ebből származó összeg.

1%: kövesse a felajánlásokat online Cikk

A NAV új szolgáltatásának köszönhetően mindenkinek lehetősége van arra, hogy megnézze kedvenc civil szervezetének, választott egyházának idén hányan ajánlották fel személyi jövedelemadójuk 1 százalékát. A táblázat ezen kívül azt az összeget is tartalmazza, amelyhez a kedvezményezettünk – köszönhetően saját rendelkező nyilatkozatunknak is – hozzájuthat.

1%: tennivalók civil szervezeteknek Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) augusztus 31-ig kipostázta azokat a felhívó leveleket, amelyekben közel 31 ezer civil szervezetet tájékoztat a felajánlott összeg várható nagyságáról, és azon törvényi feltételekről, amelyek meglétét a levél kézbesítését követő 30 napon belül a 1237A számú adatlap benyújtásával igazolniuk kell.

1%: július 31-ig lehet rendezni a köztartozást Cikk

Annak az alapítványnak, közalapítványnak vagy egyesületnek (civil szervezet), amely számít a személyi jövedelemadó 1 százalékára, de köztartozása van, 2012. július 31-ig rendeznie kell azt.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Nemzetközi fuvar áfája

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szabadságmegváltás

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close