6 találat a(z) éttermi vendéglátás cimkére

Közvetített szolgátatás áfája Kérdés

Vendéglátás 5 százalék vagy 27 százalék Kérdés

Alapítványi juttatás Kérdés

Kata és járulékfizetési kedvezmény a vészhelyzet ideje alatt Kérdés

Tisztelt Szakértő! Gondolom nem egyedül vagyok ezekkel a kérdésekkel. A rendkívüli helyzetre való tekintettel, az a kata hatálya alá tartozó egyéni vállalkozó, aki 2020. március 1-jétől vállalkozó, részesül-e a kedvezményben? Egyikük szakmakódja: 960203 Kozmetika szépségápolás, másikuk szakmakódja: 855101 Sport és szabadidős képzés. A tájékoztatóban azt láttam, hogy akik 2020. februárban már katások voltak, azokra vonatkozik ez a kedvezmény. Vendéglátásra alakult bt. fő tevékenységi köre: TEÁOR: 5610 Éttermi, mozgó vendéglátás. Egy fő alkalmazott van, jelenleg az étterem kialakítása folyik, májusban a strand nyitásával szerettek volna indulni. Nagy valószínűséggel a strandok még nem nyithatnak meg májusban, az éttermi vendéglátás indulása bizonytalan. Lehet-e nekik valamilyen segítségre számítani, és ha igen milyen formában? Igényelni kell, vagy automatikusan elengedik a járulékfizetést? Honnan tudnék naprakészen tájékozódni, ahol már konkrétumok vannak? Nagyon köszönöm előre is a válaszát! Üdvözlettel

Éttermi vendéglátás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Most került hozzánk egy cég, ami éttermi vendéglátással foglalkozik, mindkét éttermében helyben fogyasztási lehetőség van, így 5 százalékos értékesítéssel dolgozhatna, ám félretájékoztatás miatt egész évben idáig 18 százalékkal ütöttek be minden helyben fogyasztott ételt. Önök szerint van lehetőség ezt korrigálni, vagy van-e erre tapasztalat, hogy ilyenkor mi a teendő? Köszönöm szépen.

Éttermi vendéglátás és büfékocsi Kérdés

Tisztelt Szakértő, az alábbi kérdésben kérem a segítségét: ügyfelem belföldi, adószámmal rendelkező, áfaköteles adóalany. Tevékenységének egy része, hogy rendezvényekre (például Sziget rendezvény, Street-Food rendezvények stb.) utánfutós büfékocsival kivonul, ahol a rendezvény szervezőjével bérleti díjban, közüzemi ellátásban megállapodik, és egész nap fix helyen a büfé kocsiból értékesíti termékét. A rendezvények lehetnek szabadtériek, de fedett helyen, csarnokokban is kerülhetnek megrendezésre. A termékek melegételnek számítanak, kenyér tölcsérben sült kolbászt, feltéteket tartalmaznak, és ezeket ügyfelem helyben készíti el. Ügyfelem a termékeket a büfékocsiból adja ki a vevőknek, akik ezt a rendezvény szervezője által biztosított asztalokon, sörpadokon fogyasztják el, és a rendezvény szervezője mosdót is biztosít a rendezvény helyszínén. Az étel fogyasztásához étkészletre nincsen szükség, de szalvétát a kiszolgálásnál biztosít ügyfelem. Az asztalok takarítását is a rendezvény szervezője biztosítja. A fentiek alapján kérdésem, hogy az éttermi szolgáltatás kedvezményes áfakulcsának alkalmazásához a fentiekben megvalósul-e minden, a törvényben előírt feltétel? Segítségét előre is köszönöm. Miksa Viktor

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink