6 találat a(z) ünnepnapi munkavégzés cimkére

Vasárnapi, ünnepnapi munkavégzés: ilyen pótlékok járnak a dolgozóknak Cikk

Adott egy cég, mely rendeltetése folytán vasárnap és ünnepnapon is működik, tehát a dolgozókat is beoszthatja ezen napokra. Kell-e ilyen esetben vasárnapi, illetve ünnepnapi pótlékot fizetni? – kérdezte az Adózóna olvasója. Dr. Kéri Ádám ügyvéd válaszolt.

Bérpótlékok ünnepnapi, illetve hétvégi munkavégzésnél Cikk

Hány százalék bérpótlék jár a dolgozónak ünnepnapi, illetve hétvégi munkavégzés esetén? – kérdezte az Adózóna olvasója. Dr. Hajdu-Dudás Mária ügyvéd válaszolt.

Ünnepi, vasárnapi és műszakpótlék Kérdés

Munkaidőkeret Kérdés

Éjszakai műszak áthúzódása ünnepnapra Kérdés

Tisztelt Szakértő! A társaság, amelynek a könyvelőirodánk könyvel, a bérelszámolás során havi munkaidőkeretet alkalmaz, 168 óra/hó, illetve 176/hó stb., ahogy az adott hónapra kijön az óraszám. Kérdésünk, hogy az október 22-ére beosztott éjszakai műszak szabályos-e, mivel az átnyúlik az október 23-ai ünnepnapra. 10:40-6:20 a munkaidejük. Dolgozhatnak-e a dolgozók ilyen beosztás esetén október 23-án, ünnepnapon? Ha igen, milyen elszámolás vonatkozik rájuk? Milyen pótlékot kell megfiztni az éjszaka és az ünnepnap miatt? Illetve az sem elhanyagolható, hogy műszakpótlék járna nekik, mert a műszakpótlék szabályai vonatkoznak rájuk az adott hónapban. Köszönettel:

Pótlék számfejtése Kérdés

Társadalmi közszükségletet kielégítő vállalkozó havi munkaidőkeretben alkalmazza dolgozóit. Vasárnapi, illetve ünnepnapi munkavégzés is van. Az Mt. 101. § (1) bekezdés g) pont alapján vasárnapra rendes munkaidő beosztható, illetve az Mt. 102. § (2) bekezdés alapján munkaszüneti napra is rendes munkaidő beosztható a munkavállaló számára. Kérdésem, hogy a vasárnapi, illetve ünnepnapi munkavégzésre pótlékot nem kell számfejteni, mivel rendes munkaidőben beosztható?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Ügyvezetés – Megbízási jogviszony

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Részesedés csökkenése

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink