4 találat a(z) ügyvzető cimkére

Ápolási díjon lévő ügyvezető Kérdés

Egyszemélyes kft. tagja Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbi kérdésem lenne. Egyszemélyes kft.-ben a tag ügyvezetô és személyesen is közreműködik. Havonta 400 ezer forint tagi jövedelmet vesz ki. Bejelentve mint főállású társas vállalkozó van, egy jogviszonyban. Ez így helyes? Melyik FEOR-számot kell alkalmazni? Az ügyvezetőit, vagy a szakmai tevékenységét, amit folytat? Köszönöm a segítségét. Üdv, Hajni

eBev kézbesítések Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az eBev rendszerében többször előfordult már, hogy az eBev rendszerben küldött küldeményt csak az egyik címzettnek küldték el, például az ügyvezetőnek igen, a meghatalmazottnak nem. Gyakori, hogy az ügyvezetők nem figyelik ezeket a küldeményeket (hiszen azért adtak a könyvelőnek meghatalmazást, hogy a könyvelő intézze ezeket az ügyeket). Ha emiatt beáll a kézbesítési vélelem, alappal lehet megkifogásolni? A kézbesítési vélelem beálltáról sem mindig küld értesítést az eBev rendszer. Megjegyzem, legtöbbször az ügyvezetők nem önmaguk regisztrálnak az eBev-be, hanem a NAV automatikusan (gondolom az adóazonosító alapján) elvégzi a regisztrációt. Köszönettel!

Egyszemélyes kft. munkaviszonyos ügyvezetőjének járulékfizetése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Van egy egyszemélyes kft., amelynek tagja munkaviszonyban ügyvezető. Máshol van 4 órás munkaviszonya. Ha csak ügyvezető, akkor mi a minimálisan megfizetendő járuléka? Ha személyesen közreműködik, akkor társas vállalkozónak minősül, és az emelt járulékalap szerint fizeti a járulékát? Mivel gyetről tér vissza, igénybe veheti-e a szochokedvezményt mindkét esetben? Köszönöm a válaszát.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓ

Kérdések és válaszok

Katás vállalkozó

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 július
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs