15 találat a(z) özvegy cimkére

Egyéni vállalkozás özvegyi jogon – 08-as bevallás Kérdés

Új információk a gyermekvállalási kedvezményről Cikk

A férfiak is igénybe vehetik a fiatal házasok gyermekvállalási támogatását, és nem számít az sem, ha mindkét házastárs elvált, ha addig nem született gyermekük – közölte Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár mai sajtótájékoztatóján.

Özvegyi nyugdíj Kérdés

Nyugdíjprémium fogyatékossági ellátásban részesülőknek, megváltozott munkaképességűeknek Cikk

Nemcsak a nyugdíjkorhatárt betöltött idősek, hanem a fiatalabb, nyugdíjszerű ellátásban részesülők is megkapják novemberben a nyugdíjprémiumot a kormány legutóbbi ülésén hozott döntés értelmében – jelentette be Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere. Megerősítette: a nyugdíjprémiumot és az egyszeri kiegészítést is a novemberi nyugdíjakkal együtt fizetik ki.

Egyéni vállalkozás özvegyi jogon Kérdés

Ezektől függ a hozzátartozói nyugdíjak és ellátások összege Cikk

Mitől függ, hogy mekkora az özvegyi nyugdíj, az árvaellátás, a szülői nyugdíj összege? Hol kell kérni ezeket az ellátásokat? Összefoglaltuk.

63 évesen és özvegyen rokkantsági ellátásból öregségi nyugdíjba Kérdés

Költségvetési megszorítások: itt az ezermilliárdos lecsippentés Cikk

A Start munkaprogramra, az árva-, az özvegyi, a rokkantsági és korhatár alatti ellátásokra, valamint a családi pótlékra is kevesebb jut az ideinél a 2017-es büdzsében. A költségvetési vita nyitányára a Világgazdaság megnézte, hol spórol a kormány jövőre: itt az ezermilliárdos lefaragás.

Özvegyen maradt háztartásbeli II. Kérdés

Ok a családi perpatvarra: közös tulajdon, haszonélvezet Cikk

Gyakori, hogy hozzátartozó halála esetén többen örökölnek egy ingatlant, amelyen közös tulajdon keletkezik, nem ritkán az özvegy haszonélvezeti jogot is szerez az ingatlanon.

Az özvegyi nyugdíj feltételei Cikk

Ha elhunyt a házastárs, az élettárs, a bejegyzett élettárs, az elvált házastárs, utána hozzátartozói ellátás, többek között özvegyi nyugdíj állapítható meg. Összefoglaltuk e jogosultság feltételeit.

Ennyi a kárpótlási nyugdíjkiegészítés Cikk

A korábbi legalább három év helyett a legalább egy évre elítélt 56-osoknak, munkatáborban fogvatartottaknak, 1944 után a Szovjetunióba kényszermunkára hurcoltaknak, továbbá özvegyeiknek is jár kárpótlási célú nyugdíj-kiegészítés.

Az élettársak többet örökölhetnek, az özvegyek kevesebbet Cikk

Az özvegy az eddigieknél kevesebbet, az élettárs viszont többet örököl akkor is, ha az elhunyt nem hagyott hátra végrendeletet. Ez olvasható ki az új Polgári törvénykönyv tervezetéből, melyet ősszel kezd el tárgyalni a parlament, írja a hvg.hu.

Legfontosabb változások az özvegyi- és a rokkantnyugdíj-rendszerben Cikk

Az idei évtől a társadalombiztosítási nyugdíjrendszerből kikerültek a korhatár előtti ellátásra jogosultak és a rokkantsági nyugdíjasok, emellett változtak a hozzátartozói nyugellátásokra vonatkozó szabályok. Hulák Zsuzsanna, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium főosztályvezetője összefoglalta a legfontosabb változásokat.

Özvegyi nyugdíj és árvaellátás: ki, mikor és mennyire jogosult? Cikk

A hozzátartozók ellátásának alapvető feltétele az, hogy az elhunyt az öregségi, illetve a rokkantsági nyugdíjhoz szükséges szolgálati időt megszerezte vagy öregségi, illetve rokkantsági nyugdíjasként halt meg.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Nonprofit Kft.- reprezentáció

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel

Eredményességi jutalom

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel
2019 november
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X