11 találat a(z) átvezetési kérelem cimkére

Adóvá válik a háztartási alkalmazott utáni regisztrációs díj Cikk

Júliustól változik a háztartási alkalmazott bejelentése után fizetendő díj nyilvántartása. A díj – amelynek összege nem változik – adónak minősül majd, , és az adózók közvetlenül is lekérdezhetik az egyenleget – hívja fel a figyelmet közleményében az adóhatóság.

NAV átvezetési kérelem ügyintézési határideje Kérdés

Szja után kata Kérdés

Gépjárműadó megfizetése átvezetéssel Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy társaság egy települési önkormányzatnál nyilvántartott, 2018.09.17-én esedékes gépjárműadót teljes egészében egy másik önkormányzatnál, iparűzési adóban fennálló túlfizetésből kívánta rendezni a két önkormányzati adóhatóság közötti átvezetéssel. Az átvezetési kérelmet 2018.09.17-én, határidőben benyújtotta. A gépjárműadót nyilvántartó hatóság az átvezetést 2018.09.20-án könyvelte, ezen a napon a társaságnak nincs gépjárműadó-tartozása. Kérdésem, hogy a Gjt. 17/F paragrafusa alapján a gépjárműadó-fizetési kötelezettség a cégautóadót csökkentő összegként figyelembe vehető-e, mint határidőben megfizetett gépjárműadó, tekintettel a határidőben benyújtott átvezetési kérelemre? Válaszát köszönöm.

Jól gondolja meg, kiutaltatja-e visszaigényelt adóját! Cikk

A jogosan visszaigényelt áfa kiutalását kérte a cég, majd – még az adó kiutalása előtt – átvezetési kérelmet nyújtott be. Kérte, hogy inkább ne utalja ki neki az adóhatóság a visszaigényelt összeget, hanem fordítsa azt a vállalkozás időközben felmerült adókötelelezettségére. Az adóhatóság azonban elutasította a vállalkozás kérelmét; jogos-e az átvezetés elutasítása? – kérdezte olvasónk. Dr. Verbai Tamás, a HÍD Adószakértő és Pénzügyi Tanácsadó Zrt. vezérigazgatója válaszolt.

Általános adózó áfaátvezetés/-kiutalás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérdésem a következő: Az "általános adózó" áfaátvezetési kérelmének teljesítésére 45 vagy 75 nap a határidő? 1 millió forint feletti összeg, minden rendben egyébként, körtartozásmentes az adózó, a visszaigénylés jogos, FAD-os számlák miatt. Köszönöm.

Személyijövedelemadó-bevallás Kérdés

A 2014. évi személyijövedelemadó-bevallásban az adókülönbözet visszaigénylés volt. A visszajáró adónál az adózó úgy nyilatkozott, hogy a visszaigényelhető különbözetet, a későbbi kötelezettségeire a számlán kívánja hagyni. Ezt az összeget a 2015. évi bevallásban az előlegbefizetések között szerepeltetni kell? Az útmutató ugyanis azt mondja, hogy csak a tényleges befizetés szerepeljen ezekben a sorokban. Ha itt nem szerepeltetem a bennhagyott összeget, akkor a bevallás fizetési kötelezettséget mutat. Mi a helyes eljárás? Várom megtisztelő válaszát!

Átvezetési kérelem könyvelése Kérdés

Tisztelt Szakértő! A III. negyedévi áfabevallásban a visszaigényelhető összegre átvezetési kérelmet nyújtottunk be. A NAV folyószámlán az átvezetés 2016. 01. 04-én jelent meg. Melyik évre helyes lekönyvelni az átvezetést, 2015-re vagy 2016-ra? Köszönöm válaszukat!

NAV-folyószámlás lévő túlfizetés elévülése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kft. NAV-folyószámláján lévő túlfizetés 2008. évben keletkezett társasági adónemben. 2011. évben átvezetve az áfára, 2015-ben szintén átvezetést kért másik adónemre. A NAV elévülésre hivatkozva ezt megtagadta. Ez igy jogos? A számlák közötti elévülési időn belüli átvezetés nem szakitja meg az elévülést? Köszönettel: Fenyvesi Olga

Áfáról átvezetés járulékra, van-e késedelmi pótlék? Kérdés

Tisztel Szakértő! Az alábbi témában szeretném a segítségét kérni. A visszaigényelhető áfa a negyedik negyedévben meghaladja az egymillió forintot, a beszerzések ki vannak fizetve, kiutalást nem, hanem átvezetést kértünk a járuléktartozás rendezésére, így a kiutalási idő (illetve esetünkben az átvezetési határidő) 75 nap. Helyesen gondolom-e, hogy az Art. 167. § (1) bekezdése alapján késedelmi pótlékot nem számolnak fel az addig fennálló járuléktartozásra? Esetleg jobban járunk, ha kis összegre kiutalást kérünk, mert akkor 45 nap a határidő, és ez elegendő idő ahhoz, hogy ne legyen tartozás a járulékszámlán. Megtisztelő válaszát előzetesen is megköszönöm.

NAV folyószámla Kérdés

Tisztelt Szakértő! Könyvelő irodánk az utóbbi időben leszokott az átvezetési kérelmek benyújtásáról, legfeljebb a mérleg készítésekor rendezzük a durva adóeltéréseket. Ügyelünk arra, hogy a folyószámlák összességében 'szerény' túlfizetést mutassanak. Mostanában azonban furcsa NAV-gyakorlatra figyeltünk fel: ha egy adónemben a tartozás elér egy bizonyos határt, akkor a NAV végrehajtási osztálya riasztó szövegezésű levelet küld az ügyfélnek annak ellenére, hogy túlfizetése van a teljes folyószámla egyenlegét tekintve. Ezt követi egy – az adóhivatal által kezdeményezett – átvezetési kérelem, majd újabb levél megy az ügyfélnek: a végrehajtási eljárást ellene megszüntették. Megítélésük szerint helytelen eljárás az adózó részéről a 17-es nyomtatvány évközi be nem nyújtása? Köszönettel: CSK

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Antitestmérés

Lepsényi Mária

adószakértő

Harmadik országbeli állampolgár csed jogosultsága

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Talent4U Consulting Bt.

Kiva, társas vállalkozó

Széles Imre

tb-szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
hirdetÉs