25 találat a(z) állattenyésztés cimkére

Ők a magyar állattenyésztés, növénytermesztés 2024. évi nagydíjasai Cikk

A Zilda tejüzem nyerte a 2024-es Magyar Állattenyésztésért Termék Nagydíjat, az idei Magyar Növénytermesztésért Termék Nagydíjat pedig az Agrova Kft. kapta.

K+F költségek után taokedvezmény Kérdés

A munkáltató tevékenysége Kérdés

Hipa – anyagköltség Kérdés

Vészhelyzet: többlettámogatás az állattartóknak Cikk

A magas takarmányárak okozta rendkívüli gazdasági helyzetre tekintettel az Agrárminisztérium kezdeményezésére a kormány 4,4 milliárd forint többletforrást biztosít az állattartók számára – közölte Nagy István tárcavezető.

ÁTK támogatás elszámolása Kérdés

Egyéni vállalkozás vagy őstermelés? Kérdés

Levelet küld a Nébih az adategyeztetéssel késlekedő állattartóknak Cikk

Július 15-éig volt lehetőségük az állattartóknak az adategyeztetési kötelezettségük teljesítésére. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) nyilvántartása alapján az érintettek egy része elmulasztotta az adatszolgáltatást, amelynek pótlásához a hivatal adategyeztetési javaslatok útján kíván segítséget nyújtani. A javaslatok kézbesítése a napokban vette kezdetét.

Gyros mozgó árusítása idény jelleggel Kérdés

Alapot hoznának létre agrárgazdasági jövedelemkiesések részbeni ellensúlyozására Cikk

Az állattenyésztés és a növénytermesztés nem időjárási kockázataiból adódó jövedelemcsökkenés részbeni kompenzálásra alkalmas alap létrehozását tervezi az Agrárminisztérium – közölte a mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára csütörtökön Szegeden.

Erdőértékesítés és az áfa II. Kérdés

https://adozona.hu/kerdesek/2019_4_30_Erdo_ertekesites_es_az_afa_mfx Előző kérdésemet szeretném még kiegészíteni azzal, hogy az egyik értékesítő erdőgazdálkodó és őstermelői tevékenységet is végez, de ez állattenyésztéshez kapcsolódik. Ebben az esetben rá milyen szabályok vonatkoznak? Válaszát köszönöm

Katás egyéni vállakozó Kérdés

Tisztelt szakértő! Katás egyéni vállalkozó mezőgazdasági tevékenységet folytat, 0162 állattenyésztési szolgáltatást végez. Mezőgazdasági kompenzációs rendszer mellett alanyi adómentességet választott, akkor a felvásárlótól kap felvásárlási jegyet kompenzációs felárral növelten, vagy ő fog kiállítani alanyi mentes számlát, mely nem tartalmazza a kompenzációs felárat? Válaszukat előre is köszönöm!

Egyéni vállalkozás szüneteltetése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kutyatenyésztő egyéni vállalkozó várhatóan több hónapig nem fog bevételhez jutni. Felmerült a szüneteltetés lehetősége. A kutyatenyésztés kapcsán egy-két anyaállattal rendelkezik. A kérdésem az, hogy az ő etetésük, fenntartásuk gazdasági tevékenységnek minősül-e? Ön szerint szüneteltetheti a vállalkozói tevékenységét? Köszönettel.

Verseny Magyarország legszebb birtoka címért Cikk

Hét kategóriában keresik Magyarország legszebb birtokát, a versenyt idén rendezik meg másodszorra – mondta el Mátrai Zoltán agrármérnök, címzetes egyetemi docens, a verseny főszervezője az M1 aktuális csatornán vasárnap.

40 millió egy borjúért Cikk

Egy hathetes borjú 120 ezer eurós (csaknem 37,5 millió forint) rekordáron kelt el árverésen a németországi Verdenben.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Osztalékká vált osztalékelőleg

Szipszer Tamás

adószakértő

Őstermelő és egyéni vállalkozó iparűzési adó

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szekrényzár fordított áfával?

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink