48 találat a(z) veszélyeztetett terhes cimkére

Munkajog munkavállaló együttműködése Kérdés

Tisztelt Szerkesztőség! Kérdéssel fordulok önökhöz. Egyik általunk könyvelt, illetve bérszámfejtett cégnél van egy munkavállaló, aki 2013. szeptembertől veszélyeztetett terhes. Ezt be is jelentette a munkáltatónak. Lejelentettük a táppénz-igényét az OEP felé. Később az OEP kiküldött egy levelet, hogy 2013. december 5-éig jár a táppénz, nincs több jogosultsága, mert sokáig nem volt biztosítási jogviszonya. December 5. után kiírta a terhesgondozó, felvetette magát a háziorvosával táppénzre, 8-as kóddal. A munkavállaló mindezek után előre egy exel táblázatban közölte a munkáltatóval, hogy ő mikor megy szabadságra, betegszabadságra, táppénzre egészen február végéig. A munkáltatóval nem veszi fel a kapcsolatot több mint két hónapja többszöri kérésre sem, írásban is történt már megkeresés, erre sem reagált. Januárban is fizetés nélküli szabadságra számfejtettük, mert semmit nem tudunk a munkavállalóról. Most kaptunk az OEP-től egy végzést, miszerint a munkavállaló leadott táppénzes lapokat, és az OEP-et hatalmazta fel, hogy kérje be a munkáltatótól a Foglalkoztatói Igazolást. Nem tudom elkészíteni a Foglalkoztatói Igazolást, mert nem is tudom, hogy mikortól volt táppénzen. Az OEP tájékoztatása szerint 01.07.-01.18.-ig adott le táppénzes lapokat, de nem tudják meg mondani, hogy milyen kóddal (8 vagy 9). Felháborítónak tartom a munkavállaló viselkedését. Kérdésem az lenne, ilyen esetben a munkáltató milyen lépéseket tehet jogszerűen? Válaszukat előre is köszönöm. Üdvözlettel Sziron Ágnes

Veszélyeztetett terhesség és táppénz: helyreigazítás Cikk

Téves információt közöltünk a veszélyeztetett terhesek táppénzével kapcsolatban. Ezúton tájékoztatjuk minden kedves olvasónkat a táppénz továbbra is keresőképtelenség esetén – természetesen a további jogosultsági feltételek mellett – jár.

Várandós munkavállaló Kérdés

Munkavállalónk, aki 4 hónapja áll alkalmazásunkban ma írásban közölte, hogy várandós és ezt igazolta is. Nagy gondban vagyunk, mert az orvosi igazolás szerint veszélyeztetett terhes, a munkaköre viszont megköveteli, hogy árukészlettel teli dobozokat vigyen és pakoljon ki. Más munkakört számára biztosítani nem tudunk, így viszont az ő jelenléte a munkahelyen felesleges.Amúgy is nehéz helyzetben vagyunk, nem tudunk fizetni egy olyan alkalmazottat, aki nem dolgozik nekünk és felvenni helyette egy másikat, aki elvégzi azt a munkát, amire a jelenlegi alkalmazott lett felvéve.Kérem Önöket, hogy kicsit a mi szemszögünkből adjanak tanácsot, mit tehetünk annak érdekében, hogy a fenti dilemmát feloldjuk. (Ehhez az alkalmazotthoz azért sem ragaszkodunk, mert az ő munkaidejében mindig készlethiány van, de eddig nem sikerült lopást bizonyítani.)

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Magánszemély termékbeszerzése EU-ból

Nagy Norbert

adószakértő

Külföldi autó tartós bérlet

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 november
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
hirdetÉs