9 találat a(z) veszélyes áru cimkére

Mérgező anyag oldódhat ki a tányérból, visszahívja az Auchan Cikk

Tányért hív vissza a forgalomból az Auchan Magyarország Kft., melamin-kioldódás miatt – közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

Tízből hat töltő megrázhatja a használóját Cikk

Minden háztartásban megtalálhatók a mobiltelefonok, okoseszközök, notebookok használatához nélkülözhetetlen akkumulátortöltők. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) termékbiztonsági laborvizsgálatán húszból tizenkettőt áramütés-veszélyesnek ítéltek meg a szakemberek. A súlyos kockázatot hordozó árucikkeket a vásárlóktól is visszahívják – közölte a tárca.

A Pepco konyhai eszközöket hívott vissza Cikk

Konyhai eszközöket hívott vissza a Pepco Hungary Kft. az egészségre veszélyes vegyi anyagok, primer aromás aminok (PAA) kioldódása miatt – közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

Kihirdették a Veszélyes Áruk Nemzetközi Közúti Szállításáról szóló Európai Megállapodást módosító jegyzőkönyvet Cikk

A Veszélyes Áruk Nemzetközi Közúti Szállításáról szóló Európai Megállapodás (ADR) módosításáról szóló Jegyzőkönyv kihirdetéséről szóló 508/2020. kormányrendelet a Magyar Közlöny november 18-ai (2020. évi 251.) számában jelent meg.

Veszélyesek lehetnek a gyerekeknek szánt lámpák Cikk

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) első alkalommal vizsgálta a gyermekek számára vonzó megjelenésű villamossági termékeket. A laboratóriumi ellenőrzésen átesett tizenhét – cicás, kaktuszos, kisautós, unikornisos – lámpa és párásító mindegyike veszélyesnek bizonyult, további forgalmazásukat ezért megtiltották. Az áramütés, égési és vágási sérülés, fulladás kockázatát hordozó tizenhat árucikket a vásárlóktól is vissza kell hívniuk a kereskedőknek – közölte az ITM.

Ne használja ezt a kávéfőzőt! Megütheti az áram Cikk

Áramütés veszélye miatt visszahívja Silvercrest Eszpresszó kávéfőző SEMS 1100 A1 termékét a Lidl áruházlánc; a termék alján az IAN 313486 nemzetközi cikkszám látható.

Minden tízedik jármű rossz állapotú a magyar utakon Cikk

A veszélyes árut szállító gépjárművek és személyszállító autóbuszok műszaki állapotát ellenőrizték a szakemberek a magyar autópályákon és főutakon szeptember 17. és 19. között – tudatta az innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM).

Fokozottan ellenőrzik a veszélyes árut szállítókat Cikk

Az őszi-téli hónapokban is folytatja a tematikus ellenőrzéseket a közúti közlekedési hatóság a közlekedésbiztonság javítása, a szabálykövető vállalkozások védelme és az autósok szemléletformálásának elősegítése érdekében – közölte sajtótájékoztatóján Mosóczi László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) közlekedéspolitikáért felelős államtitkára.

Veszélyes áruk szállításának ügyében döntött a Kúria Cikk

A veszélyes áruk nemzetközi közúti szállításáról szóló európai megállapodásban (ADR) foglalt előírások a hazai törvényi kihirdetés és hatályba léptetést követően alkalmazandók. A szabályok megsértése a hazai jogrend szerint szankcionálható – mondta ki ítéletében a Kúria.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓAJÁNLÓ

Kérdések és válaszok

Szemüveg

Szipszer Tamás

adószakértő

Katás bt. kiszámlázhat-e ügyvezetést?

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 május
H K Sze Cs P Sz V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetÉs