1 találat a(z) vendéglátás fogalma cimkére
Vendéglátóüzletek működése 03. 28. után Kérdés
Tisztelt Szakértő! Az alábbi kérdés tisztázásában kérem segítségét. A 71/2020. (III. 27.) kormányrendelet 2. §-a az alábbiak szerint rendelkezik: 2. § Vendéglátóüzletben – az ott foglalkoztatottak kivételével – tartózkodni tilos. Kivételt képez az elvitelre alkalmas ételek kiadása és szállítása. A kérdés, hogy mi számít vendéglátóüzletnek? Az egyértelmű, hogy egy zárt vendéglátóüzlet, étterem nem szolgálhat ki a helyszínen vendégeket. Viszont mi a helyzet akkor, ha van az étteremnek terasza is? A kerthelyiségben, teraszon 03. 28. után is lehetséges a helyben fogyasztás? Valamint mennyiben érinti a rendelkezés az olyan büfét, ahol egy kis méretű "bódéból" adja ki a kiszolgáló a hamburgert, hot-dogot, illetve az italokat, amit a vendégek a mellette elhelyezett padokra leülve asztaloknál szabadtéren fogyasztanak el? Ebben az esetben mi számít a vendéglátóüzletben tartózkodásnak? Hiszen csak a kiszolgáló személyzet tartózkodik a "büfé területén". Kérem állásfoglalásukat, hogy a fenti esetekben a kormányrendelet hatályba lépését követően szabad vagy tilos a vendéglátó tevékenység? Köszönöm válaszukat!