7 találat a(z) területi hatályon kívüli cimkére

Alanyi mentes és áfás vállalkozás számlázása EU-ba Kérdés

NAV online számla 3.0 Kérdés

Online adatszolgáltatás – háromszögügylet Kérdés

Közösségen belül igénybevett szolgáltatás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Társaságunk (belföldi vállalkozás, közösségi adószámmal rendelkezik) szlovák adóalanytól vesz igénybe 'műszaki vizsgálat, elemzés – TEÁOR7120' alá tartozó gépjárművekhez kapcsolódó állapotfelmérést, műszaki szakértői vizsgálatot. Ezen gépjárműveken végzett szakértői vizsgálatot Magyarországon végzi a szlovák adóalany. A szlovák társaságnak Magyarországon nincs székhelye, telephelye. A szolgáltatás elvégzéséhez mobil eszközökkel rendelkezik a szlovák társaság, ami egy gépjárműben szállítható. Ezen szolgáltatást a magyarországi társaság közvetített szolgáltatás igénybevételeként kezeli. Kérdésem, hogy a szlovák társaságnak a magyarországi társaság részére áfás vagy áfa területi hatályán kívüli számlát kell kiállítania? Válaszukat előre is köszönöm!

Google – számlázás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Cégünk szerződést kötött a Google ír vállalatával. A honlapunkon megjelenő hirdetések után a Google havonta utal díjat a számlánkra. Erről számlát mi állítunk ki, azonban csak utólag, mert az összeget ők számolják. Alanyi adómentes egyéni vállalkozás a cégformánk, közösségi adószámmal rendelkezünk! A Google tájékoztatása szerint, az áfával nem kell foglalkoznunk, a számlára áfa területi hatályon kívüli megnevezést kell ráírni. Kérdésem, hogy nekünk, mint alanyi adómentes adózónak, valóban nem kell ezzel foglalkoznunk? Ha igen, akkor mi a teendő? Köszönöm!

Katás áfahatár Kérdés

Tisztelt Szakértő! Katás egyéni vállalkozó nagyrészt uniós adóalanynak és harmadik ország adóalanyának teljesít szolgáltatást. Ezen árbevétel alapján átlépné az alanyi mentesség határát. Beleszámítanak-e ezek az összegek a 8 milliós értékhatárba, vagy működhet tovább alanyi mentesen, és az említett összegeket a területi hatályon kívüli sorban kell feltüntetnie? Nagyon várom a válaszát. Köszönettel.

Az áfa területi hatályán kívül eső szolgáltatásnyújtás beleszámít-e az alanyi adómentességi összeghatárba? Kérdés

Tisztelt Szakértő! Alanyi adómentes besorolású bt. "Áfa területi hatályán kívül eső" országba szolgáltatást nyújt (tanácsadás), ez az értékesítés bele számítandó-e a 8 milliós alanyi mentességet biztosító összeghatárba, így ebben az esetben be kell-e jelentkezni a tételes áfa hatálya alá?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Könyvelőirodák kiterjesztett gyártói felelősség díja

Gombás Otilia

szakértő

J&J Center Kft.

Osztalékfizetés tagok részére

Széles Imre

tb-szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 június
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
hirdetÉs