47 találat a(z) tej cimkére

Ha ilyen tejet vásárolt, ne igya meg! Cikk

Fogyasztói bejelentés alapján vizsgálta a Nébih a 22.01.2019. minőségmegőrzési idővel ellátott, 2,8 százalékos, 1 literes S-Budget UHT tejet. A termék mikrobiológiai szennyezettségét a laboratóriumi vizsgálatok is megerősítették, ezért a Nébih elrendelte annak forgalomból való kivonását és fogyasztóktól történő visszahívását.

Többet kapnak a termelők a búzáért, a krumpliért, az almáért, olcsóbb lett a hús Cikk

Júniusban a mezőgazdasági termelői árak összességében az előző év azonos időszakival azonos szinten álltak, a növényi termékek ára 3,5 százalékkal emelkedett, míg az élő állatok és állati termékek ára 5,6 százalékkal csökkent – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Olcsóbb lehet a tartós tej Cikk

A tartós tejek fogyasztói árának 8-10 százalékos mérséklődésére számít a tejterméktanács annak révén, hogy a jelenlegi 18-ról 5 százalékra csökkenne az UHT és az ESL tejek általános forgalmi adója.

Szennyezett tejtermékek: egyelőre fenyegetésnek gondolja a Nébih Cikk

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalnak (Nébih) egyelőre nincs információja arról, hogy valóban szennyezett lenne a tej bizonyos üzletláncokban, sem arról, hogy bárki megbetegedett volna beszennyezett terméktől; egyelőre fenyegetésként kezelik az ügyet – mondta Helik Ferenc, a Nébih Kiemelt Ügyek Igazgatóságának vezetője kedd reggel az M1 aktuális csatornán.

Tartós tejet hív vissza a Tesco Cikk

Biztonsági okokra hivatkozva visszahívja az 1,5 százalékos Riska I love UHT tejet a Tesco.

Jócskán drágult a kenyér, a tej, a tojás, a tűzifa Cikk

Átlagosan 2 százalékkal voltak magasabbak a fogyasztói árak márciusban az egy évvel korábbinál, a legnagyobb mértékben az élelmiszerek, a szeszes italok, és a dohányáruk ára nőtt. Az első negyedévben is 2 százalékkal nőtt az infláció az előző év azonos időszakához képest. Februárhoz viszonyítva átlagosan 0,1 százalékos volt a drágulás – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Megsemmisítették a pénzügyőrök a hűtés nélkül szállított húst Cikk

Több száz kilogramm húst, valamint tejterméket találtak egy hűtőberendezés nélküli kisbusz rakterébena Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bács-Kiskun megyei pénzügyőrei.

Tejallergiások ne egyenek ebből a sütiből! Cikk

Kínában előállított vörösbabos - dinnyemagos süteményben nyomokban tej összetevőt (kazein-t) mutatott ki a svéd hatóság. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a RASFF-rendszeren keresztül értesült az esetről.

Családi gazdálkodó Kérdés

Családi gazdálkodó saját gazdaságában megtermelt tejet mozgó boltjában (tehergépkocsi) saját maga értékesítheti-e és a bevételt a családi gazdaság bevételeként lehet-e elszámolni? Milyen külön jogszabályt takar az szja-törvény 6. számú melléklet II. C. pont 3. pontja? Köszönettel

Mehet a magyar tej Kínába Cikk

A Földművelésügyi Minisztérium több éves egyeztetéseinek köszönhetően péntektől lehetővé vált 13 magyar létesítmény számára, hogy tejet és tejtermékeket szállítson a Kínai Népköztársaság területére – közölte a tárca az MTI-vel pénteken.

Egekbe szöktek a mezőgazdasági termelői árak áprilisban Cikk

Áprilisban felgyorsult a mezőgazdasági termelési árak növekedési üteme: 4,1 százalékos volt az éves drágulás a márciusi 1,4 százalékot követően – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Hús, baromfi, tej: nőttek a termelői árak Cikk

2017 februárjában a mezőgazdasági termelői árak 2,0 százalékkal csökkentek az előző év azonos idő­sza­kához viszonyítva, ami a növényi termékek árának 7,3 százalék-os csökkenéséből, illetve az élő állatok és állati termékek árának 8,2 százalékos növekedéséből tevődik össze – derül ki a KSH mai jelentéséből.

Tej áfája Kérdés

Tej értékesítésével foglalkozó kereskedő vagyok. A boltokkal időszaki elszámolásban állapodtunk meg. 2016. utolsó heti kiszállításának számlázása 2017. január 09-én történik. A fizetési határidő: 2017.01.17., mellyel egyezik a teljesítési időpont is. A vtsz. szerint kedvezményes kulcsú termék számlázása a fentiek alapján 5 vagy 18 százalékos áfával történik?

Ki tejelhet 5 százalékos áfát? Eligazít a NAV Cikk

Milyen tejre vonatkozik januártól az 5 százalékos áfakulcs? A NAV és az NGM közös tájékoztatója segít az eligazodásban.

Megállapodott a NAV a tejes fejesekkel Cikk

Együttműködési megállapodást kötött a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) és a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács a magyarországi tejkereskedelem ellenőrzése, a tejágazat piaci viszonyainak megtisztítása, a tejtermelők helyzetének könnyítése és a tisztességes piaci verseny megteremtése érdekében – közölte az adóhatóság.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Ügyvezetés – Megbízási jogviszony

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Részesedés csökkenése

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink