9 találat a(z) teher cimkére

Nőtt az önkéntes pénztárak vagyona, de megcsappantak a munkáltatói befizetések Cikk

Nőtt az önkéntes nyugdíjpénztárak és az egészségpénztárak vagyona az első negyedévben éves összehasonlításban, azonban aggasztó, hogy jelentősen visszaestek a munkáltatói befizetések az adóterhek növekedése miatt – mondta Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének (ÖPOSZ) elnöke a szervezet sajtóbeszélgetésén szerdán Budapesten.

Hazautazás költségtérítése külföldi munkavállaló részére Kérdés

Külföldi munkavállalónk állandó bejelentett lakcíme változatlanul külföldön található. Bizonyos időközönként - előreláthatólag negyedévente egy alkalommal - hazautazna családjához, amely utat repülőgéppel tenné meg. A cég hajlandó kifizetni számára a repülőjegyek oda-vissza útra szóló árának 100 százalékát. Kérdés: meghaladhatja-e a cég a Nemzetgazdasági Minisztérium által adott évre meghatározott költségtérítés felső korlátjának összegét? Amennyiben igen, a hazautazás teljes költsége továbbra is adómentesen adható a munkavállaló részére mind a munkavállaló, mind pedig a munkáltató szempontjából, és a cég a teljes összeget a vállalkozás érdekében felmerült költségnek tekintheti-e? Ha nem adómentes, akkor a felső korlát és a juttatott összeg közötti különbözetre kell csak adót fizetni vagy a teljes összegre? Milyen adóterheket jelent ez akár a munkavállaló, akár a munkáltató számára?

Akik után kisebb terheket fizetnek a munkaadók Cikk

A munkahelyvédelmi akció révén 2015-ben több mint 135 milliárd forinttal, a program 2013-as indulása óta pedig már 357 milliárd forinttal csökkentek a munkáltatók terhei – mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón.

Adóterheik ellensúlyozására kérnek könnyítést a kereskedelemben Cikk

Javaslatokat tett a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete (KDFSZ) a kormánynak arra, hogyan lehetne ellensúlyozni a kereskedelmi szektor megnövekedett adóterheinek a foglalkoztatásra és bérekre gyakorolt kedvezőtlen hatását - közölte a szakszervezet pénteken az MTI-vel.

Ügyvezető, cégtulajdonos járulékai: így csökkenthetők a terhek Cikk

A legtöbb cégtulajdonos szeretné minél olcsóbban megúszni a járulékfizetést, főként ha egyes munkakörök nem is igényelnek napi nyolc órai munkát. Olvasónk kérdései is ehhez kapcsolódtak. Dr. Radics Zsuzsanna tb-szakértőnk válaszait ismertetjük.

GKI: az üzleti szférában várhatóan nőnek a terhek Cikk

A GKI Gazdaságkutató Zrt. szerint az év eleji kedvező növekedési és inflációs adatok nagyrészt átmeneti tényezőknek köszönhetők, ugyanakkor az év egészében a gazdasági növekedés valamivel dinamikusabb, az áremelkedés alacsonyabb lehet a GKI által korábban vártnál.

OÉT: bírálatok kereszttüzében az adó- és járuléktörvények Cikk

A jövő évi adó- és járuléktörvények tervezete szerint összesen 145 milliárd forint tehercsökkenés valósulhat meg, amelyből 100 milliárddal részesednek a vállalkozók, 45 milliárddal a lakosság - mondta Veres János pénzügyminiszter kedden az Országos Érdekegyeztetési Tanács (OÉT) plenáris ülésén, ahol a munkáltatói és a munkavállalói oldal is élesen bírálta az adómentes természetbeni juttatások 11 százalékos tervezett adóját.

Svédország csökkentené a személyi jövedelemadó-terheket Cikk

A svéd kormány a személyi jövedelemadó csökkentését tervezi jövőre a foglalkoztatás javítása céljából. A teljes munkaidőben dolgozók 2008 januárjától havonta 1000 koronával, hozzávetőleg 28 ezer forinttal többet vihetnének haza.

Bér- és bérköltség-kalkulátor Cikk

Amennyiben álláskínáló, és szeretné megtudni, hogy mennyi járulékot kell fizetnie alkalmazottai után, vagy ha álláskereső, és szeretné tudni, hogy pontosan mennyit kap kézhez bruttó béréből, akkor kiszámíthatja az Adózóna bér-, illetve bérköltség-kalkulátora segítségével.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Ingatlan-bérbeadás megszűnése közös megegyezéssel

Szolnoki Béla

adószakértő, könyvvizsgáló

Online pénztárgép és az online számlázás összefüggése

Szolnoki Béla

adószakértő, könyvvizsgáló

Pihenőidő

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 július
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close