8 találat a(z) tartós részesedés cimkére

Tartós részesedés Kérdés

Részesedés bekerülési értéke Kérdés

Tao – tartós részesedés megszűnése Kérdés

Tartós részesedés bejelentése (tőzsde) Kérdés

Tartós részesedés kivezetése Kérdés

Összekeverhető-e az IFRS és a magyar számviteli törvény szerinti könyvelés? Kérdés

Egy német multinacionális cég magyar leányvállalatának az volt felénk mint könyvelőiroda felé a kérése, hogy ezentúl havonta számoljunk el értékvesztést a vevőkre az IFRS szerint, aminek a fizetési határideje például 2021. A magyar kft. könyvelése a magyar számviteli szabályoknak megfelelően történik. Kérdés, hogy havonta bizonyos IFRS előírásának megfelelően le lehet-e könyvelni értékvesztést amúgy nem IFRS könyvelésben? Tartós részesedés után mikor és hogyan lehet értékvesztést elszámolni? Válaszukat köszönjük!

Tartós részesedés értékhelyesbítése Kérdés

Tisztelt Szakértők! Ügyfelemnek tartós részesedése van X cégben. A tartós részesedés könyv szerinti értéke 25 millió forint. Ezt a részesedést eladja X cégnek, X cégtől pedig vásárol egy ingatlant, csereügyletet bonyolítanak le. A tartós részesedés jelenlegi értékét 50 millió forintban határozta meg ügyfelem. Kérem, segítsenek, hogy kontírozom ezt, és hogyan könyvelem ennek értékesítését? A keletkezett árfolyamkülönbözettel hogyan számolok el? Az ingatlan értéke 50 millió forint plusz áfa. Ingatlanértékesítési és -bérbeadási tevékenységre mindkét cég az áfakört választotta a mentesség helyett. Köszönöm a segítségüket.

Tartós részesedés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Segítséget szeretnék kérni. Kft. több tagi kölcsönt is nyújtott a 100 százalékos tulajdonában levő cégnek. Később úgy döntöttek, hogy ezt nem kell visszaadni, hanem jegyzett-tőke-emelést hajtanak végre belőle. Be is jegyezték. Hogyan könyvelem a tartós részesedésbe a tagi kölcsönből? Köszönöm előre is.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Vezető tisztségviselő bejelentése, adatszolgáltatása

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 június
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Együttműködő partnereink