9 találat a(z) szakorvos cimkére

NEAK-tól érkező finanszírozás Kérdés

Számlaadási kötelezettség Kérdés

Katás bt. – alkalmazotti kedvezmény Kérdés

Tisztelt Szakértő! Katás bt. alkalmazottjára érvényesíthető a járulékkedvezmény? Fodrászat, szépségápolás 9602 a bt. tevékenységének TEÁOR száma. Kivás cég alkalmazottjaira érvényesíthető a járulékkedvezmény? 8622 Szakorvosi járóbeteg-ellátás a cég tevékenysége. Köszönöm, üdvözlettel: Horváthné Kádár Andrea

Áfabevallás Kérdés

A 862208 speciális szakterületen végzett szakorvosi, sebészeti vizsgálat, konzultáció és kezelés (szakorvosi járóbeteg-ellátás) áfa tekintetében tárgyi mentes tevékenységnek számít. A 08-as sorba teszem az áfabevallásban, mint egyéb speciális tevékenységet?

Székhelyen vizlágyító elszámolása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Abban kérném a tanácsát, hogy ha a kft. székhelye megegyezik a lakással, és ott a kombi cirkóhoz vizlágyítót kötnek be, aminek a költsége kb. 400 ezer forint, az elszámolható-e? A kft. tevékenysége 8622 - Szakorvosi járóbeteg-ellátás, valamint 8690 Egyéb humán-egészségügyi ellátás, A kft.-nek van egy fióktelepe, egy bérelt rendelő, ahol ezeket a tevékenységeket végzi. A székhelyen a számlák, szaklapok vannak, valamint itt készül fel az előadásokra, amiket kérnek tőle. A kérdés az, hogy a vizlágyító elszámolható-e vagy sem? Köszöböm a választ.

Börgyógyászat és az áfa Kérdés

Tisztelt Szakértő! A következőben szeretnék segítséget kérni. Egy bt. bőrgyógyászati magánrendelést végez, a számlákra humán-egészségügyi ellátást írnak, áfamentesen. Tevékenységi körei általános járóbeteg-ellátás és szakorvosi járóbeteg-ellátás. Most felmerült, hogy csinál lézeres kezeléseket, kisebb kozmetikai beavatkozásokat, de nem plasztikai sebész, talán plasztikai kezeléseknek hívják. Ezeket a kezeléseket is számlázhatja áfamentesen? Segítségét lőre is köszönöm.

Pénztárgép használata Kérdés

Reumatológus szakorvos a gyógyítás részeként alkalmaz fizikoterápiás és gyógymasszőri kezelést, amit szakorvosi ellátásként számláz. A kérdés az lenne, hogy ilyen esetben a gyógymasszőri tevékenységet külön kell-e elszámolni, pénztárgépet kellene-e alkalmazni? Ha kell, akkor a többi tevékenységnél is alkalmazni kell a pénztárgépet?

Havi 270 ezres minimálbér a fiatal szakorvosoknak Cikk

Havonta mintegy nettó 270 ezer forint lehet a fiatal szakorvosok minimálbére 2016. január elsejétől – közölte Zombor Gábor egészségügyért felelős államtitkár az M1 aktuális csatornán csütörtökön.

Katás bevétel időpontja Kérdés

Tisztelt Szakértő! Alanyi adómentes katás bt. keretében szakorvosi rendelést végzek egy rendelőben megbízási szerződéssel. A teljesítés alapján havonta történik az elszámolás, lezárt hónap után állítom ki a számlát. A teljesités időpontja a hónap utolsó napja, a számla kiállítási napja a követő hónap 15. napja, a fizetési határidő pedig a következő hónap 15. napja. A rendelő a korrigált járandóságot az OEP-től körülbelül három hónap múlva kapja meg, így a bt. számlájára az összeg négy-öt hónap múlva érkezik meg. Melyik dátum a bevétel rögzítésének az időpontja? Köszönettel: Dr. Kohut László

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Csed-gyed jogosultság

Széles Imre

tb-szakértő

Másodállású egyéni vállalkozó adója és járulékai

Juhász Tibor

okleveles nemzetközi és ellenőrzési adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 április
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close