19 találat a(z) szőlő cimkére

Lesz mustfokellenőrzés az idén is Cikk

A hatóságok 2021-ben, a szőlőszüret folyamán – a korábbi évekhez hasonlóan – ismét ellenőrzést végeznek a borászati üzemekben. Ennek alapvető célja a helyes szüreti gyakorlat kialakítása: az ellenőrök a szőlőfelvásárlások során a tisztességes piaci gyakorlatot vizsgálják – jelentette be az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára.

Őstermelői kifizetés jelentése 08-as bevallásban Kérdés

Magnóliaként árusított mogyoróbokor: szaporítóanyag-árusokat ellenőrzött a Nébih Cikk

Az illegális szőlő- és gyümölcsszaporítóanyag-kereskedelem felderítése és felszámolása érdekében szervezett egy hónapos országos célellenőrzést a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). A hatóság ellenőrei, a kormányhivatalok szakembereinek közreműködésével, az elmúlt hetekben 130 piaci, vásári mozgó árust és csaknem 9400 szaporítóanyagot vizsgáltak meg. Az akció eredményeként 10 esetben több mint 1,5 millió forint bírságot szabtak ki és mintegy 3000 oltványt semmisítettek meg.

Nyomás alatt a szőlő felvásárlási ára Cikk

Önköltség alatti borszőlő-felvásárlási árakat hirdettek meg a felvásárlók a idei szüret elején, és a mostani kilátások alapján a vártnál kisebb mennyiséget vásárolnának fel – írja csütörtöki számában a Világgazdaság.

Ismét igényelhető szőlő szerkezetátalakítási támogatás Cikk

Ismét igényelhető a szőlő szerkezetátalakítási támogatás az 1/2018. (II. 1.) FM rendelet értelmében, 2018. november 30-áig. A szőlőültetvények áttelepítése és fajtaváltása mellett ez év őszétől lehetőség nyílik a meglévő szőlőültetvények támberendezéseinek megújítására is. A támogatás finanszírozási hátterét a szőlő-bor nemzeti támogatási program biztosítja – közölte az Agrárminisztérium sajtóirodája.

Pusztító kór támad a Pécs környéki szőlősökben Cikk

Növény-egészségügyi zárlatot rendelt el ma a szőlő aranyszínű sárgaság fertőzése miatt Pécs déli városrészeiben és több szomszédos településen a Baranya Megyei Kormányhivatal (BAMKH).

Világgazdaság – Nehéz helyzetben a szőlészek Cikk

A tavalyihoz hasonló vagy az alatti árakon indult a szüret, egyáltalán nem követik a szőlőtermelők költségnövekedéseit – írja pénteki számában a Világgazdaság.

A szokásosnál öt-hat nappal korábban kezdték Villányban a kékoportó szüretelését Cikk

Villányban a meleg időjárás miatt a szokásosnál öt-hat nappal korábban kezdték meg a borvidék sajátosságaként ismert portugieser vörösborfajtáját adó kékoportó szüretelését – közölte a 2500 hektáros szőlőtermő-terület hegyközségi tanácsának titkára pénteken az MTI-vel.

Magas szőlő- és borárakat hozhat a szárazság Cikk

A tavalyinál magasabb borszőlő árakra számít idén az Agrárminisztérium – közölte a mezőgazdaságért felelős államtitkár. Feldman Zsolt hozzátette: Európa nagy szőlőtermő vidékein az előzetesen vártnál alacsonyabb lehet a szőlőtermés, ezért drágul a bor alapanyaga.

Növekszik a gazdák borszőlő-telepítési kedve Cikk

A tavalyinál nagyobb területen kívánnak új borszőlőt telepíteni a hazai szőlészek, de a beérkezett igények így sem érik el az Európai Unió által engedélyezett maximális területet – írja csütörtöki számában a Világgazdaság.

Komoly károkat okozhat a túlságosan enyhe időjárás Cikk

Aggódnak a gazdák a napok óta tartó tavaszias időjárás miatt, mivel rügyeznek a fák, és ha továbbra is ilyen meleg lesz, majd erős lehűlés következik, komoly károkkal kell számolniuk – hangzott el az M1 híradójában vasárnap.

Családi gazdaság – számla kiállítása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy családi gazdaság egyik tagja rendelkezik egy szőlőterület földhasználati jogával. Ennek megfelelően az ezen a területen termett gyümölcsről az ő nevére állítják ki a szőlő származási bizonyítványt. A családi gazdaság alanyi adómentes, kompenzációs felárra jogosult. A szőlőfelvásárlónak kinek a nevére szóló felvásárlási jegyet kell kiállítania, ha a családi gazdaság az apa nevén van és a lánya a tag, akié a földhasználati jogosultság, ezáltal a szőlő származási bizonyítvány is az ő nevére fog szólni? Alapesetben családi gazdaság tagjai közül ki jogosult számla kiállítására és befogadására, kinek a nevére kell szólnia? Köszönöm válaszát!

Új szabályok a 10 tonna feletti szőlőértékesítésben Cikk

A Hegyközségek Nemzeti Tanácsa (HNT) az idei szüretben új értékesítési és vásárlási szabályokat vezetett be a borszőlőre, július közepétől az uniós szabályoknak megfelelő szabványos szerződésmintákat kell alkalmazni.

Nyomott áron vásárolják fel a szőlőt a borvidékeken Cikk

Az idei szüreten alacsony felvásárlási árakra panaszkodnak a szőlősgazdák, több borvidéken is arról számoltak be az ágazat szereplői az MTI-nek, hogy az árak nem mozdultak el a tavalyi szintről a szőlő jó minősége dacára.

Termőföldet vásárolt? Így úszhatja meg az illetéket, vagy fizethet duplán! Cikk

Szántó, szőlő, rét, legelő és egy sor más mezőgazdasági terület tartozik a termőföld fogalmába, amelynek megszerzése – további feltételek teljesítése esetén – illetékmentes. Sorra vettük ezeket és a feltételek megsértésének szankcióit is.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Térítésmentesen kapott termék

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Átalányadózás év közbeni kezdéssel

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close