3 találat a(z) származási hely cimkére

Mától kötelező zászlóval is jelölni a sertéshús származási helyét a nagyobb boltok húspultjaiban Cikk

Január 15-étől nemzeti zászlóval is kötelező feltüntetni a nagyobb boltok húspultjaiban kapható, nem előrecsomagolt, friss sertéshúsok származási helyét – közölte Éder Tamás, a Magyar Húsiparosok Szövetségének elnöke az MTI-vel.

Származást igazoló dokumentum Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az egyik ügyfelem gumijavítás-centírozás szolgáltatói tevékenységet végez. Több esetben előfordul, hogy az új kerék cseréje alkalmával a megrendelő ingyen otthagyja a régi gumiabroncsát a vállalkozó telephelyén, amely olyan állapotban van, hogy azt ügyfelem tovább tudja értékesíteni. Ezen termékről nem készül vételi jegy, semmiféle átvételi bizonylat (az ügyfél siet, a nevét sem szívesen adja meg). Eladhatók ezek a használt gumiabroncsok? Ha igen, milyen nyilvántartás szükséges a származási hely igazolására? Köszönettel!

Drágulhat-e emiatt a tej és a hús? Eredet-megjelölést sürget az EP Cikk

A tej, a tej- és hústermékek valamennyi fajtája esetében kötelezővé tenné a származási ország vagy az eredet helyének feltüntetését az Európai Parlament (EP), amely csütörtökön szavazott meg egy saját kezdeményezésű (jogilag nem kötelező érvényű) jelentést – írja a Bruxinfo.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Értékcsökkenés

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 június
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close