3 találat a(z) sporttábor cimkére

Egyesület áfás tevékenysége Kérdés

Sportegyesület áfás lett. Az alaptevékenységében benne van sportrendezvények, táborok, tornák szervezése, sportolók és csapatok indítása szakszövetségi bajnokságokon.. Kiszámláztunk az MLSZ nek sporttáborszervezést, ahol a mi sportolóink is részt vettek. Áfásan vagy mentesen kell kiszámlázni? Mit értünk közszolgáltatón, mert az alapszabályban a sporttáborszervezés benne van, tehát ami az alapszabályban van, azt csináljuk, akkor ebben a tekintetben közszolgáltatók vagyunk, igaz? Tehát mentesen kell számlázni. Köszönöm a választ!

Adómentes vagy áfás nyári táborok? Kérdés

Tisztelt Szakértő! Közhasznú nonprofit gazdasági társaságunk sportvállalkozásként működik. Az általunk szervezett nyári táborok részvételi díjának áfatartalmára irányul a kérdésünk: hogyan járunk el helyesen: 1) a teljes "csomagot" (részvételi díjat) adómentesen értékesítjük (ebben az esetben nem vonnánk le az általunk vásárolt szolgáltatások áfáját) vagy 2) szét kellene bontatunk és pl. az oktatás részt (edzők díjazása) adómentesen számlázzuk, a többi közvetített szolgáltatást (pl. étkezés, állatkerti belépő) áfásan értékesítjük. Az Áfa tv. 85. § 1) ma) és 4) alapján közszolgáltatóként nyújtunk sportolással kapcsolatos szolgáltatást (alapító okiratunk szerint közhasznú feladatunk a 93.19 és a 85.51). A nyári táborok célja, hogy az igazolt sportolóink részére a nyári időszakban is tartsunk edzéseket, illetve a nem igazolt résztvevők közül a legtehetségesebbeket az utánpótlásnevelési programunkba vonjuk be. A kiegészítő szolgáltatások a 70. § (1) b) szerinti járulékos költségnek tekintendők? Segítségüket előre is köszönöm!

Egyesület cél szerinti tevékenysége Kérdés

Sportegyesületünk alapszabály alapján cél szerinti tevékenysége keretei között térítéses sporttábort szervez. Ezen tevékenységünk áfaköteles-e? Pauer József

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

NAV-határozat

dr. Juhász Péter

jogász-adószakértő

HÍD Adószakértő és Pénzügyi Tanácsadó Zrt.

Egyszerűsített végelszámolás

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 november
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetÉs