22 találat a(z) sportbelépő cimkére

Turisztikai szolgáltatás Kérdés

Kérdésünk lenne, hogy sportbelépő- és koncertjegy-értékesítés turisztikai szolgáltatásnak minősül-e az áfatörvény szempontjából? (Ebben a kérdésben ügyfelünk az engedélyeztetési hatóságot is felkereste, ahol nem tudták neki megmondani, hogy az egyszeri rendezvény – például focivébédöntő – turisztikai eseménynek számít-e.) Ennek az áfatörvény XV. fejezetének alkalmazása szempontjából lehet jelentősége.

SZÉP-kártyán hagyott pénzek: ezt bizony jól elbukják a munkáltatók Cikk

Május 31-én lejárt a 2013-ban juttatott elektronikus Széchenyi Pihenő Kártya (SZÉP-kártya) támogatás-utalványok felhasználásának határideje. Kérdés, hogy mi történik a fel nem használt pénzzel, illetve az utána megfizetett adóval és egészségügyi hozzájárulással?

Külföldi sportrendezvény Kérdés

Tisztelt Szakértő! Érdeklődnék, hogy az "Ingyen, adómentesen akár Barcelona-meccsekre is? Eltérő álláspontok" című cikkükben (2014.03.31.) lévő álláspont és NAV-jogértelmezés változott-e, azaz adható-e adómentesen külföldi sportrendezvényre szóló juttatás? Válaszát előre is köszönöm.

Sportrendezvény díjának elhatárolása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy társaság sportrendezvényre szóló bérletet vásárolt a munkavállalójának 2014-ben, melyet megfelelően dokumentálva át is adott neki. Ezen bérlet 2014 szeptemberétől 2015. június végéig tartó időszakot tartalmaz. A bérlet elszámolása személyi jellegű kifizetésként történt. Kérdésem: az évek között áthúzódó bérleti időszak miatt a 2015. évi részt a bérlet árából el kell-e év végén határolni, vagy mivel az a társaságnál „végleges vagyonvesztés”, teljes egészében a tárgyév eredményét terheli? Segítségüket előre is köszönöm.

Sportbelépőjegy áfája Kérdés

Tisztelt Szakértő! Cégünk sportrendezvényre szóló belépőjegyeket vásárolt munkavállalóinak, áfája levonásba helyezhető? Valamint a komolyzenei koncert belépőjegyek áfája ugyancsak levonásba helyezhető? Az áfatörvény 124. §-ában nem találtam erre vonatkozóan korlátozást.

Adómentes sportrendezvény belépőjegy Kérdés

Tísztelt Szakértő! Külföldi sportrendezvényre való belépőjegyet (Roland-Garros) el lehet-e számolni adómentesen a cafetériában? Nem látok semmi kizáró rendelkezést. Köszönöm a választ. Üdvözlettel.

Sporttámogatás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy gyártó üzem a gyár területén a dolgozók részére egy konditermet kíván kialakítani. Ennek a költsége elismert költség? Áfája levonható? A másik kérdésem, hogy a sporteseményre szóló belépőjegy adómentes juttatás, függetlenül az összeg nagyságától. Ez csak a belföldi sporteseményekre igaz, vagy például egy külföldi fotballmeccsre is adható esetleg jutalomként? Gondolom, hogy csak dolgozó részére adható, vagy esetleg üzletfeleknek is? Köszönöm válaszukat.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Iparűzési adó őcsg-tagoknak

Szipszer Tamás

adószakértő

FOSZK hallgató szochokedvezmény-lehívás

Széles Imre

tb-szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink