18 találat a(z) sorszámtartomány cimkére

Adatszolgáltatási határidő Esemény

Adatszolgáltatási határidő Esemény

Adatszolgáltatási határidő Esemény

Belső számla adatszolgáltatási kötelezettség Kérdés

Tisztelt Szakértő! Társaságunk szarvasmarha-tenyésztéssel foglalkozik, a tenyészállatokat a készletek között nyilvántartott növendék állatok közül korosbítjuk, mint saját beruházás. Erről minden hónap végén számviteli bizonylatként belső számlát állítunk ki. A számlát számlázóprogrammal készítjük, de külön sorszámtartománnyal, nem a többi kimenő számla között. Ezen számlákon feltüntetett áfa meghaladja a 100 ezer forintos értékhatárt. Kell erről is online adatszolgáltatást küldeni a NAV felé? Előre is köszönöm válaszukat.

Számla rossz sorszámtartománnyal Kérdés

Tisztelt Szakértő! 2008. január 1-jétől csak a NAV által kijelölt sorszámtartományú számla kibocsátása, illetve befogadása jogszerű. Sajnos nálunk még 2013-ban is a papír-írószer boltban AJ7S-F 111111 sorszámú számlatömböket lehetett vásárolni és van olyan vállalkozó, aki még a mai napig is ilyen számlatömböt használ. Kérdésem, hogyan lehet ezt a hibát korrigálni? Természetesen mióta ráeszméltünk, ezeket a nyomtatványokat selejteztük, de mit tegyünk az eddig kiállított számlákkal? Köszönettel: Filip Emese

Horgászat – számlázás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy horgásztó saját kibocsátású nyugtát kíván használni területi engedélyre, napi jegyekre, illetve a horgászkocsikra, melyek az egyesület tulajdonában vannak. (Aki számlát kér, annak természetesen kézi számlát adnak.) A törvény szerinti követelményeknek a tartalmára vonatkozóan mindenben megfelel a bizonylat. A kérdésem, hogy kell-e sorszámtartományt igényelni a NAV-tól mint felhasználónak, mielőtt nyomtatnák a jegyeket? Köszönettel: Gál Ágnes

Önszámlázás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy nemzetközi fuvarozást végző kft. minden fuvarteljesítését egy osztrák vevő felé teljesíti. Évekig ügyfelem, a fuvarozó állította ki saját kimenő számláit az osztrák vevő felé euróban, feltüntetve az aktuális MNB árfolyamot is. 2016. 06. hónaptól viszont az osztrák vevő állítja ki ügyfelem, a fuvarozó számláit önszámlázás keretében. Nem elektronikus számla, pdf-ben küldi. A számlán minden kötelező adat szerepel,de aggályaim merültek fel. Egyrészt a számlázás Ausztriában történik, osztrák gépi programmal, ami Magyarországon nincs bejelentve a NAV felé.A másik aggályom, hogy nem tudom, hogy milyen sorszám-tartományokat használ ügyfelem számlázásaihoz. Tartok tőle, hogy egy NAV ellenőrzés kapcsán ezt a módszert kifogásolja a hatóság. Szeretnénk jogkövető magatartást tanúsítani, ezért kérem az önök segítségét. Hogyan lehet önszámlázás keretében Ausztriában megoldani ügyfelem árbevételt eredményező számláinak kitöltését, úgy, hogy megfeleljen a magyar törvényi előírásoknak? Ügyfelem magyar adóalany. Válaszukat előre is köszönöm.

Számlatömbök nyugdíjban: legyen óvatos! Cikk

Nem árt az óvatosság a lejárt számlatömbből származó bizonylatokkal, ugyanis a kibocsátón kívül a számla befogatója is megütheti bokáját. Egy korábbi kérdésre adott válasz, illetve az abból keletkezett cikk nagy port vert fel olvasóink körében.

Pénztárgépesek adatszolgáltatása, sorszámtartomány Esemény

Számlázóprogramok megfelelősége Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ezzel kapcsolatosan kérdezem, hogy nem sérül-e a folyamatos sorszámozás elve, ha egy cégen belül a számlázásra több sorszámtartomány kerül kijelölésre (például több telephely, vagy több számitógép, vagy lakossági-közületi vevők megjülönböztetése stb.) A példányszámot, illetve az eredeti/másolat megjelölést már nem kell feltüntetni a számlákon.Ha mégis feltüntetik,ez probléma-e? 2014.július 1-től megszűnt az úgynevezett megfelelőségi nyilatkozat. Akkor egy esetleges adóhatósági ellenőrzés esetén ki felel azért, ha az ellenőrzés megállapítja, hogy a számlázóprogram nem megfelelő? Tisztelettel várom válaszát.

Pénztárgépesek adatszolgáltatása, sorszámtartományok Esemény

Október 10.

Adatszolgáltatás hagyományos pénztárgépeseknek, egyedi mentesítetteknek Esemény

Adatszolgáltatás (pénztárgép használatra kötelezettek és mentesítettek, sorszámtartományok) Esemény

Pénztárgépesek adatszolgáltatása, sorszámtartományok Esemény

Adatszolgáltatás, pénztárgép, sorszámtartomány Esemény

Dec. 10.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Örökölt termőföld eladása

Lepsényi Mária

adószakértő

Ingatlanértékesítés

Lepsényi Mária

adószakértő

Átalányadózó egyéni vállalkozó bevételei

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink