4 találat a(z) súly cimkére

Ekáersúly tehergépjárműre szerelt tartály esetén Kérdés

Közösségen belülre kaviárhal értékesítést végzünk. A hal kiszállítása a megrendelő által küldött tartályokkal ellátott tehergépjárművel történik. A tartályokba vizet engedünk, s abba rakjuk az élő halat. Az ekáerszám igénylésekor csak a hal súlyát tüntettük fel. Helyesen járunk-e el?

Egyforma, mint két tojás? Mától tényleg ellenőrizheti! Cikk

A vásárlók és a hazai tojástermelők érdekeit is védi a Nemzetgazdasági Minisztérium rendeletmódosítása, amely a vásárlók egyértelmű tájékoztatására kötelezi a kiskereskedőket A szabályozás módosítására azért volt szükség, mert a kiskereskedelemben gyakorlattá vált, hogy a tojás kilogrammjára számított legmagasabb egységárat az előírtnál kisebb méretben jelölték, ami alkalmas a vevők megtévesztésére – közölte a minisztérium.

Ekáer/Termékdíj Kérdés

Tisztelt Szakértő! Társaságunk Lengyelországból vásárolt vegyiáru/kozmetikai termékeket. A termékdíj-fizetési kötelezettségünkhöz minden terméket/csomagolást dokumentáltan lemértünk. Az általunk így kiszámított szállítmány súlya jóval kevesebb, mint a külföldi partner által a CMR-en feltüntetett súly. Az lenne a kérdésem, hogy ilyen esetben melyik súly alapján kell az ekáerszámot igényelni, illetve melyik súly alapján kell a termékdíjat megfizetnünk? Köszönöm.

Keményednek az ekáer szabályai. Figyeljen, lehet, hogy már az Ön cégére is vonatkoznak! Cikk

2016. augusztus 1-jétől néhány látszólag kisebb szabály változik az elektronikus közúti árufuvarozó rendszerrel kapcsolatban. Ezek azonban egyrészt eddig nem érintett, és így az alapszabályokat, teendőket sem feltétlenül ismerő vállalkozásokra terjednek ki, másrészt olyan súlyos új szankciókat vezetnek be, amelyek érzékenyen érinthetik azokat is, akik már többé-kevésbé „megbarátkoztak” a rendszerrel. Vagyis nincs olyan kereskedelemmel, szállítással foglalkozó adóalany, akinek ne lenne hasznos az ekéer ismeretek felfrissítése – írja adózásról érthetően blogjában a LeitnerLeitner szakértője.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Számvitel és összesítő nyilatkozat

Nagy Norbert

adószakértő

Felmondási idő és végkielégítés számítása

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Kedvezményezett átalakulás – illetékfizetés

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 június
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close