10 találat a(z) regisztrációs szám cimkére

Bírság lehet a vége, ha nincs regisztrációs szám az automatán Cikk

A nem élelmiszert értékesítő, egyéb automata berendezések bejelentésének ellenőrzésekor azt tapasztalták az adóellenőrök, hogy az automatákat üzemeltető adózók jelentős része nem tünteti fel a regisztrációs számot a berendezéseken – hívja fel a figyelmet honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Figyelem! Változik a holland természetes személyek közösségi adószáma Cikk

Hollandiában a GDPR (Általános Adatvédelmi Rendelet) miatt 2020. január 1-jétől megváltozik az áfafizetésére kötelezett természetes személyek regisztrációs száma (közösségi adószáma), olvasható a NAV honlapján.

Pénztárgépcsere Kérdés

A vállalkozó pénztárgéphasználatra kötelezett, ami az üzembe állítástól kezdve már többször elromlott. A szerviz azt jelezte vissza, hogy a pénztárgépet kicseréli, a vállalkozó kérjen új regisztrációs számot. Ezzel kapcsolatban milyen teendői vannak a vállalkozónak, a régi és az új pénztárgéppel kapcsolatban? NAV felé van-e valamilyen jelentési kötelezettség?

Bírságolható, ha nincs regisztrációs szám az étel- és italautomatákon Cikk

Az automata berendezések üzemeltetésének ellenőrzésekor a NAV ellenőrei többször tapasztalták, hogy a regisztrációs számot nem helyezték el az üzemeltetők a berendezéseken, olvasható az adóhatóság honlapján.

Családi gazdálkodás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ha a családi gazdaság több tagjának is van MVH regisztrációs száma, akkor ők is érvényesíthetik e a 100 ezer forintos adókedvezményt vagy ez csak a családi gazdálkodóra vonatkozik? Köszönettel Baloghné

Közösségi beszerzés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ügyfelem belföldi áfaalany cég Angliában letelepedett partnerétől marketingszolgáltatást vett igénybe. Az angol partner nem adott meg közösségi adószámot. Kérdésünkre azt a választ adta, hogy nem áfaalany, ezért nincs közösségi adószáma. Angliában egy bizonyos árbevétel alatt nem valódi adószámot kapnak a társaságok, hanem regisztrációs számot, ezért nincs közösségi adószáma. Nem értem, mert alanyi adómentes cégnek is van nálunk közösségi adószáma. A HÉA irányelvből kiindulva, Angliában sem lehetne ez máshogy. A befogadott számlán: Company Reg. Number 07987200 England & wales van feltüntetve. A februári áfabevallást ma úgy küldtem el, hogy a befizetendő oldalra beállítottam, de a levonhatóba nem. Az összesítő bevallásban a 04-es űrlapot kitöltöttem, az adószám helyére nullát írtam. Hogyan kellene a bevallást helyesen elkészíteni? Köszönöm! KM

Áfaregisztrációs szám Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbi kérdésben szeretném a segítségüket kérni: magyar cég szlovák cégtől granulátumot vásárol. Ugyanezen szlovák cég a granulátumból készült készterméket vásárolja meg, úgy, hogy bérfeldolgozásra egy másik magyar cég telephelyére szállíttatja a granulátumot. A bérmunkát végző cég telephelyéről értékesíti a kész terméket egy német cégnek, mely német cég továbbértékesíti ezt magyarországi cégeknek. A termék a bérmunkát végző társaság telephelyéről kerül elszállításra a magyar vásárló részére. A granulátum megvásárlásától eltekintve az anyag és a késztermék nem hagyja el az országot. Kérdésem: ki és hol fizet áfát, van-e a granulátumbeszerzésen kívül uniós beszerzés, értékesítés, kell-e a német és a szlovák cégnek áfaregisztrációs számot kérnie Magyarországon? Válaszukat előre is köszönöm

Nem őstermelőként kapott földalapú tamogatás szja- és ehokötelezettsége Kérdés

2012-ben és 2013-ban regisztrációs számmal igen, de őstermelői igazolvánnyal és őstermelői adószámmal nem rendelkező magánszemély voltam. Az ezekben az években a Minisztériumtól kapott földalapú támogatást - őstermelői adószám híján - az éves adóbevallásomban mint összevont jövedelmek közé tartozó egyéb bevételt tüntettem fel, és fizettem meg utána a 16 százalék szja-t. Ennél a jövedelemtípusnál, regisztrációs szám birtokában, de őstermelői adószám nélkül helyesen jártam-e el. illetve ezt a jövedelmet terheli-e 27 százalékos eho-fizetési kötelezettség? Köszönettel : Vadász Márta

Kávéautomata üzemeltetése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy varroda a dolgozói számára bérel egy kávéautomatát. Bevétel nem származik belőle, a bérbeadó biztosítja az automatába a kávét, és övé a bevétel is. Ebben az esetben ki igényli a regisztrációs számot? Segítségét köszönjük.

Lecsap a NAV az étel- és italautomaták üzemeltetőire Cikk

Célirányos ellenőrzésekkel derítené fel az adóhatóság a március 31-ei határidőig be nem jelentett élelmiszer-értékesítő automatákat, a bejelentési kötelezettségüket nem teljesítő üzemeltetőket.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Pedagógus nyári táboroztatásának adózása

Lepsényi Mária

adószakértő

Adóköteles munkába járás – saját gépkocsi

Lepsényi Mária

adószakértő

Nyári gyakorlat együttműködési megállapodással

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 július
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close