3 találat a(z) nyugdíj mellett dolgozók cimkére

A NAV a nyugdíj mellett munkát végzők járulékmentességéről Cikk

2020. július 1-jétől már nem csak a munkaviszonyban álló, hanem foglalkoztatási formától függetlenül minden munkát végző saját jogú nyugdíjas (például a megbízási jogviszonyban álló) is mentesül a biztosítási és járulékfizetési kötelezettség alól – írja honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

Nyugdíj és a kata Kérdés

Öregségi nyugdíj, keresőtevékenység korhatár előtti ellátás mellett 2018 cikküket olvasva felmerült bennem egy pár kérdés. Katás egyéni vállalkozó vagyok, a Nyugdíjfolyósító szerint a 2018. évben elérem a 40 év szolgálati időt. Első kérdésem az, hogy a katás jogviszony időtartama teljes időnek számít-e a 40 évhez ( az egy naptári év kata-idő a nyugdíjhoz szükséges időhöz is egy teljes évnek számít-e)? A következő kérdésem az, hogy a katás egyéni vállalkozásomat is meg kell-e szüntetni az előző nappal, amikortól nyugdíjas szeretnék lenni? A harmadik kérdésem, hogy amennyiben a nyugdíj mellett katás egyéni vállalkozó szeretnék lenni, a nyugdíj melletti kata-bevételre is vonatkozik-e a bevételkorlát? Vagyis a keresőtevékenységből – Tbj. 5. §-a szerinti biztosítással járó jogviszony, illetve egyéni vagy társas vállalkozóként kiegészítő tevékenység folytatása esetén is – származó nyugdíjjárulék alapja meghaladta 2018 évben a 2 484 000 összeghatárt, akkor szüneteltetni kell a nyugdíj folyósítását? Előre is köszönöm válaszukat! Sári Veronika

Adatszolgáltatás nyugdíj mellett dolgozókról, bevételi határt meghaladó kisadózókról Esemény

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Reklámajándék 2.

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Eltulajdonított eszköz

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Meghiúsult tárgyieszköz-értékesítés

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close