12 találat a(z) nyugdíj előtti álláskeresési segély cimkére

Nyugdíj előtti álláskeresési segély Kérdés

2022. évre szolgálati idő + NYES Kérdés

Őstermelő, aki nyesben részesül Kérdés

Efo – nyugdíj előtti álláskeresési segély Kérdés

Nyugdíj előtti álláskeresési segély: megoldás a nyugdíjkorhatár eléréséig hátralévő rövid időre Cikk

A munkaerőpiacon az idősebb munkavállalók jóval nehezebb helyzetben vannak, elhelyezkedési esélyeik rosszabbak, mint a fiatalabb korú álláskeresőké. Sokan kerülnek olyan helyzetbe, hogy bár szeretnének állást találni, de koruk miatt nehezebben vagy egyáltalán nem találnak megfelelő munkalehetőséget. Ilyenkor jöhet szóba megfelelő feltételek mellett a nyugdíj előtti álláskeresési segély.

Nyugdíj előtti álláskeresési Kérdés

Nyugdíj előtti álláskeresési segély Kérdés

Jól értem-e a szabályt: amennyiben a nyugdíjig hátralevő három évre igénybe veszem a segélyt, akkor a nyugdíj megállapításakor ez a három év is figyelembe lesz véve a szolgálati idő számításakor (azaz 6 százalékkal magasabb lesz a szorzó), viszont az átlagjövedelem számításnál az átlagot nem rontja le a segély alacsony összege?

Nyugdíj előtti álláskeresési segély Kérdés

Tisztelt Szakértő! Katás egyéni vállalkozóként 50 ezer forintot befizetek havonta. Hosszú évek során sajnos olyan egészségügyi problémáim adódtak, ami miatt maximum 4-5 órát tudok dolgozni. Kérdésem arra irányulna, hogy katásként igénybe vehetem-e 61 évesen a nyest, ha 65 évesen mehetnék nyugdíjba? Milyen feltételekkel lehet a nyest igényelni? Nyes alatt – ha egészségi állapotom engedi – dolgozhatok egy-egy napot alkalmi foglalkoztatásban? Válaszát előre is megköszönöm!

Nyugdíj előtti álláskeresési segély Kérdés

1953-ban született nő az elmúlt években alkalmazott volt, s most elbocsátották a munkahelyéről. A nyugdíjig egy éve van hátra (kb. 25 év szolgálati idővel rendelkezik). Évek óta a helyi kispiacon árul, éves bevétele 600 000 forint alatti. Kérdésem, hogy nyugdíj előtti álláskeresési segélyre jogosult-e a fenti feltételek mellett (hiszen majdnem biztos, hogy elhelyezkedni nem nagyon tud)?

Munkanélküli ellátás Kérdés

Egy 65 éves korban öregségi nyugdíjra jogosult férfi most, 62 évesen megszüntette a munkaviszonyát. A szokásos munkanélküli ellátáson felül bármilyen más juttatás megilleti-e, illetve van-e ilyen? Ha igen, kérem a törvényi helyeket szíveskedjenek közölni. Köszönettel: Fejes Ilona

Ezt is tudni kell a nyugdíj előtti segélyről Cikk

Befolyásolja-e a nyugdíj előtti álláskeresési járadék, illetve segély alacsony összege a majdani nyugdíjellátást, s lehet-e munkát vállalni a nyugdíj előtti segély folyósítása mellett? – kérdezték olvasóink. Winkler Róbert nyugdíjszakértőnk válaszolt.

Hol kell ügyintézni? Kérdés

Ismerősöm „Nyugdíj előtti álláskeresési segély”-t szeretett volna ügyintézni. A munkaügyi központban kiadták Neki a papírt, hogy milyen ellátást kapott eddig és, hogy a továbbiakban munkanélküli ellátásra nem jogosult. Közölték, hogy a fenti ellátást nem náluk kell intézni, de azt, hogy hol, nem tudták.Ezért kérem segítségüket hova forduljon ismerősöm, hogy a nyugdíj előtti álláskeresési segélyt igényelni tudja.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

FOSZK hallgató szochokedvezmény-lehívás

Széles Imre

tb-szakértő

Vállalati elismeréshez kapcsolódó jutalom kifizetése

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink