7 találat a(z) nyitás cimkére

Szombattól újabb nyitás jön Cikk

Szombat reggeltől módosul a kijárási tilalom kezdete, éjfélre kell hazaérni, a boltok, vendéglátóipari egységek 11-ig lesznek nyitva, a védettségi igazolvánnyal rendelkezők számára megnyílnak helyek – például a mozi, színház, edzőterem, szálloda, a vendéglátóhelyek belső terei. Ezeket rokon kíséretében a fiatalok is látogathatják – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió reggeli műsorában – írja a hvg.hu.

Védettségi igazolvány, lakodalom, buli: közösségi oldalán kérdésekre válaszolt a kormányszóvivő Cikk

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő Facebook oldalán videóban a védettségi igazolvánnyal, a fokozatos nyitással, éttermekkel, lakodalmakkal kapcsolatos kérdésekre válaszolt.

Sörözés, edzés, hajvágás, állatkert – itt a brit nyitási menetrend Cikk

A nagy-britanniai koronavírus-járvány visszaszorításában elért eredmények lehetővé teszik a korlátozások további óvatos, de jelentős enyhítését, így a brit kormány menetrendjének megfelelően egy hét múlva a boltok és részlegesen a vendéglátóhelyek is kinyithatnak Angliában – mondta hétfőn Boris Johnson brit miniszterelnök.

Várhatóan szerdára lesz meg a 2,5 millió beoltott – nyithatnak az üzletek Cikk

A koronavírus elleni oltások beadása az ünnepek alatt sem állt le, ennek köszönhetően várhatóan kedd éjfélig, legkésőbb a szerda délelőtti órákban elérjük a két és fél millió beoltottat. Pintér Sándor belügyminiszternek határozatban kell megállapítania, hogy megtörtént a 2,5 milliomodik oltás, olvasható a Kormányzati Tájékoztatási Központ közleményében.

Kormányinfó: még nincs döntés a boltzárról, az átoltottság függvényében nyitnának az iskolák Cikk

Két kormányülés is zajlott szerdán, ezek eredményeit ismertette Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő és Gulyás Gergely miniszter a csütörtöki kormányinfón. Utóbbi újra elmondta, hogy az egészségügyi rendszer képes lesz a megnövekedett terhelés elviselésére. A kormány 650 ezer olyan nyugdíjasról tud, aki még nem regisztrált oltásra, őket külön keresik meg. A mostanra teljesen átoltott idősotthonokban már egy százalék alatti a fertőzés – írja a hvg.hu.

Pénztárgép, napi nyitás, zárás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ügyfelem falusi turizmus szintű szálláshely-szolgáltatást végez, hivatalosan nem kötelezett pénztárgép üzemeltetésre. Ennek ellenére a vezetőség úgy döntött, hogy 2017-től pénztárgépet használnak. Szükséges-e minden nap nyitást-, zárást végezni a pénztárgépen, akkor is, amikor például több napon keresztül nem érkezik, nem érkezhet új vendég, mert teltház van? Pénztári esemény napokig nem történik, vagy azért, mert új vendég nem érkezik, vagy mert már több hónappal előre rendezték a szállásdíjat. Lehetnek e ilyen "szünetek" a NAV felé történő adatszolgáltatásban? Van-e lehetőség arra, hogy az "eseménytelenségről" naplóban rögzítsék, miért nem nyitották meg napokig a pénztárgépet? Van-e erre valamilyen rendelkezés, ami ezt szabályozná? Köszönettel: Gergely Julianna könyvelő

Pénztárgépzárás naponta többször Kérdés

Tisztelt Szakértő! Amennyiben egy üzlet egy nap kétszer: délelőtt pár órára és délután pár órára nyit ki, akkor a pénztárgépet miként kell zárni? A délelőtti és délutáni műszak is készít nyitást-zárást, ezáltal egy nap két zárószalag keletkezik, vagy délelőtt nyitnak, a szünetben is be van kapcsolva a gép, és csak az esti műszak készít zárószalagot?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Tüdőszűrő

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Bérbeadott, használt ingatlan eladáskori áfaarányosítása

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Szívességi használat

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 október
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs