82 találat a(z) nonprofit kft. cimkére

Támogatás fogadása nonprofit kft.-nél Kérdés

Nonprofit kft. (nem közhasznú) ingatlanértékesítése Kérdés

Nonprofit kft. iparűzési adója Kérdés

Nonprofit kft. Kérdés

Számlázás Kérdés

Nonprofit kft. könyvelése Kérdés

Közhasznúsági jelentés Kérdés

Kataváltozások 2021-ben Kérdés

Tagi kölcsön elengedésének adózása Kérdés

Nonprofit kft. áfa levonhatósága II. Kérdés

Intézményt fenntartó nonprofit kft. Kérdés

Nonprofit kft.: áfa levonhatósága Kérdés

Egészségügyi nonprofit kft. lehet-e kivás Kérdés

Tisztelt Adózóna! A kérdésem az lenne, hogy kistérségi társulás által alapított egészségügyi nonprofit kft. lehet-e kivás, ha a feltételeknek megfelel? Válaszát előre is köszönöm.

Nonprofit kft. adózása Kérdés

Tisztelt Adózóna! Alakult egy nonprofit kft. a tavalyi év végén. Nem közhasznú, később sem lesz az. Sportszolgáltatási tevékenységet folytat. Konkrétan egy sport klubot üzemeltet, amelyben a tagok havonta tagdíjat fizetnek be, és ebből a pénzből tartják fenn a helyiséget. Ebből fizetik a terem bérleti díját, a rezsit, az edzők bérét stb. A nonprofit kft. a társasági adó hatálya alá tartozik. Az nem egyértelmű számomra, hogy a nonprofit kft., ha csak ezt az alaptevékenységét csinálja és más tevékenysége nincs (azaz vállalkozási tevékenységet nem folytat) akkor kell-e neki társasági adót fizetnie? Egyáltalán mit kell neki kitölteni? 29-es bevallást, vagy élhet az egyszerűbb TAONY nyomtatvány kitöltésének lehetőségével? Beszámoló szempontjából neki milyet kell csinálni? Olyat, amit az egyesületek szoktak (PK-542) vagy olyat amit a forprofit kft.-k? Az iparűzési adó szempontjából nyilatkozhat az önkormányzat felé, hogy az ő tevékenysége mentességet élvez? Válaszukat előre is köszönöm!

Térítés nélküli átadásból származó szellemi termék apportja Kérdés

Magánszemély szabadalmaztatott építőipari találmányát adományként nonprofit kft. részére átadja. A nonprofit kft. az átadott találmányt mint szellemi terméket a könyveiben nyilvántartásba veszi. Keletkezik-e emiatt a magánszemélynek vagy a nonprofit kft.-nek adófizetési kötelezettsége? Nonprofit kft. az általa alapított nem nonprofit kft.-ben lévő részesedését a könyveiben szereplő szellemi termék mint apport bevitelével megnöveli. Keletkezik-e emiatt valamelyik kft.-ben adófizetési kötelezettség? A nonprofit kft. alanyi áfamentes adózó. A szellemi termék értéke az alanyi mentes határt meghaladja. Az apportot befogadó kft. az általános szabályok szerinti áfaalany.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

EU árubeszerzés, áfa

Bunna Erika

adótanácsadó

Páholybérlet áfája

Bunna Erika

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 április
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close