27 találat a(z) nevezési díj cimkére

Nevezési díj áfája Kérdés

Tisztelt Szakértő! Nonprofit kft. versenyrendezéssel foglalkozna. Milyen feltételeknek kell teljesülnie ahhoz, hogy a nevezési díjak számlázása áfamentes legyen, és ne tartozzon az adó alapjába? Illetve amennyiben teljesül, ilyen esetben az áfásan beérkező számlák áfatartalma nem igényelhető vissza (feltételezve, hogy csak nevezési díj bevétel lesz a nonprofit kft.-ben, és a kft. egyébként áfára bejelentkezett)? Köszönettel.

Számlázás II. Kérdés

https://adozona.hu/kerdesek/2019_2_6_Szamlazas_bqe Tisztelt Kelemen László! A fenti URL kódon feltett kérdésemre adott válaszát nagyon szépen köszönöm. Szeretném még kiegészíteni az ott leírtakat. A cég úgynevezett bajnokságot is szervezne a felületen, amelyben minimum 4, maximum 32 fő vehet részt. Azonos összegű nevezési díjakat szednének, amiből a végén visszaosztásra kerülne a nyeremény, mégpedig úgy, hogy az 1. helyezett az összegyűlt nevezési díjak 30%-át kapná, a 2. 15%-át, a 3,5%-át. Ezzel kapcsolatban az alábbi kérdéseim lennének: 1. Hogyan kell ebben az esetben számlázni? 2. Ha több országból jönnek össze a játékosok, szabályos-e, ha például a bruttó 6 euró nevezési díjat úgy számlázzák, hogy az ország áfakulcsának függvényében alakul a nettó érték és az áfa összege? Tehát ahol magasabb az áfakulcs ott kisebb lesz a nettó és nagyobb az áfa, de a nevezési díj mindenki részére 6 euró lenne? Aki az oldalon regisztrál, kap 5 darab játszási lehetőséget ingyen. Ennek van-e valamilyen adóvonzata? Köszönöm a segítséget! Vágner Emília

Futóverseny nevezési díj adókötelezettsége Kérdés

Tisztelt Szakértő! Munkáltató a Vivicittá városvédő futóverseny nevezési díjait kívánja megtéríteni a munkáltató nevére kiállított számla alapján. A dolgozók nevezési díja adómentes vagy jogviszonyos jövedelemként adózik 2019-ben?

Sportverseny nevezési díjának munkáltatói támogatása Kérdés

Tisztelt Adószakértő! Munkáltató a munkavállalóiból álló futócsapatoknak a versenyeken való részvétel során átvállalja a nevezési díj kifizetését 100 százalékban. A számlák a munkáltató nevére szólnak. Kérdésem, hogy csoportos, illetve egyéni nevezés, versenyen való részvétel esetén hogy alakul a nevezési díj támogatásának adózása? Bérként adózik? Vagy esetleg adómentesként adható a személyi jövedelemadóról szóló törvény 1. mellékletének 8.28 a pontja alapján? Válaszát előre is köszönöm.

Horgászverseny Kérdés

T. Szakértő! Szíveskedjen tájékoztatni a következőkkel kapcsolatban. Egyik ügyfelem horgászversenyt szeretne szervezni. Tevékenységi körében szerepel a sporthorgászat szervezése.Engedély kell-e hozzá, s ha igen milyen? Illetve a pénzbeli nyeremények kifizetése után milyen kötelezettségek terhelik a kft.-t, a beszedett nevezési díjakat áfásan vagy mentesen kell kiállítani? Továbbá van-e és milyen egyéb kötelezettsége? Szíves válaszát előre is köszönöm.Üdvözlettel Huéber Józsefné.

Nevezési díj adómentessége Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kft. a dolgozóját szeretné egy futóversenyre benevezni "csapatépítési" tréning keretében. A nevezési díjat a kft. fizeti. Az így kifizetett nevezési díj megfelel-e a sporteseményre szóló adómentes juttatásnak, vagy természetbeni juttatásként adókötelezettsége keletkezik a társaságnak? Köszönettel: Juhász Kati

Már nevezhetnek a borászok a 2018. évi Országos Borversenyre Cikk

A Hegyközségek Nemzeti Tanácsa (HNT) 2018. június 8-9. napjain ismét megrendezi az Országos Borversenyt, amely a magyar borászatok legfőbb hazai megmérettetésének számít.

Sportági szakszövetség által kiszámlázott nevezési díj, versenyzési engedély, le- és átigazolás kiszámlázásának áfa tartalma Kérdés

Tisztelt Szakértő! Sportági szakszövetségként (közszolgáltató), sportegyesületeknek, amatőr és profi sportolóknak nevezési díjról, versenyzési engedélyről, le-és átigazolásokról állítunk ki számlát (áfaalanyok vagyunk). Kérdésünk, hogy az áfatörvény 85. § m) pontja alapján áfamentesen számlázhatjuk-e ki az előbbiekben felsorolt tevékenységeket, szolgáltatásokat, díjakat? Válaszát köszönjük!

Pályázati díj áfakulcsa Kérdés

Tisztelt Szakértő! Amennyiben egy alapítvány áfaalany, és egy pályázatot hirdet (céljának megfelelően), amelyre nevezési díjat szed, úgy áfás-e a nevezési díjról az alapítvány által kiállított számla?

Külföldi tanulmányi verseny áfája Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy magyarországi nemzetközi magániskola tanulói Szlovákiában matematikaversenyen vesznek részt. A nevezési díjról a szlovák partner áfamentes számlát állított ki euróban. Kell-e ezután az iskolának Magyarországon áfát fizetnie?

Nevezési díj Kérdés

Horgászegyesület versenyt szervez, melyhez nevezési díjakat szeretne kérni, hogy fedezni tudja a versennyel kapcsolatosan felmerülő nevezési költségeket (például terület bérleti díja, engedélyek, tárgynyeremények, stb.). Az egyesület alapszabályzatában megfogalmazott cél: ,,Az egyesület alaptevékenysége a sporttevékenységek szervezése, valamint a sporttevékenységek megteremtése." A kérdés pedig, hogy a nevezési díj vállalkozói bevételnek számít-e, és milyen bizonylatot kell kiállítani az összeg átvételéről, ha valaki utalni szeretné a díjat? Válaszát előre is köszönöm. Üdvözlettel.

Nevezési díj Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ha áfakörös egyesület versenyt hirdet, a jelentkezőktől beszedett nevezési díj áfaköteles? A rendezvény célja nem a nyereség elérése. Válaszát előre is köszönöm!

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Csed, gyed, táppénz megbízási jogviszonyban

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 március
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31