12 találat a(z) nappali tagozat cimkére

Indiai állampolgárságú ügyvezető és tulajdonos II. Kérdés

Egy adózó 2 gyermeket nevel – családi kedvezmény Kérdés

Egy adózó 2 gyermeket nevel, az idősebb nappali tagozaton egyetemen tanul, a kisebbik 2019. évben érettségizett, majd szeptembertől gépjárműjavító szakképzést kezdett el nappali tagozaton. Októbertől esti tagozaton folytatta tanulmányait. (2000. 04. 15-én született.) Kérdésem: az adózó mely hónapokra és milyen mértékű családi kedvezményt érvényesíthet 2019 évre? Tisztelettel: Takács Júlia

A nők 40 éves munkaviszonyánál beszámítanak-e a nappali tagozaton végzett főiskolai évek a nyugdíjazásnál? Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az 1958-as születésű nő esetén beszámítanak-e nappali tagozatos főiskolai évek a 40 éves munkaviszonyhoz a nyugdíj számításnál?

Nappali tagozatosok a társadalombiztosításban Cikk

Mind az egészségügyi szolgáltatásra jogosultságnál, mind a biztosítási jogviszonyban fizetendő közterheknél meghatározó szerepe van annak, hogy egy diák nappali vagy nem nappali tagozaton folytatja a tanulmányait. Az alábbi cikkben a nappali tagozathoz kapcsolódó egészségügyi szolgáltatási jogosultságokat és tb-közteherfizetést ismertetjük.

Nappali tagozatos őstermelő járulékfizetése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Nagykorú nappali tagozatos giminazista, remélhetően szeptembertől nappalis egyetemista, őstermelőként köteles-e járulékot fizetni, ha: – rendelkezik saját névre szóló őstermelői igazolvánnyal, vagy – közös őstermelői igazolványon tag, vagy – igazolványa nincs, de családi gazdaság tagja? Mit kell tenni, ha igen? Milyen nyomtatványokon kell bejelentkezni, illetve bevallást és pótbevallást tenni visszamenőleg? Kell-e késedelmi kamatot fizetni? Válaszát köszönöm!

Gyed, vállalkozás, járulék – amikor kivételek erősítik a szabályt Cikk

Egyéni vállalkozó diák gyeden van, meddig kell szüneteltetnie tevékenységét? Ha mégis dolgozna a vállalkozásban, kötelezett-e a minimumjárulék megfizetésére? Olvasói kérdésre Széles Imre tb-szakértő válaszolt.

Egyéni vállalkozás gyed mellett Kérdés

Nappali tagozaton felsőfokú tanulmányokat folytató egyéni vállalkozó jelenleg gyermekgondozási díjban részesül. A gyermek születése miatt szeptembertől a hallgatói jogviszonyt halasztja, tehát a nappali tagozatos jogviszonya szünetel. Tekintettel arra, hogy gyedben részesül, a minimálbér utáni úgynevezett kötelező járulékot nem fizet, vállalkozásában keresőtevékenységet nem folytat, onnan jövedelmet nem vesz ki. A későbbiekben szeretne gyed mellett egyéni vállalkozási tevékenységében dolgozni. Kérdésem, hogy ha keresőtevékenységet folytat, de továbbra is gyed ellátásban részesül, viszont nem vesz ki jövedelmet a vállalkozásból, kell-e járulékokat fizetnie, vagy a gyed ellátás ténye továbbra is mentesíti? További kérdés, hogy gyed mellett folytathatja-e nappali tanulmányait? Ebben az esetben előállna a nappalin tanulmányokat folytató mentessége járulékfizetés szempontjából?

Biztosítás, járulékfizetés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Adott egy 35 éves magánszemély, aki családi gazdaság tagjaként van bejelentve és felvételt nyert nappali tagozatos diákként egyetemre. Hogy alakul a járulékfizetése? Ha tagja marad a családi gazdaságnak, akkor továbbiakban is kell maga után járulékot fizetni az előző évi bevétele arányában, vagy mentesül a nappalis jogviszonyra való tekintettel? Nagyon köszönöm!

Nappali tagozatos egyetemista munkaviszonya Kérdés

Tisztelt Szakértő! Nappali tagozatos egyetemista foglalkoztatható-e heti 40 órás munkaviszonyban? Amennyiben igen: - a munkáltatói és a munkavállalói terhek is egy "normál" munkavállalóéval megegyezőek? Érvényesíthet-e a cég a huszonöt év alatti foglalkoztatott munkavállaló után érvényesíthető adókedvezmény mellett szakképzési járulék kedvezményt? -tartozik-e bejelentési kötelezettséggel az egyetem felé a munkaviszonyáról? -munkaviszonya befolyásolja-e a diákigazolványra való jogosultságát? Válaszát előre is köszönöm!

Nappali tagozatos egyéni vállalkozó Kérdés

Egyetemen nappali tagozaton tanulok és ki szeretném váltani az egyéni vállalkozó címet, alanyi adómentességet jelölnék meg! A kérdésem az lenne, hogy milyen adókat, járulékokat kellene majd fizetnem, illetve ha kell, mekkora ennek a mértéke?

Nappali tagozataos egyetemista járulékfizetése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Nappali tagozaton tanult diák őstermelői tevékenységet szeretne végezni. Milyen járulékfizetési kötelezettségei vannak? Kötelező neki maga után fizetni a járulékokat, vagy az iskola miatt eleve biztosított, így eleve nem kell megfizetni neki a járulékot? Előre is köszönöm. Reinhardt Éva

Egyéni vállakozás Kérdés

Tisztelt Adózóna! Nappali tagozaton tanuló egyéni vállalkozóval kapcsolatos lenne a kérdésem. Kötelező-e neki minimálbér után a járulékokat befizetni, vagy amiatt, hogy nappali tagozaton tanul, nem vonatkozik ez rá? Előre is köszönöm válaszát!

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Munkaviszony létesítése hajléktalan személlyel

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Több munkáltató által történő foglalkoztatás

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Német jövedelem, magyar kft.

Antretter Erzsébet

adószakértő, igazgató

Niveus Consulting Group Kft.

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 október
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs