91 találat a(z) német cimkére

Külföldre költöznek a nyugdíjasok Cikk

Egyre több német nyugdíjas költözik külföldre. Tavaly már közel negyedmillió német töltötte élete alkonyát elsősorban németnyelvű országokban, de az Egyesült Államokban vagy Spanyolországban is. Ugyanígy emelkedik azoknak a külföldi nyugdíjasoknak is a száma, akik Németországban dolgoztak, de miután kiváltak az aktív életből, hazaköltöznek – olvasható az inforadio.hu-n.

Görög-német huzakodás a mentőcsomagról Cikk

Parázs vita alakult ki a német kancellár és a görög kormányfő között az új görög mentőcsomagról – írta szerdán a Bild című német lap, amely szerint Angela Merkel és Alekszisz Ciprasz "elég hangosan" beszélt egymással telefonon.

Német útdíj: a külföldieket jobban sújtja, indul az eljárás Cikk

Kötelezettségszegési eljárást indított csütörtökön Németország ellen az Európai Bizottság, mert diszkriminatívnak tartja a múlt héten törvénybe iktatott útdíjszabályozást.

Német autópályadíj: Brüsszel odacsap, ha kell Cikk

Gyakorlatilag készen áll Brüsszelben a hivatalos felszólító levél a német kormány számára, amellyel az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indít Németország ellen, ha Berlin a tervezett formában vezet be díjfizetési kötelezettséget a német autópályákon – közölte egy uniós forrás csütörtökön.

Áthaladó fuvarozókra kiterjesztett német minimálbér: Brüsszel eljárást indított Cikk

Kötelezettségszegési eljárást indított az Európai Bizottság kedden Németország ellen, a fuvarozókkal szemben megkövetelt minimálbér-szabályok alkalmazása miatt.

Ezért jelentik fel magukat a németek Cikk

Németországban megszigorított szabályok mellett is folytatódik a jövedelmüket eltitkoló adózók önfeljelentési hulláma, a tavalyi rekord után az idei első negyedévben ismét ezrek vallották be visszaélésüket az adóhatóságnak.

Német autópályadíj: hátrányban a külföldiek Cikk

A külföldiek hátrányos megkülönböztetésével uniós jogot sért a tervezett német autópályadíj az Európai Bizottság szerint – írta pénteken a Der Spiegel című német hírmagazin.

Fuvarozók, figyelem! Felfüggesztik a németek a minimálbér kiterjesztését Cikk

Elfogadható átmeneti megoldásnak tartja a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM), hogy Németország felfüggeszti a minimálbér alkalmazását a külföldi fuvarozók esetében - közölte a tárca az MTI megkeresésére pénteken.

Német minimálbér kiterjesztése: továbbra sem egyértelmű a helyzet Cikk

A Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete (MKFE) szerint továbbra sem egyértelműek a részletszabályok a német minimálbérrel kapcsolatban, a szervezet egyelőre arra sem tud válaszolni, hogyan számfejtik majd a cégek az érintett fuvarozók januári bérét, miközben az Európai Bizottság már egyeztet Németországgal az ügyben - tudta meg az MTI kedden az MKFE-től.

Német minimálbér kiterjesztése: Brüsszel megtorpedózza? Cikk

Az Európai Bizottság (EB) hivatalosan magyarázatot kért a német kormánytól arról, hogy miért terjed ki a minimálbérről szóló törvény hatálya a külföldi fuvarozó cégek alkalmazottaira akkor is, amikor csupán átutaznak az országon - írta a Der Spiegel. Az esetleges kötelezettségszegési eljárásra azonban még sokat kellene várni.

Brüsszeli bírálat a kirekesztő német munkanélküli ellátás miatt Cikk

Az Európai Bizottság bírálja a német szociális ellátórendszer működését, a brüsszeli testület szerint nem lehet eleve kirekeszteni a munkanélküli ellátásból a Németországban élő uniós állampolgárokat, akiknek még nem volt munkaviszonyuk az országban - írta pénteken a Süddeutsche Zeitung.

Már a németek is vitáznak a bevándorló munkavállalókról Cikk

Nagy-Britannia után Németországban is vita indult a Európai Unió közép- és kelet-európai tagállamaiból bevándorló munkavállalók szociális juttatásairól a román és bolgár állampolgárok munkavállalási korlátozásainak január 1-jei megszűnése miatt. A bevándorlók szociális ellátásának szabályait Nagy-Britanniával ellentétben még nem szigorították, és a politikusokon kívül tekintélyes gazdasági és társadalmi szervezetek képviselői is megszólaltak a vitában, érvelve a munkaerő szabad mozgásának uniós alapelve mellett, illetve a bevándorlók megbélyegzése ellen.

Az EU figyelmeztette a német kormányt a posta áfamentessége miatt Cikk

Az Európai Bizottság levélben figyelmeztette a német kormányt, hogy vessen véget a posta szolgáltatásai áfamentességének, mert az ellentétes az egységes belső piac szabályaival, jelentette szerdán a FrankfurterAllgemeinen Zeitung. A figyelmeztetés hivatalos eljárás kezdete.

Adóbotrány: a banktitoknak hét élete van Cikk

Otmar Hasler miniszterelnök szerint az ellenőrzés rendszerén van még javítanivaló, bár ő úgy véli, már eddig is sokat tettek. A nemzetközi nyomásnak ellenállva Liechtenstein kitart a gazdasága és jóléte alapját jelentő banktitok mellett.

Csaknem száz német adócsaló jelentkezett önként Cikk

Több mint 90 németországi gyanúsított már beismerte, hogy adócsalást követett el - jelentette be a bochumi ügyészség.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Ügyvezetés – Megbízási jogviszony

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Részesedés csökkenése

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink