31 találat a(z) munkanélküliség cimkére

13 éves mélyponton a munkanélküliség Cikk

Több mint két éve 4 millió felett van a foglalkoztatottak száma és 26 éve nem dolgoztak annyian Magyarországon mint ma – közölte Cseresnyés Péter. A munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkár budapesti sajtótájékoztatóján elmondta, a munkanélküliségi ráta a 2010-es kormányváltás óta kevesebb, mint a felére, 5,5 százalékra süllyedt, ami 13 éves mélypontnak felel meg. A 15-74 év közötti foglalkoztatottak létszáma pedig az egy évvel korábbinál 149 ezerrel, 4 millió 314 ezerre emelkedett a 2016. március-májusi időszakban.

A nyilvántartott álláskeresők száma 421 ezer volt márciusban, csökkenő számok Cikk

Az első negyedévben 6,1 százalékos volt a munkanélküliség a 15-64 éves korosztályban, tovább csökkent az előző negyedévi 6,2 és az egy évvel korábbi 7,8 százalékossal összehasonlítva – jelentette csütörtökön a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Bizonytalan gazdasági környezet, pesszimista pénzügyi vezetők Cikk

A Deloitte 11 közép-európai országban készített, évente megismételt felmérése szerint a magyar pénzügyi vezetők saját cégük pénzügyi kilátásait illetően a legpesszimistábbnak számítanak a régióban, ennek ellenére a bevételek és a működési nyereségráta tekintetében a közép-európai országokhoz hasonló növekedést várnak 2016-ban. Ehhez, régiós összehasonlításban is kiemelkedő prioritásként kezelik üzleti modelljük újragondolását vagy átstrukturálását.

A közalkalmazottak és az idősek húzzák a statisztikát Cikk

A foglalkoztatottak létszáma 2015. október–decemberben 4 millió 259 ezer fő volt, 118 ezer fővel több, mint egy évvel korábban. A 15–64 évesek foglalkoztatási rátája 64,8 százalékra emelkedett, a férfiak foglalkoztatási mutatója nagyobb mértékben javult – adta közre a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Hamis a baba – százmilliárdos károk, és az áfa is bánja Cikk

Éves szinten csaknem másfél milliárd eurónyi (434 milliárd forint) adóbevételtől esik el az EU a hamisított játékoknak köszönhetően. A problémát az is súlyosbítja, hogy a játékszektort érintő hamisítások miatt az elmúlt években összesen több mint 13 ezer ember vesztette el az állását. A hazánkat érő kár évente átlagosan 3,41 milliárd forint, derül ki az Európai Unió Belső Piaci Harmonizációs Hivatalának jelentéséből.

Itt vannak a kormány tervei: Varga Mihály a részletekről Cikk

A feketegazdaság további visszaszorítását, a foglalkoztatás és a hitelezés bővítését, valamint a demográfiai kihívásokra való reagálást, a gyermekvállalást ösztönző intézkedéseket nevezte a következő időszak fő gazdaságpolitikai teendőinek Varga Mihály, nemzetgazdasági miniszter.

Munkanélküliségi vészhelyzet a keleti régiókban Cikk

A jövő évtől több tízezren veszíthetik el állásukat az amúgy is munkanélküliség sújtotta Kelet-Magyarországon, ha nem sikerül pótolni a most kieső korábbi EU-s szerkezetátalakítási támogatást a dohánytermelésben – írja a hvg.hu.

Többen dolgozunk, mint egy éve Cikk

Továbbra is bővülés jellemzi a magyarországi foglalkoztatást a KSH ma reggeli gyorstájékoztatója szerint. A 2014. március-májusi időszakban a 15-74 év közötti foglalkoztatottak létszáma 195 ezerrel, az egy évvel ezelőtti 3 millió 910 ezerről 4 millió 105 ezerre emelkedett. Ennek köszönhetően a foglalkoztatási ráta 51,2 százalékról 54 százalékra nőtt – írja közleményében a Nemzetgazdasági Minisztérium.

Munkanélküliség-biztosítás adó- és járulékmentesen? Kérdés

A magyar munkanélküliek fele egy éve állástalan Cikk

A 12 legalacsonyabb munkanélküliségi mutatóval rendelkező európai régió közül nyolc német, három pedig osztrák, miközben hét spanyol térség található azok között, ahol a legnagyobb az állástalanok aránya.

Egyes falvakban nyolcvan százalékos a munkanélküliség. Cikk

Vannak olyan falvak, ahol 80 százalékos a munkanélküliség – állítja a Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetsége (MOSZ). Az érdekképviselet ezért tízéves munkahelyteremtő programot szorgalmaz, amelyet a mezőgazdasági társas vállalkozásokra alapozna. A szervezet szerint mintegy 150 ezer új falusi munkahely jöhetne létre és 1500 milliárd forintos beruházás valósulhatna meg – írja az agrárszektor.hu.

Égető munkanélküliség Szlovéniában Cikk

Szlovéniában a hivatalos beszámolók szerint is tovább nőtt a munkanélküliség 2013 év végén, illetve 2014 első hónapjaiban. A február közepén nyilvánosságra hozott legfrissebb kimutatások szerint egy hónap alatt is fél százalékot ugrik a nem foglalkoztatottak számaránya abban az egykori jugoszláv tagköztársaságban, amely 2004 májusában a térség éltanulójaként léphetett az Európai Unió tagjainak sorába - írja a kitekintő.hu.

Szegénység és munkanélküliség Horvátországban Cikk

Az Eurostat legfrissebb elemzése szerint továbbra is igen magas Horvátországban a munkanélküliség aránya, olyannyira, hogy az uniós összevetésben Zágráb csak a köztudottan súlyos gondokkal küszködő Athént és Madridot tudta lekörözni. A felmérések eredményeiből ráadásul jól látható; a fiatalok helyzete az átlagnál is rosszabb - írja a kitekintő.hu.

Nőtt a munkanélküliség Szlovákiában Cikk

A nyilvántartott munkanélküliek száma ez év szeptemberében Szlovákiában augusztushoz viszonyítva 0,14 százalékponttal 13,84 százalékra nőtt - hivatkozik a szlovák központi munkaügyi, szociális és családügyi hivatal bejelentésére a kitekintő.hu.

13 százalékos munkanélküliség a lengyeleknél Cikk

Változatlanul 13 százalékon maradt a lengyel munkanélküliség szeptemberben a lengyel munkaügyi minisztérium adatai szerint.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Áttérési különbözet

Pölöskei Pálné

adószakértő

Városi autó – MOL Limo-bérlés

Pölöskei Pálné

adószakértő

19K102

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 február
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 1
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close