9 találat a(z) munkásszálló cimkére

Munkásszálló Kérdés

Lakóingatlan-e a munkásszálló áfa szempontból? Kérdés

Munkásszálló felújítás áfája Kérdés

Munkásszálló – szja Kérdés

Folytatódik a munkásszálló-építési program Cikk

Ötmilliárd forintos keretösszeg áll rendelkezésre a munkásszálló-építési program folytatására – közölte az Innovációs és Technológiai Miniszté­rium (ITM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára pénteken a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kisvárdán.

Ötmilliárd forint munkásszállók építésére, felújítására Cikk

A korábbinál is kedvezőbb feltételekkel pályázhatnak helyi önkormányzatok, önkormányzati társulások, valamint ezek tulajdonában álló gazdasági társaságok munkásszállók építésére, felújítására – hangsúlyozta a Magyar Idők pénteki számában Bodó Sándor, a Pénzügyminisztérium foglalkoztatáspolitikáért és vállalati kapcsolatokért felelős államtitkára.

Így lehet pályázni munkásszállók építésére Cikk

Újra lehet pályázni munkásszállás építésére, illetve olyan ingatlan felújítására, amely munkásszállásra igénybe vehető – nyilatkozta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az MTI-nek.

Munkásszállás áfája Kérdés

Tisztelt Szakértő! Étterem mellett működő "falusi szálláshely"-nek besorolt szolgáltatást (a szobák száma nyolcnál kevesebb) a környéken munkát vállaló cégek dolgozói veszik igénybe. A szállásról a számla a cégek nevére kerül kiállításra. Kérdésünk az lenne, hogy a munkásszállás céljából igénybevett szállás a 18 százalékos áfakörbe tartozik-e? Válaszát előre is köszönjük. Tisztelettel: Nagyné

Lakásvásárlás munkásszálló céljára Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérem szíves válaszát az alábbi kérdésre. A vállalkozás lakást szeretne vásárolni munkásszálló céljára. A munkásszállót azok a munkavállalók vehetnék igénybe, akik a munkahelyüktől 100 kilométernél távolabb laknak. Egyértelmű, hogy a lakásvásárlásra és -felújításra fordított anyag-, illetve kivitelezői számlákból az áfa nem vonható le. A lakásrezsi áfája levonható? Terheli a a céget más adókötelezettség (például szja, vagy eho)? A munkavállalók részére a lakhatás ingyenes lenne, a cég a rezsiköltséget sem téríttetné meg. Ebben az esetben a munkavállalókat terheli adókötelezettség? Köszönöm válaszát.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Átalányadózásba való visszalépés

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 július
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Együttműködő partnereink