8 találat a(z) mindenszentek cimkére

Változik a közösségi közlekedés Budapesten Cikk

A BKK csütörtöki, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a társaság járatai csütörtökön és pénteken a tanítási szünetben érvényes, szombaton, vasárnap és hétfőn pedig az ünnepnapi menetrend szerint közlekednek. Emellett csütörtöktől hétfőig bizonyos, temetőket érintő járatok a szokásosnál sűrűbben járnak, a szokásosnál nagyobb befogadóképességű járművek közlekednek, és rendkívüli járatok is indulnak.

A hosszú hétvégén változik a vonat- és a buszmenetrend is Cikk

A MÁV-START vonatai október 31-én, vasárnap az ünnepnapi, november 1-jén a vasárnapi, 2-án már a munkanapi menetrend szerint közlekednek – közölte a vasúttársaság szerdán az MTI-vel.

Óraátállítás lesz hétvégén – éjszakára felfüggesztik a kamionstopot Cikk

A nehéz tehergépjárművek forgalomkorlátozása az óraátállítás miatt is megszakítás nélkül 49 órán át lenne érvényben a mindenszentekkel háromnaposra hosszabbodó hétvégén. A kamionstopot az áruellátás zavartalansága érdekében szombaton és vasárnap éjjel időszakosan felfüggesztik – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) az MTI-vel szerdán.

A NAV ellenőreire számíthatnak ezeken a helyszíneken Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ellenőrei októberben is végeznek helyszíni ellenőrzéseket. Mindenszentek közeledtével NAV-látogatásra számíthatnak a koszorú-, virág- és ajándékkereskedők, de lesznek próbavásárlások vendéglátóhelyeken, zöldség- és gyümölcsárusoknál is.Továbbra is központi ellenőrzési téma a katás szerződések vizsgálata. Fókuszban maradnak az építkezések és az ott foglalkoztatott munkavállalók. A revizorok nézik a nyugta- és számlaadás szabályszerűségét, az online pénztárgépek használatát, illetve figyelik az alkalmazottak megfelelő bejelentését is. A leírtak nem zárják ki, hogy a NAV munkatársai az itt leírt helyeken kívül is ellenőrzéseket tartsanak.

Hosszabb nyitvatartás és irodai ügyelet a budapesti temetőkben Cikk

Hosszabb nyitvatartással, a temetői irodákban pedig ügyelettel várja az emlékezőket a közelgő mindenszentek és halottak napja miatt az általa fenntartott temetőkben a Budapesti Temetkezési Intézet – közölte a társaság kedden az MTI-vel. A temetők hétfőig reggel 7-től 20 óráig tartanak nyitva.

Halottak napja, mindenszentek: így adózik, aki virágot árul Cikk

A kegyelet napjaiban a virágboltok mellett magánszemélyek is kínálnak kapualjakban vagy az út szélén csokrokat, koszorúkat. Milyen adózási szabályokhoz kell igazodniuk a kiskerti portékát árulóknak?

Dolgozni kell szombaton Cikk

Az idei munkanap-áthelyezések miatt október 15-e szombat munkanap lesz.

Vasárnapi munkavégzés Mindenszentekkor Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy temető bejáratánál lévő virágbolt (a törvény szerint "virágot árusító üzlet") esetében van-e lehetőség arra, hogy a mindenszenteki nagy forgalomra tekintettel 10. 23-án és 11. 01-én 12 óra után a cég tagján és közeli hozzátartozóin kívül valamilyen formában más is részt vegyen az értékesítésben? Esetleg a megbízási szerződéssel történő foglalkoztatás vagy vállalkozóként történő munkavégzés megoldás lehet-e ezen a két napon arra, hogy elég ember legyen az üzletben a megnövekedett igények kielégítésére? Válaszát előre is köszönöm.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓ

Kérdések és válaszok

Egyszerűsített ipaalap, székhelyáthelyezés

Kocsis Zoltán

közgazdász

Dr. Szeiler & Partners Könyvelő és Adótanácsadó Iroda

Dohánytermékek értékesítése

Tüske Zsuzsanna

vámszakértő

Elhatárolt veszteség

Erdős Gabriella

adószakértő

TaxMind Kft.

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 július
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs