8 találat a(z) mindenszentek cimkére

Változik a közösségi közlekedés Budapesten Cikk

A BKK csütörtöki, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a társaság járatai csütörtökön és pénteken a tanítási szünetben érvényes, szombaton, vasárnap és hétfőn pedig az ünnepnapi menetrend szerint közlekednek. Emellett csütörtöktől hétfőig bizonyos, temetőket érintő járatok a szokásosnál sűrűbben járnak, a szokásosnál nagyobb befogadóképességű járművek közlekednek, és rendkívüli járatok is indulnak.

A hosszú hétvégén változik a vonat- és a buszmenetrend is Cikk

A MÁV-START vonatai október 31-én, vasárnap az ünnepnapi, november 1-jén a vasárnapi, 2-án már a munkanapi menetrend szerint közlekednek – közölte a vasúttársaság szerdán az MTI-vel.

Óraátállítás lesz hétvégén – éjszakára felfüggesztik a kamionstopot Cikk

A nehéz tehergépjárművek forgalomkorlátozása az óraátállítás miatt is megszakítás nélkül 49 órán át lenne érvényben a mindenszentekkel háromnaposra hosszabbodó hétvégén. A kamionstopot az áruellátás zavartalansága érdekében szombaton és vasárnap éjjel időszakosan felfüggesztik – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) az MTI-vel szerdán.

A NAV ellenőreire számíthatnak ezeken a helyszíneken Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ellenőrei októberben is végeznek helyszíni ellenőrzéseket. Mindenszentek közeledtével NAV-látogatásra számíthatnak a koszorú-, virág- és ajándékkereskedők, de lesznek próbavásárlások vendéglátóhelyeken, zöldség- és gyümölcsárusoknál is.Továbbra is központi ellenőrzési téma a katás szerződések vizsgálata. Fókuszban maradnak az építkezések és az ott foglalkoztatott munkavállalók. A revizorok nézik a nyugta- és számlaadás szabályszerűségét, az online pénztárgépek használatát, illetve figyelik az alkalmazottak megfelelő bejelentését is. A leírtak nem zárják ki, hogy a NAV munkatársai az itt leírt helyeken kívül is ellenőrzéseket tartsanak.

Hosszabb nyitvatartás és irodai ügyelet a budapesti temetőkben Cikk

Hosszabb nyitvatartással, a temetői irodákban pedig ügyelettel várja az emlékezőket a közelgő mindenszentek és halottak napja miatt az általa fenntartott temetőkben a Budapesti Temetkezési Intézet – közölte a társaság kedden az MTI-vel. A temetők hétfőig reggel 7-től 20 óráig tartanak nyitva.

Halottak napja, mindenszentek: így adózik, aki virágot árul Cikk

A kegyelet napjaiban a virágboltok mellett magánszemélyek is kínálnak kapualjakban vagy az út szélén csokrokat, koszorúkat. Milyen adózási szabályokhoz kell igazodniuk a kiskerti portékát árulóknak?

Dolgozni kell szombaton Cikk

Az idei munkanap-áthelyezések miatt október 15-e szombat munkanap lesz.

Vasárnapi munkavégzés Mindenszentekkor Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy temető bejáratánál lévő virágbolt (a törvény szerint "virágot árusító üzlet") esetében van-e lehetőség arra, hogy a mindenszenteki nagy forgalomra tekintettel 10. 23-án és 11. 01-én 12 óra után a cég tagján és közeli hozzátartozóin kívül valamilyen formában más is részt vegyen az értékesítésben? Esetleg a megbízási szerződéssel történő foglalkoztatás vagy vállalkozóként történő munkavégzés megoldás lehet-e ezen a két napon arra, hogy elég ember legyen az üzletben a megnövekedett igények kielégítésére? Válaszát előre is köszönöm.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Csed – naptári napi alap

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Munkabér módosítása gyes alatt

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Katás beltag

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 január
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs