119 találat a(z) mezőgazdasági őstermelő cimkére

Mezőgazdasági őstermelő, állami támogatás elszámolása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbi kérdésben szeretném a segítségét kérni: mezőgazdasági közös őstermelő 2018. évben beruházott egy öntözőberendezést. Abban az évben ki is fizette a teljes összeget. Majd 2019-ben kapott a felére állami támogatást. Azt szeretném kérdezni, hogy az szja-bevallásban most milyen formában kell elszámolni a támogatást és az értékcsökkenést? Kell-e arányosítani? Válaszát előre is köszönöm!

Mezőgazdasági őstermelők figyelem! Közeledik az I. negyedéves bevallás határideje Cikk

Közeledik a mezőgazdasági őstermelők I. negyedéves bevallásának (2058-as) benyújtási határideje, így nem haszontalan, ha áttekintjük a kötelezettségek megállapításának legfontosabb szabályait annál is inkább, mivel az I. negyedévi értékek mindenképpen különböznek a 2019. IV. negyedévi összegektől.

Mezőgazdasági őstermelő szociális hozzájárulás Kérdés

A mezőgazdasági őstermelőnek főfoglalkozású munkaviszonya van, ahol biztosított. A szociális hozzájárulási adó felső határát eléri (3 576 000 forintot). A mezőgazdasági őstermelésből tételes költségelszámolást választotta, jövedelme keletkezett. A mezőgazdasági őstermelésből számított jövedelemnél a szociális hozzájárulási adó felső határa figyelembe vehető-e? A mezőgazdasági őstermelésből keletkezett jövedelme után meg kell-e fizetni a szociális hozzájárulási adót?

Mezőgazdasági őstermelő? Figyeljen az értékesítési betétlap érvényesítésére! Cikk

Az őstermelői igazolvány és a közös őstermelői igazolvány a mezőgazdasági őstermelőre vonatkozóan igazolja, hogy a magánszemély mezőgazdasági őstermelői tevékenységet folytat, és jogosult az szja-törvény mezőgazdasági őstermelőre vonatkozó rendelkezései szerinti adózásra.

Mezőgazdasági őstermelő csed jogosultsága Kérdés

Tisztelt Adózóna! 1. 2019. június 1-jétől biztositott mezőgazdasági őstermelő gyermeket vár, a szülés várható időpontja 2020. szeptember. A július 1-jén életbe lépő tb-szabályok szerint jogosult lesz-e csedre? Jelenleg és tavaly az előző évi bevétel 20 százaléka után fizeti a járulékot. 2. Ha jogosult csedet igénybe venni, az elvetett növénytermelési termék valamint az igényelt támogatás bevételét ősszel elszámolhatja-e, vagy ez a csed elvesztésével jár. Köszönettel!

Adózási határidők 2020. március 9-15. Cikk

Adózási határidők a NAV tájékoztatása szerint.

Befizetési határidő Esemény

Bevallási határidő Esemény

Őstermelő 58-as bevallása nyugdíjba lépés után? Kérdés

T. Cím! Mezőgazdasági őstermelő vagyok. 2019. augusztus 22-én mentem el nyugdíjba. Nyugdíjasként kell-e továbbra is negyedévente az 58-as bevallást beadnom? 4 millió forint alatti árbevétellel és nyilatkozattételi jogommal élve nyújtottam be addig az 58-s bevallást.

Szja bevallás helyesen Kérdés

Egyéni vállalkozói igazolvány birtokában családi gazdaság vezetője volt, ahol a vállalkozói kivét + szochó részt kiemelték a növénytermesztés (csak gabona) árbevételéből, ezt elszámolták a 13-as lapokon. A többi bevétel és költség elszámolása mezőgazdasági őstermelői 12-es lapon történt. A családi gazdaság vezetését átadta, de mint tag benne maradt a családi gazdaságban. A vállalkozói igazolványa birtokában a családi gazdaságtól függetlenül, mint egyéni vállalkozó, dió termesztésével kíván foglalkozni. Ebben az esetben a bevallása lesz a 12-es lapon mint családi gazdaság tagjs, a ráeső résszel, és mint egyéni vállalkozó a 13-as lapon lesz elszámolva. Helyes lesz-e így?

Befizetési határidő Esemény

Bevallási határidő Esemény

Adózási határidők 2020. január 13-19. Cikk

Adózási határidők a NAV tájékoztatása szerint.

Befizetési határidő Esemény

Bevallási határidő Esemény

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Cégautóadó fizetése

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Ingatlanfelújítás áfa-visszaigénylése

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

EU-s magánszemélytől gépkocsivásárlás

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 január
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close