82 találat a(z) menetlevél cimkére

Menetlevél Kérdés

Tisztelt Szakértő! Céges tehergépkocsink a fejlesztő mérnökünk állandó használatában van. Szállítás ritkán történik vele, többnyire a nehezen megközelíthető kísérleti telepek látogatására használja kollégánk. A menetlevél írogatása kézzel történik. A tehergépkocsiban járműkövető rendszer van, ami automatikusan elkészíti a menetlevelet, mely hónap végén nyomtatható, exportálható irodai szoftverekbe. Kérdésem az lenne, hogy a hónap végén kinyomtatott elektronikus menetlevél megfelelő bizonylat-e a NAV szempontjából ahhoz, hogy a tehergépkocsi üzemeltetésével kapcsolatban felmerült üzemanyagköltség, gumiköltség szükségességét is igazolja? Vagyis: kiválthatja-e ez a NAV szempontjából a kézzel írogatott menetlevelet? Köszönettel várjuk válaszukat.

Saját tehergépkocsijával fuvaroz? Így számolhatja el a költségeit Cikk

Hogyan számolhatja el a mezőgazdasági kistermelő annak a költségét, ha a saját tehergépkocsiját használja áruk szállítására? – kérdezte olvasónk. Surányi Imréné szakértőnk válaszolt.

Mezőgazdasági kistermelő gépkocsi-használat Kérdés

Egy mezőgazdasági kistermelő a saját tehergépkocsiját használja az áruk szállítására, de azt a tárgyi eszközök között nem mutatja ki, üzemanyag- és javítási számlákat sem számolt el. Útnyilvántartást vezethet-e anélkül, hogy cégautóadót kellene fizetnie (mivel nem személy autó)? Elegendő-e az útnyilvántartás vagy menetlevél is szükséges? Milyen feltételeknek kell megfelelni, ha kistermelőként érvényesíteni szeretné a költségeit?

Cégautó, mikrobusz Kérdés

Tisztelt Szakértő! Áfaalany egyéni vállalkozó (tevékenységi köre: közúti teherszállítás, m.n.s. személygépjármű kölcsönzése, gépkocsikölcsönzés) adásvételivel – melyen VTSZ-szám nincs feltüntetve – vásárolt egy – vezetővel együtt – 9 fő szállítására alkalmas, dízel üzemű, 2900 kg össztömegű kisbuszt. A vállalkozásban ezt a gépjárművet magánszemélyek, cégek részére rövidtávú, eseti bérbeadásokkal kívánja hasznosítani. A kérdésem az lenne, hogy kell-e cégautóadót fizetnie az említett gépkocsi után? Elszámolható-e az éves amortizáció rá? Számolhat-e el gázolajról erre az autóra vonatkozólag üzemanyag számlát, és levonhatja-e annak áfatartalmát? Kell-e menetlevelet vezetnie? Válaszát előre is köszönöm!

Gépkocsi tartós bérlet Kérdés

Tisztelt Adószakértő! Kérdésem a következő: az egyik cégemben a kft. tag nem vesz fel jövedelmet, mert a másik két cégnél munkaviszonyban áll. A kft. a tag részére szeretne tartós bérleti szerződéssel egy személygépkocsit vásárolni. Ilyen feltételek mellett megvalósítható-e? Ha igen, akkor az áfa visszaigényelhető-e, illetve van-e adófizetési kötelezettsége menetlevél vezetése mellett? Tisztelettel: Géczi Sándorné

Mikor kell menetlevelet vezetni? Kérdés

Mikor kell menetlevelet vezetni? Cégautóadó megfizetése esetén kell-e útnyilvántartást vezetni?

Menetlevél 3 tonna alatti tehergépocsi használatkor Kérdés

Kft saját tulajdonú 3 tonna alatti kisteherautót használ: árukiszállításra és helyszíni szerelési szolgáltatásra. Menetlevelet kell-e vezetnie? Szigorú számadású nyomtatványnak minősül-e a menetlevéltömb?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Ingatlan-bérbeadás számlázása

Nagy Norbert

adószakértő

Egyszerűsített ipa választása

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 március
H K Sze Cs P Sz V
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetÉs