63 találat a(z) lakcím cimkére

Munkáltatói lakástámogatás Kérdés

Tisztelt Szakértő(k)! Érdeklődnék, hogy az adómentes munkáltatói lakástámogatás jogszerűségének vizsgálatakor feltétlenül a lakcímkártya alapján szükséges, illetve lehetséges annak igazolása, hogy a lakáscélú hitel felvételekor minden együtt költöző fél valóban az érintett lakásba költözött/ott lakott, illetve esetleg lakik azóta is? Tudvalévő, hogy sokan – számos különböző okból kifolyólag – nem oda vagyunk bejelentkezve állandó lakcím szerint, ahol ténylegesen lakunk. Nálunk például mindenki más címre van bejelentkezve állandó lakcím gyanánt, ugyanakkor a tartózkodási helyünk, illetve ahol életvitelszerűen élünk, mindannyiunké azonos. Én, az édesanya például egy másik városban vagyok bejelentve, mert ott van egy mások által lakott lakásom, melyben célszerű bejelentkezve lennem, a gyermekünk pedig, a jogszabályok alapján, csak ugyanott lehet bejelentve, ahol az anyja, annak ellenére, hogy egyikünk sem lakik ténylegesen a bejelentett lakcímen. Gyermeknek pedig nem lehet tartózkodási helye, legalábbis korábban nem lehetett. Ma már nem életszerű elvárás, az ember oda legyen bejelentkezve, ahol életvitelszerűen él. Ettől azonban még ott élünk, ahol élünk, lakcímkártya ide vagy oda. Válaszát/válaszukat előre is köszönöm!

Ezt minden nyugdíjasnak és hozzátartozójának tudnia kell Cikk

Hogyan és mikor kaphatja meg a nyugdíjas, illetve a korhatár előtti ellátásban részesülő a járandóságát? Mit kell tennie, ha elköltözik vagy megváltoznak más adatai? Mi a teendő, ha elhalálozik a nyugdíjas? A Nyugdíjfolyósító Igazgatóság tájékoztatója alapján összefoglaltuk a legfontosabb tudnivalókat.

Egészségügyi szolgáltatási járulék magánszemélynél Kérdés

Kérem értelmezze, hogy állandó lakcím vagy csak bejelentett lakcím miatt kell fizetni a járulékot (tekintsünk el a többi feltételtől, hogy a fiam nem biztosított Magyarországon). Fiamnak ideiglenes lakcíme van Magyarországon, magyar állampolgár, de Angliában dolgozik egész évben, nagyon ritkán jön haza. Angliában bejelentett alkalmazott. Köszönettel!

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Pénztárgépbe be nem ütütt forgalom

dr. Kelemen László

adószakértő, jogász

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel

Visszamenőleges számlázás teljesítési dátuma

dr. Juhász Péter

jogász-adószakértő

HÍD Adószakértő és Pénzügyi Tanácsadó Zrt.

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 június
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Együttműködő partnereink